2018-12-12 10:56:51

Mjesec hrvatske knjige u školskoj knjižnici

Mjesec hrvatske knjige tradicionalna je manifestacija koja promiče knjigu i čitanje. Obilježava se svake godine od 15. listopada do 15. studenoga. Ovogodišnji tema Mjeseca hrvatske knjige bila je  Baš baština, a moto (U)čitaj nasljeđe! s osnovnim motivom glagoljicom kao jednim od simbola hrvatske baštine i naslijeđa. Mladi knjižničari izrađivali su straničnike s motivima svojih najdražih knjiga.

Kao svake godine i ove je naša škola sudjelovala u Bookmark projektu. Učenici 4.a razreda i njihova učiteljica Zdenka Ganić uz podršku knjižničarke Marijane Blažević izradili su straničnike za školu u Americi. Glavni motiv ovogodišnjih straničnika bio je naša tvrđava.

Članovi Debatnog kluba, pod vodstvom pedagoginje Ivane Vidović i knjižničarke Marijane Blažević, održali su javnu debatu u Narodnoj knjižnici Knin  na tezu „Knin promiče svoju kulturnu baštinu“.

Kao i svake godine, našu školsku knjižnicu, posjetili su predškolci područnih vrtića. Vrtić je učlanjen u našu školsku knjižnicu i odgojiteljice mogu posuđivati knjige za čitanje u vrtiću.

Mjesec knjige zaključili smo s Radionicom Glagoljice na kojoj su učenici 8.c razreda i njihova razrednica Anita Škundrić nakon prezentacije o glagoljici, izradi pisaljki za krasopis i suvenira ispisali tušem svoje inicijale.

 


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin