2018-03-11 19:33:45

Biskupijsko natjecanje iz vjeronauka

U Katoličkoj osnovnoj školi, u Šibeniku, 9. ožujka 2018. god., održano je biskupijsko natjecanje iz vjeronauka na kojemu su sudjelovali i učenici naše škole. Učenici koji su branili boje naše škole jesu Vanja Blažević, Anđela Bobanović, Barbara Gojević te Jakov Medvidović. Učenici su pokazali veliko znanje, snagu zajedništva i borbenost tijekom cijelog natjecanja. Od 13 osnovnih škola koje su sudjelovale na natjecanju naši su učenici ostvarili 2. mjesto.

Odmah u prvom dijelu natjecanja, na kojemu su pisali test, pokazali su izvrsno znanje ne baš lagane materije koju smo pripremali. Drugi dio, zajedničkim su snagama postigli dovoljno bodova kojima su s trećeg mjesta došli na drugo. Na trećem su dijelu ostvarili maksimalan broj bodova te sačuvali drugo mjesto.

Osim natjecateljskog duha vjeronaučna olimpijada učenicima omogućava druženja kroz zanimljiv program dok se čekaju rezultati prvog djela.Zatim, nagrade prvom mjestu, drugom te trećem, a biskupija za prvih pet ekipa oragnizira i jednodnevne izlete kojima se učenici posebno vesele.

Učenici su izvrsno predstavili našu školu, na što mogu biti ponosni te biti poticaj sebi i drugima za daljni rad  kako na natjecanjima tako i općenito.

Natjecanje su organizirali Agencija za odgoj i obrazovanje i Katehetski ured Šibenske biskupije.

Mentorice vjeronaučnih olimpijaca: Suzana Bukarica i Danira Marić.


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin