2015-12-24 06:00:50

Novogodišnja inicijativa “Darujmo posjet” - za topli blagdanski ugođaj među starijima

Dragi učenici, roditelji i učitelji, uključimo se u novogodišnju akciju “Darujmo posjet” - za topli blagdanski ugođaj među starijima.

Akciju je pokrenula regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah.

Daleko od blagdanskog blještavila, ukrasa, lampica i sjajnih poklona, u polumraku vlastite osamljenosti žive brojni naši bližnji, kojima je za sreću ponekad dovoljno samo malo našeg vremena i naša blizina.

Donesimo promjenu, donesimo svjetlo, darujmo posjet!

Zaklada Zamah u suradnji s agencijom Innovo DDB, uz podršku farmaceutske tvrtke Pfizer, pokrenula je akciju kojom želi istaknuti važnost brige za starije koji su sve veći dio naše populacije - prema popisu stanovništva iz 2011. godine, broj osoba starih 65 i više godina u Hrvatskoj čini 17,7 % ukupne populacije, a osoba starijih od 60 godina čak 24 %.

Među njima su brojni osamljeni, tužni, na rubu siromaštva, koji ne osjećaju blagdanski ugođaj.
Donesimo promjenu, darujmo posjet! Posjet koji ne znači samo ugodno iznenađenje, nego pobuđuje i osjećaj poštovanja, vrijednosti, prihvaćanja.

Podijelite više vremena sa svojim starijim prijateljima, rođacima, susjedima, poznanicima, a svoje iskustvo podijelite s javnošću na Facebook stranici Zaklade Zamah  https://www.facebook.com/zaklada.zamah/ koristeći #Darujmo Posjet, kako bi akcija dospjela do što većeg broja ljudi i unijela svjetlo i veselje u što više srca starijih osoba.

Poziv na akciju pogledajte u videu na linku:

Na akciju zajedno potaknimo i najmlađe!

Darujmo bliskost i toplinu, darujmo svoje vrijeme, #DarujmoPosjet!


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin