2017-10-06 09:12:11

Natjecanje u čitanju naglas

Treću godinu zaredom naša škola se uključila u natjecanje u čitanju naglas.  Organizator ovog natjecanja su Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak i Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva.

Natjecanje  se organizira za učenike osnovnih škola od 3. do 8. razreda i podijeljeno je u dvije kategorije: mlađa za učenike 3., 4. i 5. razreda i starija za učenike 6., 7. i 8. razreda.

Cilj ovog natjecanja je poticati čitanje, razvijati usmeno izražavanje, kvalitetno provođenje slobodnog vremena, te razvijanje pozitivnog natjecateljskog duha.

Na natjecanju u mlađoj kategoriji, održano 3. listopada, sudjelovalo je 19 učenika, dok je  na natjecanje u starijoj kategoriji, održano 4. listopada, sudjelovalo 12 učenika. Učenike je na početku pozdravila Anđela Bobanović, učenica 8.b razreda, i opisala im kako je ona došla do državnog natjecanja prije dvije godine.

Svatko je imao po 5 minuta za predstavljanje odabrane knjige, 2 minute za objasniti zašto su odabrali tu knjigu i 3 minute za čitanje. Nakon što su svi učenici predstavili odabrane knjige, povjerenstvo u sastavu Marijana Blažević, školska knjižničarka, Ivana Vidović, školska pedagoginja i Stanka Nikolac-Kaliger, školska logopedinja, proglasile su učenike koji su zauzeli prva tri mjesta po broju zbrojenih bodova.

U mlađoj skupini prvo mjesto je zauzela Dora Jurčević (5.b), drugo mjesto Ivan Perić (5.c) i treće mjesto Laura Kabić (4.d). U starijoj skupini prvo mjesto je zauzela Tonka Pokrovac (8.a), drugo Anamaria Franjić (6.a) i treće mjesto Lana Marijanović (6.c). Učenici će predstavljati našu školu na gradskom natjecanju u Narodnoj knjižnici Knin 12. listopada u 17 sati.

 


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin