2015-10-12 10:20:59

Natjecanje u Čitanju naglas 2015.

Ove školske godine naša škola se uključila u 3. nacionalno natjecanje u čitanju naglas.  Organizator ovog natjecanja su Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak i Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva, te školske, gradske i županijske matične knjižnice.

Natjecanje  se organizira za učenike osnovnih škola od 3. do 8. razreda i podijeljeno je u dvije kategorije: mlađa za učenike 3., 4. i 5. razreda i starija za učenike 6., 7. i 8. razreda.

Cilj ovog natjecanja je poticati čitanje, razvijati usmeno izražavanje, kvalitetno provođenje slobodnog vremena, te razvijanje pozitivnog natjecateljskog duha.

Na natjecanju u mlađoj kategoriji, održano 6. listopada, prisustvovalo je 12 učenika, dok je  na natjecanje u starijoj kategoriji, održano 7. listopada, prisustvovalo 9 učenika. Svatko je imao po 5 minuta za predstavljanje odabrane knjige, 2 minute za objasniti zašto su odabrali tu knjigu i 3 minute za čitanje. Nakon što su svi učenici predstavili odabrane knjige, povjerenstvo u sastavu Marijana Blažević, školska knjižničarka, Ivana Vidović, školska pedagoginja i Stanka Nikolac-Kaliger, školska logopedinja, proglasile su pobjednika. U mlađoj skupini pobijedila je Nika Marić iz 4.a razreda, mentorica Mira Radović, drugo mjesto dijele Josip Anić Bare (3.d) i Dora Jurčević (3.b) i treće mjesto Elizabeta Krišto (5.e). U starijoj skupini pobijedila je Anđela Bobanović (6.b), mentorica Branka Parać, drugo mjesto zauzela je Tonka Pokrovac (6.a), a treće Antea Ercegovac (8.e).

Nika i Anđela predstavljat će našu školu na Županijskom natjecanju u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku. Želimo im puno uspjeha!


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin