2014-12-17 15:13:00

Priopćenje ravnatelja

U nastavku pročitajte priopćenje ravnatelja u svezi s učestalim korištenjem eksplozivnih i pirotehničkih sredstava u okolici škole.

Poštovani roditelji,

             Što drugo mogu izraziti osim duboke zabrinutosti izazvane činjenicom da se prostor oko škole, a djelomično i u školi, pretvorio u pravo bojno polje. Svakako treba uzeti u obzir činjenicu da je u predblagdanskom vremenu pucanje petardi, nažalost, dio naše tradicije; onaj dio koji svakako treba mijenjati. Ipak, ne mogu razumjeti niti kao čovjek, ali niti kao odgovorna osoba škole da se djeci kupuju pirotehnička sredstva koja su zabranjena mlađim maloljetnicima, a odrasli ih mogu kupiti samo uz predočenje osobnih podataka. Danas je u dvorištu škole u posljednji trenutak spriječeno bacanje topovskog udara. Ne želim ni pomisliti što bi se dogodilo da  je, meni za sada, nepoznati učenik uspio baciti udar.

           Stoga postavljam svima nama pitanje: „Kakav to roditelj kupuje djetetu eksplozivnu napravu i kakav to trgovac prodaje djeci svu silu pirotehnike iako je zakon jasno propisuje tko smije i što smije kupiti?“

            Ne preostaje mi ništa drugo nego apelirati prvenstveno na Vas dragi roditelji da ne kupujete djeci eksplozivne i pirotehničke naprave, jer to dovodi u opasnost sve nas i ne zaboravite da je besmisleno od škole očekivati odgoj ako ga kod kuće ne dobija.

Ivan Uzun, ravnatelj


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin