2018-02-16 17:20:34

Upoznajmo eŠkolu

Otkako je naša škola u projektu eŠkole ugošćuje OŠ dr. Franje Tuđmana i njihove učenike kako bi pokazali kako je to biti eŠkola i koje su prednosti održavanja nastave koristeći suvremene tehnologije. Ove godine smo ugostili učenike petih razreda koji su došli u pratnji svoje učiteljice informatike, Milke Ivanlić. Svi zajedno smo se uvjerili kako nastava uz primjenu tehnologije i zanimljivih aplikacija može biti zabavna i u poučna, a tablet ili mobitel može biti korišten kao alat u nastavi, za poučavanje te za učenje kroz igru.

Učenicima je predstavljena naša škola kao sudionik u projektu eŠkole te su učenici zatim odigrali kratki kviz o eŠkolama. Potom smo koristeći QR kodove održali jednu vježbu koristeći tablet uređaje i aplikacije za očitavanje QR kodova. Učenici su morali odgonetnuti skrivene zagonetke iza kodova, a potom su rješenja morali upisati u Google obrazac, tj. kviz koji automatski provjerava točnost unesenih odgovora.

Učiteljica Milka je održala kratko predavanje o sigurnijem korištenju interneta i opasnostima te kako se zaštititi te smo s ovom aktivnošću povezali i sa obilježavanjem Mjeseca sigurnijeg interneta. Slijedio je za kraj druženja i kviz u već popularnom Kahootu o poznavanju pojmova iz područja internetske sigurnosti.

Prepuni pozitivnih dojmova i s osmjehom na licu rastali smo se do nekog drugog sličnog druženja. Zahvaljujemo se učenicima i učiteljici Milki na lijepom druženju :)

Aktivnost je uvrštena i planirana školskim kurikulom.

Ostale slike pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin