2018-02-20 08:36:41

Europski kviz o novcu 2018

Po prvi put ove godine učenici naše škole, sastavljeni od dva tima učenika osmih razreda, će se natjecati u Europskom kvizu o novcu koje će se održati 16. ožujka 2018.g. Natjecanje se odvija preko aplikacije Kahoot, a učenike će kroz pripreme i samo natjecanje voditi učitelj informatike, Danijel Forjan.

Riječ je o projektu Europske bankovne federacije koji učenjem i pripremama za kviz želi poboljšati financijsku pismenost djece diljem Europe. Spaja online učenje o osobnim financijama i natjecanje svih prijavljenih timova, iz različitih učionica u isto vrijeme. Prema rasponu dobi, na natjecanje u Hrvatskoj mogu se prijaviti timovi učenika 7. i 8. razreda osnovnih škola i 1. razreda srednjih škola.

Ti će se učenici u Europskom tjednu novca, po prvi puta, natjecati kao i učenici iz Albanije, Austrije, Belgije, Bugarske, Crne Gore, Češke, Estonije, Finske, Francuske, Grčke, Mađarske, Njemačke, Islanda, Irske, Italije, Latvije, Litve, Liechtensteina, Luksemburga, Nizozemske, Norveške, Poljske, Portugala, Srbije, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Švedske te Ujedinjenog Kraljevstva. 

Više detalja o samom natjecanju možete pronaći na poveznici Hrvatske udruge banaka.

 


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin