2017-03-28 14:26:37

Vijeće učenika OŠ Domovinske zahvalnosti i kampanja „I ja želim čitati!“

Članovi Vijeća učenika OŠ Domovinske zahvalnosti upoznati su s nacionalnom kampanjom „I ja želim čitati!“. Pedagoginja Ivana Vidović je kratko upoznala učenike sa samom kampanjom i njenim ciljevima. Pokušalo se učenicima približiti što su to poteškoće u čitanju i disleksija. Na primjerima su se učenicima pokazale najčešći problemi u čitanju (premještanje ili umetanje slova, zamjene sličnih slova, zamjene slogova, ponavljanje dijelova riječi, vraćanje na već pročitani red ili njegovo preskakanje…).

Učenike se nastojalo potaknuti na pomoć učenicima u razredu koji imaju poteškoće u čitanju, toleranciju i potporu. Radom u grupama pokušali su prilagoditi i pojednostavniti tekst iz čitanke. Na taj način uvidjeli su kako se nije lako nositi s nepoznatim riječima, tekstom koji prvi put čitaju i razumijevanju pročitanog.

Današnjim satom informirali smo učenike što su to poteškoće u čitanju i kako oni mogu doprinijeti stvaranju pozitivnog i motivirajućeg okruženja u kojem se poštivati različitosti, razvijati tolerancija i davati potpora svim učenicima.

Pedagoginja: Ivana Vidović


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin