2015-11-04 08:26:34

Boje jeseni

Reklo bi se, običan sat Likovne kulture, ali, sve se da pojednostaviti ili, umrežiti kroz druge predmete kako bi se zadovoljila cjelina glede predmeta, glede učenika i učitelja. Poznato je zajedništvo i prijateljstvo učenika i učitelja i kada završe OŠ, a radi se o OŠ Domovinske zahvalnosti Knin. Učenicima, koliko mogu, pomažu njihovi učitelji sve do upisa na fakultet. I to je čar poziva i humanog odnosa. Tako su učenice 5. C razreda: Anamarija Kabić, Milica Radulović i Sanja Vučković, ponudile svoju pomoć oko izrade Boja jeseni, što je određeno temom Likovnog odgoja i obrazovanja.

 

Prikupljene su grančice raznih vrsta biljaka pa se o tome razgovaralo s kojeg su drveta ubrani uzorci. Boje su jedinstvene za jesen, a radilo se na kartonu lijepljenjem vrućom plastikom.

Vrijedne ruke mališana 1.C razreda donijele su zanimljive i raznobojne uzorke. Stariji učenici su lijepili toplom plastikom, učitelj je povremeno davao neke savjete i, uradak je gotov.

Kako to izgleda, najbolje pokazuje fotografija samog djela, ali i zadovoljstvo učenika vidljivo na veselim licima. Za učitelja nema veće nagrade, a ima muka – ima teških muka. Ipak, vizualizacija i osjećaj za ljepotu je u potpunosti postignut, što je i bio cilj ovoga zanimljivog rada.

Priredio: Fabijan Lovrić, učitelj razredne nastave


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin