2017-05-24 20:53:38

Pet godina djelovanja Zajednice učenja

Danas je Zajednica učenja u našoj školi obilježila mali jubilej – pet godina djelovanja.

Zajednica učenja ili Zajednica učitelja koji uče, specifičan je oblik stručnog usavršavanja učitelja u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Korak po korak iz Zagreba. Članovi  dobrovoljno pristupaju Zajednici, sami biraju što će svaki mjesec raditi ovisno o svojim potrebama, iskustvu, učenicima i afinitetima.

Učitelji svaki mjesec rade svoj plan profesionalnog razvoja, a na sastancima s kolegama razgovaraju o izazovima s kojima se u radu susreću, problemima i o svojoj praksi. Dobrobit od djelovanja Zajednice učenja imaju učitelji, njihovi učenici, škola i društvena zajednica. Princip rada Zajednice je pristup usmjeren na dijete i u sedam područja obuhvaća cjelokupan život i rad u školi.

Zajednica učenja u našoj školi počela je s radom 2012. godine s dvije voditeljice: Biserkom Barišić i Mirom Radović. Nakon odlaska Biserke Barišić iz naše škole, djeluje jedna grupa.

Danas nam se na maloj svečanosti prigodnim riječima obratio ravnatelj Ivan Uzun, napravljen je rezime rada i dogovoren plan za sljedeću školsku godinu.

Mira Radović,

voditeljica Zajednice učenja


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin