2018-04-17 07:45:47

Dan na kninskoj tvrđavi

Učenici 2.a razreda u petak 13.4. dan su proveli na tvrđavi. Bila je to nagrada za osvojeno 1. mjesto u svom uzrastu na gradskom karnevalu. Nagrada je uključivala obilazak tvrđave u pratnji vodiča i pizzu za cijeli razred. Dan smo iskoristili i za razgledavanje muzeja na tvrđavi, igru i likovnu kulturu. Proveli smo jedan jako zanimljiv i sadržajan dan. Sve to povezali smo s gradivom koje trenutno radimo iz Hrvatskog jezika. Pogledajte kako su izvješće o danu napisale dvije učenice

Izvješće o obavljenom zadatku

 

Moj razred i ja u petak smo imali nastavu na tvrđavi. Stali smo u parove i krenuli. Kada smo došli, čekao nas je vodič. Objašnjavao nam je što je što. Kada je vodič otišao, išli smo u muzej i vidjeli stare stvari. Radili smo tjelesni i igrali se. Kasnije smo imali likovni. Zatim smo išli u pizzeriju. Sve to je bilo za osvojen prvo mjesto na karnevalu.             

Lana Dumančić, 2.a

 

Došla sam u školu i onda je došao cijeli razred. Stali smo u kolonu. Pričekali smo učiteljicu. Kada je došla učiteljica, zvonilo je i pozdravili smo se s našim prijateljima. Onda smo krenuli. Kada smo došli do Loredanovih vrata, popričali smo kako smo ih crtali. Kada smo završili s pričom, krenuli smo do tvrđave. Čekao nas je vodič. Vodič je pričao, a mi smo slušali. Ušli smo u tvrđavu. Išli smo u muzeje i galeriju, išli do spomenika, pričali o njima, slikali se, išli na puno mjesta. Kada smo sve završili s vodičem, išli smo na tjelesni. Za likovni smo crtali košare. Kada smo ih nacrtali, otišli smo na pizzu, pojeli je i otišli kući.

                                                                                        Lara Jelić, 2.a


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin