2014-03-06 18:50:09

Knjiga mjeseca: JONELL, Lynne - Emmy i nevjerojatni Štakor stiskavac

Ovaj mjesec za preporuku imam zasad jedini roman preveden na hrvatski jezik autorice Lynne Jonell, Emmy i nevjerojatni Štakor stiskavac.

Emmy Addison je potpuno sretno živjela sa svojim roditeljima koji su vlasnici knjižare, sve dok roditelji nisu naslijedili veliku količinu novca, a ona je odjednom postala nevidljiva.

Nikako joj nije išlo u glavu zašto njeni nekad pažljivi roditelji sada hvataju svaku priliku kako bi nekamo otputovali, a nju pritom ostavljaju u skrbi nevjerojatnoj dadilji gospođici Barmy, opsjednutoj aromaterapijom i zdravom prehranom. Ni u školi nije ništa bolje. Gotovo nitko ne primjećuje da Emmy postoji. No onda je ugrize štakor, razredni ljubimac, te ona, na svoje veliko čuđenje, otkrije da razumije što taj štakor govori. Osim nje, razumije ga i Joe, dečko iz razreda kojeg je štakor također jednom ugrizao. Sve je spremno za početak jedne velike pustolovine. Joe će otkriti da drugi ugriz štakora sa sobom donosi smanjivanje do veličine akcijskih figurica, a Emmy će ostati zaprepaštena kad otkrije što je sve gospođica Barmy u stanju učiniti kako bi kontrolirala svoje poslodavce.

Uživajte:)


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin