2018-04-25 14:27:48

Noć knjige

Noć knjige obilježavamo 23. travnja. Ova manifestacija obuhvaća dva datuma, Dan hrvatske knjige (22. travnja) i Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja). Ove godine smo u našoj školi obilježili ove dane u dnevnom izdanju.

Učenici 2.d razreda veselo su se proveli na radionici u kojoj su nakon pročitane priče Maca Papučarica, autorice Ele Peroci, smišljali što bi se sve dogodilo kad bi Maca pokupila sve mobitele u našem gradu.

Učenici 4.d razreda, nakon pročitane priče Prašnjavko, autora Želimira Hercigonje, smišljali su što se dogodilo s Prašnjavkom nakon što je napustio svoj krov nad glavom. Što se dogodilo s Prašnjavkom? Postao je uredan kućni ljubimac kod bake Grete, uselio se kod jedne curice, prešao na drugi tavan, ostao na ulici, vratio se u stari dom, pronašao je ljubav i oženio Prljicu, uselio se u staru kutiju kod jednog dječaka, postao Čistunko kod tete iz vrtića, našao prijatelje u ventilaciji restorana i preselio se u Zadar.

Učenici putnici, dok su čekali autobus, čitali su legende iz hrvatske prošlosti.

Učenici sedmog razreda, kod učiteljice Anite Škundrić, odslušali su predavanje o razvoju knjige i tiskarstva od najranijeg do suvremenog doba. Zatim su se, na temelju onoga što su čuli, uključili u radionicu svojim predviđanjima o budućnosti knjige. Na fotografijama pogledajte kako su to naši sedmaši zamislili.


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin