preskoči na sadržaj

Osnovna škola Domovinske zahvalnosti

Login
Sada je točno...

Logo škole

Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Šk. kalendar '21./'22.

Raspored zvonjenja

Click here for more graphics and gifs!

PRIJEPODNE

1. 8:00-8:40

2. 8:45-9:25

3. 9:35-10:15

4. 10:30-11:10

5. 11:15-11:55

6. 12:00-12:40

POSLIJEPODNE

1. 14:00-14:40

2. 14:45-15:25

3. 15:35-16:15

4. 16:30-17:10

5. 17:15-17:55

6. 18:00-18:40

Knjižnica

DIGITALNI KATALOG

e-Twinning škola

e-Škola smo od 2016.

Office 365

Microsoft Showcase

Microsoft Showcase School

za 2016./2017.g. i 

2018./2019.

Mi smo ENABLE škola

DABAR

Korisno za učitelje

ncvvo

Kninska tvrđava/muzej

TZ Knin

Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 10. 2011.

Ukupno: 2002830
Ovaj mjesec: 2704
Projekt OŠDZ

Erasmus+ Logo i web

Anketa (mala)
Radujete li se početku školske godine?



Školski profili

Upisi u srednju školu

Obrazovanje

Sigurniji internet

Red Button MUP

Izdavačke kuće

 

Edutorij eŠkole

Časopisi

Portali i e-novine

net.hr

24sata.hr

Dnevnik.hr

Jutarnji list.hr

tportal.hr

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Interaktivni mjerni uređaji u nastavi
Autor: Danijel Forjan, Zdenka Bilić, 21. 3. 2018.

U današnje vrijeme kad su različite tehnologije i Internet lako dostupni, klasična oprema za izvođenje različitih pokusa nije više potrebna. Svakim danom raste broj alata koji su primjenjivi u nastavi.


U sklopu projekta e-Škole dobili smo interaktivne mjerne uređaje (Labdisc uređaji) koji su prikladni za mjerenja koja se izvode u  nastavi kemije i biologije. To su mali prijenosni uređaji koji su lako prenosivi, a mogu se spojiti bežičnom mrežom (Bluetooth) na računalo, koje bilježi mjerenja, prikuplja podatke i omogućuje grafički prikaz rezultata.

Interaktivni mjerni uređaji omogućuju mjerenje: temperature (vanjske ,sobne, vrelište, temperature tla  i sl), tlaka, udaljenost, jačinu svijetlosti, relativnu vlažnost, pH vrijednost, glasnoću zvuka, GPS itd.

Mi smo se odlučili za :

1. Mjerenje pH vrijednosti različitih napitaka(sokova).

2. Mjerenje temperature vrelišta

3. Mjerenje jačine zvuka ( buka koju učenici stvaraju preko malog odmora)

4. Mjerenje uvjeta potrebnih za klijanje (pH tla, vlažnosti, svijetlosti, temperature)

Usporedili smo mjerenja klasičnim načinom i Labdisc uređajem.

 

Sl.1.mjerenje pH lakmus papirom

 

Sl.2.mjerenje pH Labdisc uređajem

 

Sl.3. mjerenje temperature vrelišta termometrom

sl.4. mjerenje temperature vrelišta Labdisc uređajem

 

Sl. 4 mjerenje uvjeta potrebnih za klijanje(temperatura tla, vlaga, svijetlost)

 

5. mjerenje jačine zvuka (buka koju učenici stvaraju preko malog odmora)





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju