2018-10-31 08:21:48

Gradsko natjecanje u čitanju naglas

U ponedjeljak, 29. listopada 2018., u Narodnoj knjižnici Knin  održano je gradsko Natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda osnovne škole, a nastupilo je dvanaest učenika iz dvije kninske osnovne škole.

U mlađoj kategoriji našu školu su predstavljali Luka Bobanović (5.b), Duje Brečić (5.c) i Lana Sigut  (3.b), a u starijoj kategoriji Lana Marijanović (7.c), Marija Tokmakčija  (8.d) i Gabrijela Franjkić (7.c).

U žiriju koji je odlučio o pobjednicima bili su školska knjižničarka Martina Vujnović, radijska voditeljica i novinarka Nives Hladnić i nastavnica hrvatskog jezika Nada Jakovčević.

Natjecanje u čitanju naglas organizira se s ciljem poticanja i popularizacije knjige, čitanja i čitanja naglas, razvijanja ljubavi prema knjizi i čitanja kao kvalitetnog načina provođenja slobodnog vremena, unaprjeđenja čitalačkih sposobnosti učenika, naglašavanja čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja, poticanja usmenog izražavanja te razvijanja motivacijskih sposobnosti.

U mlađoj kategoriji pobijedila je učenica Marija Kulušić iz OŠ dr. Franje Tuđmana, a u starijoj kategoriji učenica  Ana Kovačević također iz OŠ dr. Franje Tuđmana. Čestitamo svima, a Mariji i Ani želimo sreću na županijskom natjecanju!

 


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin