preskoči na sadržaj

Osnovna škola Domovinske zahvalnosti

Kutak za učitelje: Dani osnovnih škola

Autor: Danijel Forjan, 5. 10. 2017. 20:14

U Splitu se 5.i 6. listopada održava znanstvena, stručna i studentska konferencija 11. Dani osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije - Prema kvalitetnoj školi, znanstveni skup s međunarodnom suradnjom.

[više]

Kutak za učitelje: Održan ŽSV razredne nastave u OŠ Brodarica

Autor: Danijel Forjan, 1. 9. 2017. 07:16

Dana 31.8.2017.g, u OŠ Brodarica je održano ŽSV razredne nastave šibensko-kninske županije na kojemu su kao predavači sudjelovali naši učitelji s ciljem prenošenja primjera dobre prakse drugim učiteljima. Tako su učiteljice razredne nastave Biljana Macura, Daliborka Anić Bare i Zdravka Mihaljević predstavile izvanastavni rad skupine naše keramičarske grupe.

Učitelj informatike Danijel Forjan je predstavio projekt ENABLE, program za suzbijanje vršnjačkog nasilja u kojem je sudjelovala i naša škola, a čije aktivnosti provodimo i nakon završetka projekta u obliku vođenja skupine za pružanje vršnjačke potpore.

[više]

Kutak za učitelje: eTwinning mrežne edukacije

Autor: Danijel Forjan, 30. 8. 2015. 10:15

eTwinning mrežne edukacije na rasporedu su ove jeseni, a riječ je o kratkim intenzivnim online događanjima na razne teme. Provodi ih stručnjak i uključuju aktivan rad i rasprave među učiteljima širom Europe.

[više]

Kutak za učitelje: Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2015./2016. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Forjan, 21. 3. 2015. 09:20

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta obavještava javnost da je u Narodnim novinama br.: 26/2015 na adresi http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2015_03_26_560.html objavljena Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2015./2016.

[više]

Kutak za učitelje: Cjelovita kurikularna reforma

Autor: Danijel Forjan, 9. 3. 2015. 10:20

Kurikularna reforma jedna je od prvih mjera kojom započinje realizacija Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije na kojoj će raditi velik broj stručnjaka i radnih skupina.

Kako bi predložene promjene mogle odgovoriti na stvarne potrebe obrazovnog sustava, na kurikularnoj se reformi očekuje ključan doprinos učitelja, nastavnika, odgojitelja, stručnih suradnika i ravnatelja odgojno-obrazovnih ustanova.

Osnovana je i stranica na kojoj učitelji mogu pratiti novosti vezane za kurikularnu reformu.

[više]

Kutak za učitelje: ICT Curricula - održani webinari

Autor: Danijel Forjan, 7. 2. 2015. 19:42

Serijom webinara u okviru IPA projekta „ICT Curricula“ zaokružen je projekt osuvremenjivanja osnovnoškolskog kurikula. Učitelji informatike i osam obuhvaćenih predmeta koji se predaju u osnovnim školama od 5. do 8. razreda, mogli su na jednom od čak 30 webinara dobiti sve potrebne informacije o uvođenju međupredmetnog IKT kurikula u nastavu matematike, hrvatskoga jezika, fizike, povijesti, zemljopisa, kemije, biologije i engleskoga jezika.

[više]

Informativni dan o projektima eTwinninga

Autor: Danijel Forjan, 2. 7. 2014. 10:42

Dana 1.7.2014.g. je u našoj školi održan informativni dan o projektima eTwinninga, na kojem su sudjelovala 52 učitelja i stručnih suradnika škole. Ugostili smo ravnateljicu OŠ Ludina Sonju Pribolšan Pongračić, Teu Režek iz Odjela za opće obrazovanje, eTwinning ambasadora Tomislava Pavlovića te učiteljicu RN iz OŠ Ludina, Ivanu Pavlović koji su nam govorili o primjerima dobre prakse i projektima u kojima su oni sudjelovali u sklopu eTwinning-a te aktualnim projektima.
 
[više]

Stručno usavršavanje AZOO-a u 2014. - državni skupovi

Autor: Danijel Forjan, 27. 9. 2013. 15:36

Organizacija i provođenje stručnog usavršavanja za sve odgojno-obrazovne radnike jedna je od temeljnih djelatnosti Agencije.

Programi i teme stručnih usavršavanja oblikuju se sukladno promjenama u sustavu odgoja i obrazovanja, iskazanim potrebama sudionika i odabiru viših savjetnika.

[više]

Kutak za učitelje: Priprema, pozor - sat!

Autor: Danijel Forjan, 13. 9. 2013. 09:03

Predstavljamo vam novo CARNetovo nagradno natjecanje namijenjeno nastavnicima u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj.

Natjecanje se organizira kao jedna od aktivnosti Open Discovery Space projekta, a cilj mu je unaprijediti proces učenja i poučavanja korištenjem digitalnih nastavnih materijala.

[više]

Kutak za učitelje: E-tečajevi za primjenu u nastavi

Autor: Danijel Forjan, 19. 7. 2013. 16:01

Primjena tehnologije u obrazovanju u današnje doba je imperativ. Škole pohađaju generacije digitalnih urođenika koje se u klasičnom obliku nastave osjećaju kao u kamenom dobu, očito je stoga da je neophodno prilagoditi način poučavanja novim generacijama. Tehnologija nije odgovor na sve i ne smije biti sama sebi svrha. Ali, važno je razviti nove oblike poučavanja koji iskorištavaju jedinstvene značajke medija ili tehnologije.

Primjer primjene e-učenja kroz korištenje novih medija i tehnologije je CARNetova usluga e.Tečajevi za primjenu u nastavi.

[više]

Zajednica učitelja koji uče

Autor: Danijel Forjan, 6. 6. 2013. 16:12

Učiteljice razredne nastave Biserka Barišić i Mira Radović su i ove školske godine, 2012/2013, educirali zainteresirane učitelje naše škole preko Zajednice učitelja koji uče.

[više]

Kutak za učitelje: Otvorena je javna rasprava o obveznim udžbenicima i pripadajućim dopunskim nastavnim sredstvima za osnovnu i srednju školu

Autor: Danijel Forjan, 29. 4. 2013. 17:08

Pravilnikom o obveznim udžbenicima i pripadajućim dopunskim nastavnim sredstvima za osnovnu i srednju školu propisuje se koji se udžbenici i pripadajuća dopunska nastavna sredstva smatraju obveznima za uporabu u nastavnom i odgojno-obrazovnom radu u osnovnoj i srednjoj školi i služe za realizaciju nacionalnoga i predmetnoga kurikuluma odnosno nastavnoga plana i programa te za samostalno učenje kod kuće.

[više]

Kutak za učitelje: Nije lako biti učitelj

Autor: Danijel Forjan, 25. 4. 2013. 11:51

Ako ste učiteljica ili učitelj, onda dobro znate na kakve sve reakcije roditelja možete biti spremni. Pri tome učitelju nije jednostavno ostati pribran. Ipak, pri ophođenju s roditeljima učitelji se uvijek trebaju voditi etikom. Većina roditelja razvija povjerenje ili odbojnost prema učitelju upravo na osnovu komunikacije kojoj je glavni smisao - dobrobit djeteta.

[više]

Kutak za učitelje: Web obrazac za evidenciju o pojedinačnom slučaju nasilja u odgojno-obrazovnim ustanovama

Autor: Danijel Forjan, 28. 2. 2013. 08:37

Radi prevencije nasilja među djecom i mladima, uz edukaciju stručnjaka koji rade s djecom i mladima, senzibilizaciju roditelja, djece i mladih za problem nasilja, kao i pružanjem sustavne pomoći žrtvama nasilja, a u skladu s Protokolom o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima kao i Programom aktivnosti za sprječavanje nasilja među djecom i mladima, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta počinje s primjenom web obrasca za evidenciju o pojedinačnom slučaju nasilja u odgojno-obrazovnim ustanovama.

[više]

Vremenik i upute za natjecanja i smotre 2013. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Forjan, 4. 12. 2012. 14:14

Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je upute za natjecanja i smotre učenika osnovnih i srednjih škola te vremenik školskih, županijskih i državnih natjecanja i smotri u 2013. godini.

U sljedećoj godini bit će održano 31 natjecanje i smotra. Posebne upute za svako natjecanje i smotru bit će objavljene do 15. prosinca 2012. godine na internetskim stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje u Katalogu natjecanja i smotri.

[više]

I učitelji uče: Zajednica učitelja koji uče Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Forjan, 14. 11. 2012. 12:13

U okviru projekta Pučko otvoreno učilište Korak po korak  u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje organizira besplatnu edukaciju 'Izgradnja zajednice učitelja koja uči' namijenjenu voditeljima školskih aktiva razredne nastave.

Cilj je Zajednice učitelja koji uče rad na stalnom podizanju kvalitete odgoja i obrazovanja u našim školama.

[više]

Učitelji: Počinje CUC 2012

Autor: Danijel Forjan, 12. 11. 2012. 11:31

Danas, 12. studenog na trsatskom Kampusu riječkog Sveučilišta počinje 14. CARNetova korisnička konferencija CUC 2012. Pod nazivom „Brže (komunicirat), više (naučiti), jače (se povezati)!“, konferencija se održava do 14. studenog ove godine, a sudionici mogu pratiti niz predavanja o aktualnim temama, vezanim uz upravljanje tehnologijom na obrazovnim ustanovama, obrazovanjem za globalno tržište rada, digitalnim sadržajem te etičkim i zakonodavnim pitanjima i Internetom.

[više]

Učitelji: Planirana stručna usavršavanja u razdoblju siječanj–travanj 2013.

Autor: Danijel Forjan, 8. 11. 2012. 08:00

Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je stručne skupove za stručno usavršavanje odgojno-obrazovnih radnika u razdoblju od siječnja do travnja  2013. godine.

usavrsavanje2

[više]

Učitelji i ravnatelji: Poziv za sudjelovanje u istraživanju potreba za stručnim usavršavanjem

Autor: Danijel Forjan, 8. 11. 2012. 07:57

Agencija za odgoj i obrazovanje poziva odgojno-obrazovno radnike svih škola u Republici Hrvatskoj na sudjelovanje u istraživanju potreba za stručnim usavršavanjem, koje predstavlja jedan od ključnih čimbenika razvoja odgojno-obrazovnog sustava.

project_logo

Drage učiteljice i učitelji, produžen je rok do 16. studenog 2012. za popunjavanje anketa, stoga se uključite u ovo istraživanje u što je moguće većem broju.

[više]

Baltazar - video arhiva Zagreb filma

Autor: Danijel Forjan, 31. 10. 2012. 11:57

CARNetov video portal Baltazar na adresi http://baltazar.carnet.hr sadrži cjelokupni pedagoško obrazovni program Zagreb filma.

Sadržajima na Portalu Baltazar mogu pristupiti samo CARNetovi korisnici koji posjeduju elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr.

[više]

Kurikulum zdravstvenog odgoja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Forjan, 1. 10. 2012. 11:36

Na temelju članka 39. Zakona o sustavu državne uprave („Narodne novine“, broj 150/2011.)  ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc.  Željko Jovanović donio je 28. rujna 2012.  odluku o uvođenju, praćenju i vrednovanju provedbe Kurikuluma zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama

[više]

Novi dio Portala za korisnike eMatice

Autor: Danijel Forjan, 29. 9. 2012. 20:16

Na Portalu za škole uređen je novi dio weba na adresi www.skole.hr/eMatica, namijenjen korisnicima eMatice. Na tom dijelu portala dostupne su najnovije vijesti vezane uz rad u aplikaciji, nadogradnje sustava i nove funkcionalnosti. Na novim stranicama možete pronaći i sve informacije o aktualnim radnjama koje se provode u eMatici kao i upute za pravilno provođenje istih. Izdvojena su često postavljana pitanja korisnika uz kratak odgovor odnosno uputu kako postupiti u pojedinim situacijama. Sve upute za rad su popračeni video zapisima.

[više]

Odluka o sufinanciranju rada mentora i ispitnih povjerenstava učitelja i nastavnika u osnovnim i srednjim školama u 2012. godini

Autor: Danijel Forjan, 4. 9. 2012. 17:13

Na temelju članka 39.  Zakona o sustavu državne uprave (Narodne novine 150/2011.) i članka 23. Zakona o ustrojstvu i djelokrugu središnjih tijela državne uprave (Narodne novine, 150/2011. i 22/2012.), te Pravilnika o polaganju stručnog ispita učitelja i stručnih suradnika u osnovnom školstvu i nastavnika u srednjem školstvu (Narodne novine 88/2003.), ministar dr. sc. Željko Jovanović donosi

Odluku

[više]

Obavijest školama vezano uz pripremu i provedbu zdravstvenog odgoja

Autor: Danijel Forjan, 1. 9. 2012. 10:02

Na početku školske godine 2012/2013. Vinko Filipović, ravnatelj Agencija za odgoj i obrazovanje uputio je svim osnovnim i srednjim školama dopis vezano uz pripremu i provedbu Kurikuluma zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama.

Provedba Kurikuluma zdravstvenog odgoja planirana je kroz sadržaje integrirane u postojeće nastavne planove i programe (Priroda, Priroda i društvo, Biologija, Tjelesna i zdravstvena kultura, Psihologija…).

[više]

Otvorena javna rasprava o Nacrtu prijedloga zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru

Autor: Danijel Forjan, 11. 6. 2012. 12:01

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javnu raspravu o Nacrtu prijedloga zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru. Javna rasprava bit će otvorena do 6. kolovoza 2012. godine.

[više]

Nastavu povijesti osloboditi od dnevne politike

Autor: Danijel Forjan, 4. 6. 2012. 15:28

Što je svrha i cilj nastave povijesti? Treba li nastavu povijesti i dalje proučavati kronološki ili je uskladiti sa sadržajima drugih nastavnih predmeta? Koje vještine i znanje učenik treba steći da bi imao sposobnost povijesnog mišljenja? Kako obrazovati nastavnike iz povijesti?

[više]

Promjene u organizaciji stručnog usavršavanja Agencije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Forjan, 30. 5. 2012. 21:10

Od 1. svibnja 2012. godine u Agenciji za odgoj i obrazovanje ustrojen je Odjel za stručno-pedagoški nadzor u kojem posao obavlja 16 viših savjetnika.

[više]

Zajednica učitelja koji uče

Autor: Danijel Forjan, 22. 5. 2012. 16:19

Učiteljice razredne nastave Biserka Barišić i Mira Radović u travnju i svibnju u Splitu su završile edukaciju za voditelje Zajednice učitelja koji uče. Seminar je organiziralo Pučko otvoreno učilište Korak po korak u suradnji sa Agencijom za odgoj i obrazovanje.

[više]

Stručno usavršavanje u primjeni IKT-a u nastavi za učitelje razredne nastave

Autor: Danijel Forjan, 3. 4. 2012. 12:47

U današnje vrijeme sve više se govori o potrebi cjeloživotnog učenja. Kako prema smjernicama Europskog referentnog okvira ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje stoji i informatička kompetencija tako se sve više ukazuje potreba za obrazovanjem učitelja razredne nastave u tom smjeru. Prema smjernicama Nacionalnog obrazovnog kurikuluma postoji potreba za promjenama načina poučavanja pa tako i za uporabom IKT –a u nastavničkom radu.

[više]

Prijave za stručna usavršavanja na školskoj razini

Autor: Danijel Forjan, 18. 2. 2012. 16:11

Agencija za odgoj i obrazovanje od 1. ožujka 2012.  godine pokreće stručno usavršavanje u sklopu kojega  će stručni suradnici pedagozi, psiholozi, stručnjaci edukacijsko-rehabilitacijskog profila i knjižničari u zvanju mentora i savjetnika održavati stručna predavanja/prezentacije na školskoj razini u okviru sjednica učiteljskog/nastavničkog vijeća.

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Sada je točno...

 
Logo škole

 
e-Škole

 

 
KNJIŽNICA

DIGITALNI KATALOG

 
Microsoft Showcase

Microsoft Showcase School

za 2016./2017.g.

 
Office 365

 
MI SMO ENABLE ŠKOLA

 
DABAR

 
RASPORED ZVONJENJA

Click here for more graphics and gifs!

PRIJEPODNE

1. 8:00-8:45

2. 8:50-9:35

3. 9:40-10:25

4. 10:45-11:30

5. 11:35-12:20

6. 12:25-13:10

POSLIJEPODNE

1. 14:00-14:45

2. 14:50-15:35

3. 15:40-16:25

4. 16:45-17:30

5. 17:35-18:20

6. 18:25-19:10

 
DOKUMENTI

200

RASPORED INFORMACIJA:

KRITERIJ VLADANJA

VAŽNI DATUMI

 

VRIJEME U KNINU (Klikni na sliku za detalje)

HTML weather
 
 

 
Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
Korisno - Učitelji

 > Google
 > Yahoo 
Posjetite

Hrv. pravopis

Upisi.hr - Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole

Alt Image

ncvvo

http://www.ITdesk.info/hr/

 
OBRAZOVANJE

 
E-ŠKOLE

E-škola - Biologija

 

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 10. 2011.

Ukupno: 1777204
Ovaj mjesec: 4263
 
Anketa (mala)
Jeste li za vraćanje ocjenjivanja na polugodištu? 
Društvene mreže

 

 
Web godišnjak

 
EU kutak

 
STRUČNI SKUPOVI

 
E-MAIL

Yahoo mail

Windows Live Hotmail

 
Rječnici
Lista linkova je prazna
 
ČASOPISI

 
Portali i e-novine

net.hr

24sata.hr

Sportske novosti

Dnevnik.hr

Jutarnji list.hr

tportal.hr

moje dijete logo

 
Red Button MUP

Redbutton

 
SIGURNIJI INTERNET

 
 > Kutak za ucitelje  > Vijesti za ucitelje
CMS za škole logo
Osnovna škola Domovinske zahvalnosti / Josipa Jovića 2, HR-22300 Knin / os-domovinske-zahvalnosti-kn.skole.hr / ured@os-domovinske-zahvalnosti-kn.skole.hr
preskoči na navigaciju