2014-11-13 14:27:54

Vijesti iz knjižnice: Mjesec knjige

Polako se bliži kraj ovogodišnjem Mjesecu hrvatske knjige (15. 10. – 15. 11.).

Mjesec hrvatske je knjige je tradicionalna manifestacija koja promovira hrvatsku pisanu riječ i potiče čitanje. Tema ovogodišnje manifestacije bila je LJUBAV, a moto O čemu govorimo kad govorimo o ljubavi?!

Naši učenici i učitelji posjetili su predavanje dr. Marka Sinobada s temom Kninski Kapitul i književnu večer „Luč Hrvata“ kninskog književnika Ante Nadomira Tadića Šutre, u organizaciji Narodne knjižnice Knin.

Treći razredi posjetili su Narodnu knjižnicu Knin. Saznali su što im je sve potrebno za upis, koje odjele ima knjižnica, te kako se koristiti enciklopedijama.

U školskoj knjižnici radili smo na ovogodišnjem Bookmark projektu. Učenici 6.c razreda i njihova razrednica Ana Banjan napravili su straničnike za školu u Irskoj. Razveselila nas je njihova pošiljka radova.

I ove godine došli su nam u posjet predškolci područnih vrtića „Maslačak“ i „Tratinčica“ u pratnji svojih odgojiteljica Hermine i Vesne.

Posjetila nas je i gospođa Mira Dilber s Radio Knina i održala kratki razgovor s učenicima osmih razreda o čitanju i upisima u srednju školu, za svoju emisiju Veliki odmor.

Učenike su obradovali i narodni pjesnik iz Drniša Stipan Grcić i učitelj Fabijan Lovrić koji su održali književni sat u matičnoj školi i PŠ Golubić.

Uživajte u čitanju, jer kako je rekao naš veliki književnik Tin Ujević „Knjiga nije hrana, ali je poslastica“! Vaša knjižničarka :)


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin