2012-01-15 12:37:36

Natječaj Veleposlanstva SAD-a „Faces of Diversity - Lica raznolikosti“

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država poziva učenike da se prijave na izložbu pod nazivom “Lica raznolikosti“ organiziranu u suradnji s Fotoklubom Zagreb. Cilj je izložbe povećati svijest o ljudskim pravima, problemima manjina, različitim tipovima raznolikosti - spolne, vjerske, LGBT, etničke, jezične, dobne itd. koje postoje u hrvatskom društvu. Kroz izložbu, Veleposlanstvo poziva hrvatske učenike da pokažu svoju priču o raznolikosti, jednakosti i pluralizmu.

Osnovne upute:

Sudjelovati mogu hrvatski učenici od 14 do 18 godina. Fotografije treba poslati Veleposlanstvu SADa na e-mail irczagreb@state.gov s naznakom „Faces of Diversity Exhibit“ u polju Subject. Fotografija mora biti u .jpg ili .jpeg formatu. Primat će se najviše tri fotografije od jednog autora. Svaki sudionik mora navesti osnovne informacije - ime , prezime, dob, školu, telefon. Krajnji rok prijave je 2. veljače 2012. godine. Prijavljene fotografije koje ne udovoljavaju zahtjevima Veleposlanstva SAD ili koje na drugi način sadrže zabranjene, neprikladne, nebitne ili kopirane sadržaje bit će diskvalificirane i uklonjene iz selekcije za prikazivanje i nagrađivanje. Prijavljene fotografije bit će uvrštene u foto album “Faces of Diversity” koji se nalazi na facebook stranici Veleposlanstva SADa, te  nakon otvorenja, 6. veljače, bit će prikazane u galeriji Fotokluba Zagreb. Posjetitelji oba mjesta mogu pregledati prijavljene fotografije. Jedan autor će biti nagrađeni na svečanoj dodjeli koja će se održati 23. veljače u Fotoklubu Zagreb. Pobjednik će biti oglašen na web stranicama Veleposlanstva SADa i Fotokluba Zagreb, kao i na facebook stranici Veleposlanstva, 23. veljače 2012. Nagrada će se dodijeliti fotografiji koja najbolje predstavlja raznolikost i uzajamno uvažavanje, kako je odredila komisija koju čine predstavnici Veleposlanstva SAD-a, hrvatskih fotografskih profesionalaca i vodećih umjetničkih organizacija.

Za dodatna pitanja vezana uz natječaj, moguće se javiti na e-mail irczagreb@state.gov s naslovom Faces of Diversity Photo Exhibit.


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin