2018-11-19 13:06:32

Posjet učenika vatrogasnoj postaji

U srijedu 14.11. učenici  2.a i 2.b razreda posjetili su vatrogasnu postaju u Kninu. Cilj je bio povezati znanje o odgovornom ponašanju u domu i postupcima pri izbijanju požara s načinima djelovanja vatrogasaca.

Nakon „slatkog i ukusnog“ prijema u prostorijama postaje, učenici su upoznali postupak vatrogasaca nakon dojave o požaru. Imali su  mogućnost odijevanja dijela vatrogasne odore te im je pokazana oprema koju sobom nose na mjesto požara. Upoznali su funkciju vatrogasnih vozila i mogućnosti djelovanja. Iskušali su gašenje požara vodom i pjenom na zamišljenom području. Vatrogasci su im pokazali i specijalne škare za rezanje lima radi izvlačenja osoba iz vozila u prometnim nezgodama.

Izuzetno uzbudljivo i zabavno bilo je penjanje vatrogasnom dizalicom. Oduševljenje i usklike izazvala je kratka vožnja vozilom uz sirene.

Učenici su na kraju zaključili da je posao vatrogasaca jako zanimljiv  i odgovoran, ali često i opasan. Stoga, koristimo li vatru, uvijek trebamo biti oprezni.

Na kraju se još jednom zahvaljujemo četvrtoj smjeni DVD-a Knin koji su nas lijepo primili, ugostili, razgovarali i strpljivo odgovarali na učenička pitanja.

OSTALE SLIKE POGLEDAJTE U FOTOGALERIJI.


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin