2015-04-29 15:35:20

Projekt "Živim život bez nasilja"

28. travnja u prostorijama knjižnice osnovne škole „Domovinske zahvalnosti“ u Kninu, učenici sedmih razreda te škole i osnovne škole „dr. Franje Tuđmana“, uz stručno vodstvo koordinatora za provođenje školskih preventivnih programa Zorane Vrbičić i policijskog službenika za prevenciju Gorana Jakovljević, su proveli 3. komponentu  preventivnog projekta "Živim život bez nasilja".

U ovaj projekt je bilo uključeno oko 140 učenika sedmih razreda ovih osnovnih škola, koji su tematski usmjeravani na prevenciju nasilja i izgradnje kulture nenasilja i tolerancije kroz natjecanje u literarno-likovnom izričaju. Prilikom provođenje ove komponente provedena je pedagoška radionica, u kojoj su učenici, kroz igre uloga rješavali i donosili moguća rješenja vršnjačkog nasilja s kojim se susreću, kojom prilikom su djeca kroz kvalitetna rješenja pokazali da su shvatili bit i posljedice ovog vida nasilja, a što je bio i cilj ovog projekta. 

Po završetku ove komponente peteročlano povjerenstvo u sastavu, Sanja Lozančić, pročelnica za društvene djelatnosti Grada Knina, Lidija Grubišić, novinarka i voditeljica radio programa u radio Kninu, Stanka Nikolac Kaliger, stručna suradnica logoped u osnovnoj školi „Dr. Franje Tuđmana“, Marijana Blažević, stručna suradnica i knjižničarka u osnovnoj školi „Domovinske zahvalnosti“ i Zorana Vrbičić, koordinatorica školskih preventivnih programa prevencije nasilja na nivou Županije, su od ukupno 90 literarnih i 40 likovnih radova odabrali po tri najbolja rada u svakoj kategoriji od kojih će prvonagrađeni, odnosno pobjednički literarni i likovni rad biti proslijeđen u Ravnateljstvo policije, Službi prevencije, radi natjecanja na nacionalnoj razini za najbolji učenički rad u ovom projektu.

Ovom prilikom za najbolje radove nagrađeno je šest učenika, i to:

Za najbolje literarne radove :

1.nagrada tablet računalo, Valentina Čović, učenica 7.c razreda OŠ „Domovinske zahvalnosti“,

2. nagrada USB stick Toni Mitrović, učenik 7.b razreda  OŠ „Dr. Franje Tuđmana",

3. nagrada USB stick Josip Teskera, učenik 7.a razreda OŠ „Dr. Franje Tuđmana",

Za najbolje likovne radove:

1. nagrada MP4 player Petra Tešić, učenica 7.b razreda OŠ „Domovinske zahvalnosti“,

2. nagrada USB stick Lucija Jelić, učenica 7.c razreda OŠ „Domovinske zahvalnosti“,

3. nagrada USB stick Marko Bradaš, učenik 7.c razreda OŠ „Domovinske zahvalnosti“.


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin