2015-05-25 09:30:20

Izvanškolske aktivnosti

U gradu Kninu djeluju mnoge udruge koje nadopunjuju interese djece i roditelja. Jedna od takvih je i Hrvatsko kulturno društvo Napredak, u čijem prostoru, pod vrijednim vođenjem gospođe Nade Hržić, uspješno djeluje amatersko kazalište za djecu Pinokio. Izveli su niz uspješnih predstava po raznim mjestima, ali, najnovija predstava Marija Magdalena, predstava je koja se pamti i koja će dugo ostati u sjećanjima onih koji ju budu gledali.

    Tako je u petak, 22. svibnja 2015. godine, predstava izvedena u crkvi Svetoga Nikole Tavelića, Lišane Ostrovičke, gdje svoje oduševljenje nije krio župnik fra Damir Ćiro Čikara.

    Zanimljivo je i kako se župnik iz samostana Svetoga Ante Padovanskog iz Knina, fra Marko Duran, također uključio u svekolike pomoći oko izvedbe ovog kazališnog djela. Tako  u organizaciji i pripomoći predstave sudjeluju: fra Ivan Šimunac, glazbenici, roditelji, učenici osnovnih i srednjih škola okupljeni u jedinstvu samostanskih aktivnosti.

    Kazalište Pinokio djeluje s radom dulje od desetljeća, okupljajući djecu u izvanškolskim aktivnostima, što je zaslugom već spomenute gospođe Hržić, i u Kninu se nadaju kako će taj odnos potrajati još dugo, a već u nedjelju, 24. svibnja 2015. godine, nakon Svete mise, izvedena je predstava u crkvi Gospe Velikoga Hrvatskoga Krsnog Zavjeta u Kninu.

    Ove će godine kazalište Pinokio sudjelovati predstavom i na Zvonimirovim danima, manifestaciji koja višednevno obilježava Dane grada Knina i Dane Svetoga Ante, zaštitnika grada Knina.

 

Knin, 24. svibnja 2015.

magistar Fabijan Lovrić

Izvor forografija: Lišane Ostrovičke


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin