2015-02-16 12:28:29

Literarni radovi: Moja prva ljubav

Učenici su povodom dana zaljubljenih na satu hrvatskog jezika pisali pjesme i sastavke na temu "Moja prva ljubav". Pročitajte neke od njih.

Ana Fatović-Gligora, učiteljica hrvatskog jezika

MOJA PRVA LJUBAV

 

Moja prva ljubav se dogodila kad sam bio  prvi razred.

Čim sam ugledao tu djevojčicu svidjela mi se.

Dugo sam razmišljao što ću napraviti da ju zadivim,a  za nju ja kao da nisam postojao.“Možda da joj pošaljem ljubavno pismo?“ mislio sam, no bio sam       previše  sramežljiv. Htio sam joj to osobno reći,ali što ako  ona to kaže drugima svi će me ismijavati. Odjednom sam dobio savršenu ideju:“Možda trebam nešto učiniti da me primjeti,da sazna da postojim.“,i to sam radio dugo vremena.

Trudio sam se što bolje  znati i što više se javljati na satu te biti što bolji na tjelesnom. U  njenoj blizini uvijek  sam se ponašao čudno. Skakao sam sa većih stepenica  pa ponekad još mnoge stvari koje bi me ozlijedile samo da ju zadivim.  To sam radio sve do trećeg i cijeli treći razred, onda sam shvatio da ju ne zanimam i da  sam za nju u potpuno stotoj galaksiji pa sam odustao i rekao u sebi ima još riba u moru.  

                                                                          Luka Kraljić, 5.c

 

MOJA PRVA LJUBAV

 

Imala je dugu plavu kosu bila je lijepa

Bila je četvrti razred, a ja treći.

Njena kosa je sijala poput dijamanta.

Volio sam ju puno, i ona mene još više.

Bila je rumena u licu, a ja još rumeniji…

                                                                                         

                                                                      Anđelo Andrić  6.e

 

MOJA PRVA LJUBAV

 

Ja se sjećam moje prve ljubavi.

Bio je to dječak plave kose i zelenih očiju.

Viđala sam ga svaki dan ,

jer je išao sa mnom u vrtić.

Znala sam da to nije prava ljubav.

To je osjećaj za kojim žudi svako dijete.

Ja sam taj osjećaj izgubila kada sam krenula u školu.

 Istina moja prva ljubav nije dugo trajala,

ali je pamtim da je bila prva.

 

Kada pitam starije od sebe,

majku, reći će nam da je ljubav

osjećaj koji ćemo kada budemo spremni

dijeliti s drugim osobama.

Jer, ljubav je tu iznad nas

samo trebamo stati na prste

i uhvatiti ju. I potruditi se 

da ju nikad ne pustimo.

                                                                                               Ana Buha,6.e

 

MOJA PRVA LJUBAV

Svoju prvu ljubav upoznao sam u Županji.

Svi su je zvali Čupka jer je imala dugu i  čupavu kosu. Koliko se ja sjećam  imala je smeđu  kosu,  plave oči  i crvene  obraščiće. Prvi put sam je ugledao kod tetke  Ane u ulici. To je bilo za Uskrs. Ona i ja smo se igrali u pijesku. Ona je napravila dvorac,a ja sam ga bagerom srušio. Čupka se na mene naljutila i zakopala mi bager u pijesak. Nakon tri dana, kada sam se trebao vratiti u Knin, Čupka mi je vratila bager.                                                                                               

                                                                Leonardo Kopić,6.e

 

Moja prva ljubav

Moja prva ljubav bila je davno. Zaljubio sa se u jednu crnu djevojčicu, bila je tako lijepa. Ona nije znala da sam se ja zaljubio u nju. Kad god bih je vidio pomislio bih „to je moja ljubav.“ Stalno sam sanjao i mislio na nju, ali nikada joj nisam imao hrabrosti to priznati. Uostalom, ona je iz drugog grada i morala je otići. I tako došao je dan njezina odlaska. Otišla je u grad u kojemu živi grad Zagreb. Bio sam jako tužan, ali prebolio sam to, odlučio sam pronaći novu ljubav. Iako, prva ljubav je uvijek ona koja ostaje u sjećanju i koje ću se rado sjećati. Ipak, to je bila moja ljubav.

Mateo Pratljačić 6.e

 

MOJA PRVA LJUBAV

Ja sam svoju prvu ljubav upoznala u cirkusu na ljetovanju u Splitu, bio je drag i imao je blistavo plave oči  i kovrčavu kosu, bio je uvijek nasmijan što me fasciniralo, ali ja sam svoju ljubav pokazala svojim osmjehom, gledali smo razne trikove i  životinje  i bilo je romantično, nisam mu zapamtila  ime, ali jesam njegov vedri osmjeh na licu. Svaki put  mi je  srce lupalo kao ludo, ali nažalost od te predstave  vise se nismo viđali jer je on ostao  u Splitu, a ja sam se vratila  svome domu, zapravo on me je naučio sto je ljubav bezobzira sto je kratko trajalo.

                                                                                                        Antonela  Ković 6.e

 

Moja prva ljubav

Bilo je to u trećem razredu. Išao sam na mise za prvu pričest. Bilo je to jednog sunčanog  svježeg jutra. Tata me dovezao ranije ispred crkve. Sjedio sam sam u tišini i uživao u cvrkutu ptica. Odjednom sam ugledao neku djevojčicu. Bila je visoka, vitka i imala je dugu smeđo-plavu kosu. Približila mi se i upitala kako se zovem. Skamenio sam se…Iznenada sam rekao svoje ime nekim glupim glasom zbog kojeg sam se poslije grizao. Upitao sam je kako se zove, ali zaboravio sam joj ime. I tako se raspričala,ali nisam je slušao jer mi je mozak mislio na onaj glupi glas na početku. Polako se počela okupljati djeca, a ona je ugledala nekog svog prijatelja,pozdravila me i nestala među gomilom djece.

Bruno Gugo 6.e

 

Moja prva ljubav

Svoju prvu ljubav ima sam još u vrtiću. Ne znam zašto sam se zaljubio u nju, jednostavno, ljubav je došla sama od sebe. Imala je crnu kosu i smeđe oči. Bila je prosječne veličine. Kako bilo, ljubav sam pokazivao na vrlo neobičan način, toliko čudan, da mi je bilo zabranjeno to raditi jer je njoj smetalo. To je bio znak da mi nije uzvraćala ljubav. No, ja sam je i dalje volio. Neko sam vrijeme poštivao zabranu, no onda sam ponovno počeo to raditi, no ovaj put me nije tužila. Štoviše, katkad se i voljela družiti sa mnom. Poslije nekog vremena, ona se ispisala iz vrtića, a ja sam bio vrlo tužan. Još sam je neko vrijeme volio,a kako je vrijeme odmicalo, moja je ljubav slabila i prestao sam biti zaljubljen u nju jer sam našao drugu simpatiju. Svejedno, to je bila moja prva ljubav koju nikada neću zaboraviti.

Dioklecijan Brečić-Jakovčević, 7.d

 


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin