2020-09-23 12:35:26

Obilazak Eko kutaka – završna aktivnost školskog projekta

23.09.2020. učenici koji su sudjelovali u sadnji Eko kutaka, u pratnji članova školskog projektnog tima, učiteljice Ines Čolak i pedagoginje Ivane Vidović, obišli su posađene Eko kutke te se informirali kod predstavnika institucija o načinima njihovog korištenja.

U Dječjem vrtiću Cvrčak Eko kutak se uklopio u projekt skupine Bubamare, Eko vrt, kojim su djecu nastojali potaknuti na direktan odnos s prirodom i razvijanje svijesti kako je uzgajanje biljaka i njihovih plodova hrana za um i tijelo. U sklopu svog projekta sadili su biljke i brinuli se o njima, a naš Eko kutak im je pružio novo mjesto za brigu o biljkama i praćenje promjena. Osim njih, o Eko kutku se brinu i ostale skupine i služi im  za istraživanje, opažanje i učenje.

U Udruzi Sveti Bartolomej Eko kutkom dominira kadulja, iako su se i ostale biljke održale. Korisnici ih redovito održavaju, a uskoro planiraju njihovo branje, sušenje i skladištenje kako bi se mogli koristiti za razne aktivnosti koje udruga provodi.

Eko kutak ispred Osnovne škole dr. Franje Tuđmana se također održao i služi učenicima i učiteljima za praćenje promjena u prirodi i razvoja biljaka.

Svi navedeni Eko kutci su dostupni i građanima grada Knina koji su se također s poštovanjem odnosili prema njima, stvorili ideje za svoje okućnice i doprinijeli održavanju biljnog i životinjskog svijeta u našem gradu.

Školski projekt Eko kutak u našem gradu dio je projekta Znanje za održivo djelovanje. Nositelj projekta je Zelena Istra, a projekt financiraju Vlada RH, Ured za udruge i Švicarsko-hrvatski program suradnje.


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin