2015-10-20 16:11:11

Započeli smo sa projektom Petzanet - Sigurnost djece na internetu

U svoj školski kurikulum škola je uvrstila i projekt "Petzanet - Sigurnost djece na internetu" koji ima za cilj učenike osvjestiti na sve pozitivne, ali i negativne strane korištenja interneta te savjete kako sigurno pretraživati koristiti sadržaje koji se mogu pronaći na najvećoj svjetskoj mreži.

Učitelj informatike, Danijel Forjan, je održao prigodno predavanje učenicima 4.a i 4.b razreda, na temu "Pametno odluči, zabavi se i nauči" koji je za cilj imao da učenici nauče i vide koje su online igre primjerene za njihov uzrast, kako se označavaju igre koje su primjerene za određenu dob i prihvatiti pozitivne poruke online igara.
 

Učenicima je prikazan i kratki crtani film "Avantura Lee i Kim" koji govori o korištenju online igara i upoznavanju nepoznatih ljudi preko mreže, te smo zajedno zaključili da se nepoznatim ljudima ne smiju davati osobni podaci. Također, učenicima su pokazane i poveznice na stranice sa igricama koje su primjerene za njihovu dob. Njih vam donosimo i u nastavku članka.

Ukoliko naiđu na neprimjereni sadržaj ili dožive neku neprijatnost u online svijetu, učenici mogu to prijaviti roditeljima, učiteljima, stručnoj službi škole ili kliknuti na RED BUTTON i podnijeti prijavu MUP-u.

ONLINE SIGURNE IGRE ZA DJECU:
•http://www.kidsgames.org/
•http://www.playkidsgames.com/
•http://kids.nationalgeographic.com/kids/games/all/
•http://www.knowledgeadventure.com/age/9-year-old-games/
•http://www.learninggamesforkids.com/
•http://igre.sjedi5.com/
 


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin