2017-06-01 07:28:42

Škola kao domaćin 2. regionalnog webinara o primjeni digitalne tehnologije u biologiji i prirodi

Naša je škola bila domaćin 2. regionalnog webinara na temu "Primjena digitalne tehnologije u nastavi biologije i prirode u osnovnoj školi" kojeg je Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet održala u sklopu nacionalnog pilot projekta "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola". Webinar, koji je održan našoj pametnoj učionici uživo je pratilo 23 nastavnika dok je preko 130 nastavnika pratilo webinar online.

Helena Valečić, učiteljica biologije iz Osnovne škole Lovre pl. Matačića u Zagrebu, okupljenim je sudionicima  predstavila načine korištenja različitih alata i aplikacija u nastavi prirode u 5. i 6. razredu te biologije u 7. i 8. razredu.

Za učenje o anatomiji ljudskog tijela postoje brojni alati i aplikacije koje prikazuju organske sustave u tri dimenzije, a nastavnica  je, između ostalog, demonstrirala sudionicima kako se jednostavno može prikazati stanica u tri dimenzije i naučiti o ulogama organela u stanici.

Zanimljiv je bio i prikaz mikroskopiranja bez pravog mikroskopa, uz pomoć pametnog telefona ili tableta, a prikazane su i mogućnosti korištenja i izrade zajedničkih digitalnih materijala iz biologije i prirode te alata pomoću kojih nastavnici mogu pratiti postignuća učenika i vrednovati njihov rad.

Zahvaljujemo se CARNet-u i Algebri na odličnom webinaru i na tehničkoj podršci prilikom njegovog prijenosa.


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin