2015-10-30 11:47:04

Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige je tradicionalna kulturna manifestacija posvećena hrvatskoj pisanoj riječi. Cilj joj je promovirati knjigu i čitanje. Knjižnice grada Zagreba, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, uključuju sve knjižnice, te druge javne ustanove u raznovrsne programe, i kao svake godine, traje od 15. listopada do 15. studenog.

Središnja tema ovogodišnje manifestacije vezana je uz odluku Opće skupštine UN-a koja je 2015. godinu proglasila Međunarodnom godinom svjetlosti i tehnologija zasnovanih na svjetlu.

Male knjižničarke napravile su lampione i ukrasile knjižnicu pa su učenici 1.a razreda, uz pratnju svoje učiteljice Zdenke Ganić, imali poseban doživljaj dok su slušali svoju lektiru Pepeljugu, na malo drugačiji način.

Kao i svake godine posjetili su nas predškolci područnih vrtića Maslačak i Tratinčica u pratnji svoje odgojiteljice Vesne Šimić. Poslušali su zašto je važno čitati i slušali knjižničarku koja im je čitala bajku.

Ove godine u Bookmark projektu su sudjelovali učenici 4.d razreda, uz svoju učiteljicu Zdravku Mihaljević i knjižničarku. Izradili su straničnike za učenike u školi u Pakistanu. Malo su naučili o toj dalekoj zemlji, njihovim običajima i životu. Straničnicima su željeli podijeliti malo kulture i običaja iz naše zemlje. Poslani su i sad iščekujemo njihov odgovor!


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin