2016-10-03 13:07:41

Knjižnica: Održano natjecanje u čitanju naglas

Drugu godinu zaredom naša škola se uključila u natjecanje u čitanju naglas.  Organizator ovog natjecanja su Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak i Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva.

Natjecanje  se organizira za učenike osnovnih škola od 3. do 8. razreda i podijeljeno je u dvije kategorije: mlađa za učenike 3., 4. i 5. razreda i starija za učenike 6., 7. i 8. razreda.

Cilj ovog natjecanja je poticati čitanje, razvijati usmeno izražavanje, kvalitetno provođenje slobodnog vremena, te razvijanje pozitivnog natjecateljskog duha.

Na natjecanju u mlađoj kategoriji, održano 29. rujna, sudjelovalo je 29 učenika, dok je  na natjecanje u starijoj kategoriji, održano 30. rujna, sudjelovalo 16 učenika. Svatko je imao po 5 minuta za predstavljanje odabrane knjige, 2 minute za objasniti zašto su odabrali tu knjigu i 3 minute za čitanje. Nakon što su svi učenici predstavili odabrane knjige, povjerenstvo u sastavu Marijana Blažević, školska knjižničarka, Ivana Vidović, školska pedagoginja i Stanka Nikolac-Kaliger, školska logopedinja, proglasile su učenike koji su zauzeli prva tri mjesta po broju zbrojenih bodova.

U mlađoj skupini prvo mjesto je zauzela Nika Marić (5.a), drugo mjesto Anja Muždalo (4.c) i treće mjesto Laura Kabić (3.d). U starijoj skupini prvo mjesto je zauzeo Antonio Perić (8.d), drugo Vanja Blažević (7.d) i treće mjesto Ante Raić Perutina (6.a). Učenici će predstavljati našu školu na gradskom natjecanju u Narodnoj knjižnici Knin 10. listopada u 9 sati.


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin