2018-03-01 15:06:42

Održana Robocode radionica

Dana 28.2.2018. za učenike petih i šestih razreda, održana je RoboCode radionica gdje su učenici mogli upoznati i programirati robote s kojima još nisu imali susreta. Naši učenici i skupina robotičara već redovno sudjeluju na natječajima i natjecanjima iz robotike stoga je ovo bila odlična prilika vidjeti novosti iz svijeta robotike. Ivući susret smo dogovorili za 13.3.2018.g. Radionice održavaju volonteri iz naše županije, a radionice je dogovorio naš učitelj i mentor informatike, Danijel Forjan.

RoboCode je operativni program osmišljavanja i provođenja Lego Mindstorms radionica s ciljem motiviranja djece u nastavi ka STEM području. Pokrenut je od strane pojedinaca iz OSC-a, Rotary Kluba Josip Juraj Strossmayer, Biscuit People-a i FFOS-a.

Svrha projekta je motivirati škole da shvate važnost informatike te da projekt bude potpora uvođenju obavezne informatike za 5. i 6. razrede u osnovnoj školi. Cilj projekta je motivirati učenike za programiranje kroz igru i slaganje blokova u Lego Mindstorms EV3 programu te da ih se kroz tu igru nauči računalno i logički razmišljati.


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin