2017-10-13 14:18:11

Gradsko natjecanje u čitanju naglas

U Narodnoj knjižnici Knin 12. listopada 2017.  održano je gradsko Natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda osnovne škole, a nastupilo je dvanaestoro učenika iz dvije kninske osnovne škole.

U mlađoj kategoriji našu školu su predstavljali Laura Kabić (4.d), Dora Jurčević (5.b) i Ivan Perić (5.c), a u starijoj kategoriji Anamaria Franjić (6.a), Lana Marijanović (6.c) i Tonka Pokrovac (8.a).

U žiriju koji je odlučio o pobjednicima bili su kninski pjesnik Ante Nadomir Tadić-Šutra, profesorica hrvatskog jezika Dolores Zelić i logopedinja Ana Čalić.

Prisutne je pozdravio gradonačelnik Marko Jelić koji je naglasio važnost čitanja tijekom odrastanja i vještine i kvalitete koje ono razvija za cijeli život.

Natjecanje u čitanju naglas organizira se s ciljem poticanja i popularizacije knjige, čitanja i čitanja naglas, razvijanja ljubavi prema knjizi i čitanja kao kvalitetnog načina provođenja slobodnog vremena, unaprjeđenja čitalačkih sposobnosti učenika, naglašavanja čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja, poticanja usmenog izražavanja te razvijanja motivacijskih sposobnosti.

U mlađoj kategoriji pobijedila je učenica Simona Ognjenović iz OŠ dr. Franje Tuđmana, a u starijoj kategoriji učenica Marija Gečević također iz OŠ dr. Franje Tuđmana. Učenicama želimo sreću na županijskom natjecanju.


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin