2012-04-19 13:21:05

Webinar "Pisci na mreži - Tanja Mravak"

U sklopu programa Pisci na mreži, 24. travnja 2012. od 17 do 18:30 sati putem Interneta i servisa Microsoft Office Live Meeting održat će se virtualni susret sa spisateljicom Tanjom Mravak. Program "Pisci na mreži" odvija se u sklopu programa „Suradnici u učenju“ koji je dio globalnog Microsoftovog programa „Partners in Learning“, a u Hrvatskoj se provodi kroz suradnju Microsofta Hrvatska, Agencije za odgoj i obrazovanje, Sveučilišnog računskog centra Srce i tvrtke Aquilonis.

Od rujna 2011. godine ciklus susreta "Pisci na mreži" uvršten je u Katalog stručnih skupova Agencije za odgoj i obrazovanje. Više o dobivanju potvrda o sudjelovanju može se vidjeti ovdje.

Smisao ovih specijaliziranih webinara je prevesti književnost iz sfere apstraktnog u nešto sasvim praktično i ljudsko, stavljajući učenike u izravan i osobni kontakt s književnicima.

Moderatori virtualnih susreta s književnicima su Mirela Barbaroša-Šikić i Miroslav Mićanović iz Agencije za odgoj i obrazovanje. Virtualni susreti održavaju se u Crnčićevoj ulici u Zagrebu ili u prostorijama Srca (Josipa Marohnića 5, Zagreb) te se prenose putem Interneta korištenjem Microsoftove Live Meeting tehnologije. Svi susreti se snimaju a moguće ih je vidjeti na http://www.aquilonis.hr/Poslovanje/pisci-na-mrezi.html.

Namjera je u razgovoru s Tanjom Mravak, u idućim virtualnim susretima i s drugim hrvatskim autorima, autoricama, saznati tko su oni, kako, zašto i za koga pišu? Cilj je s gostima na mreži, s hrvatskim piscima (različitih generacija, poetika, zanimanja…) i sa sudionicima na udaljenim mjestima - prisutnim učenicima i nastavnicima, ući u njihove radionice, dobiti pouzdaniji uvid kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori?               

Cilj je izravno u razgovoru različitim pitanjima i novim, drukčijim odgovorima, učiniti složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i za uživanje. Želi se saznati kako čitati hrvatske pisce i njihove tekstove, upoznati ih i učiniti vlastito vrijeme važnijim i boljim.

Poveznica za sudjelovanje:

https://www.livemeeting.com/cc/mspp/join?id=Tanja+Mravak&role=attend&pw=Participant

Prilikom pristupanja ponekad su potrebni i ovi podaci:
Meeting URL: https://www.livemeeting.com/cc/mspp/join
Meeting ID: Tanja Mravak
Attendee key: Participant


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin