2018-12-10 23:29:32

Sedma po redu Večer matematike

Večer matematike održava se svake godine u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva u velikom broju dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola prvog četvrtka u prosincu s početkom u 18 sati. Cilj joj je popularizacija matematike. Naša škola uključila se u organizaciju i ove godine, sedmi put po redu. Učitelji razredne nastave, matematike i fizike pripremili su radne centre primjerene dobi i predznanju na koje su se odazvali brojni roditelji i učenici.

Ove godine bilo je nešto manje sudionika, ukupno 215, zbog paralelnog održavanja događanja u gradu povodom sv. Nikole. Sigurno je bilo učenika koji su ostali prikraćeni za jedan od događaja, šteta je što njihovi organizatori nisu dogovarali termine sa školama. Prisutni učenici i roditelji u ugodnom ozračju kvalitetno su proveli zajedničko vrijeme družeći se i rješavajući matematičke probleme. Za pohvalu je što su se odlučili za matematiku umjesto poklona!

Ove godine ponovno smo organizirali i mali humanitarni božićni sajam na kojem su učenici na prodaju ponudili svoje proizvode: Mali prirodnjaci s učiteljicama Zdenkom Bilić i Marinom Lekić ponudili su eko-proizvode, likovnjaci su izradili brojne čestitke sa učiteljicama Marijom Stojanović, Marijom Kero, Ines Čolak, Izabelom Migić i Mirom Radović, Mali knjižničari izradili su straničnike sa knjižničarkom Marijanom Blažević, Mali keramičari sa učiteljicama Zdravkom Mihaljević, Daliborkom Anić Bare i Biljanom Macurom ponudili su svoje radove, učenici 3.a razreda izradili su čestitke i božićne kuglice. Prihod od prodaje uplaćen je na račun akcije „Korak u Život“ za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali!

Mira Radović, učiteljica mentorica

 


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin