2012-04-24 12:41:18

II. likovno-literarni natječaj "Povist mista moga (Iz stare škrinje)"

Osnovna škola Rogoznica raspisala je likovno-literarni natječaj "Povist mista moga (Iz stare škrinje)" u kojem bi kulturološki najvažnija utjecajna mikrolokacija, mjesto u kojem se živi ili neki njegov dio, trebala potaknuti na vizualno i literarno istraživanje. Natječaj je namijenjen svim učenicima osnovnih škola u Hrvatskoj.

Svaki učenik može sudjelovati s najviše jednim radom iz određenog područja izražavanja. Motiv/poticaj ovogodišnjih literarnih i likovnih radova je škrinja, bilo da se radi o škrinji kao predmetu koji svojim oblikom i funkcijom karakterizira ili otkriva običaje, zanatsku vještinu i folklornu estetiku pojedinog kraja domovine, bilo predmete koji se pohranjuju i čuvaju u njoj. Literarni radovi moraju biti napisani na dijalektu naselja, sela ili grada iz kojeg dolaze.

Likovni natječaj - zadaće slikanja, crtanja i oblikovanja u materijalima

Nakon usmjerenog opažanja, analiziranja i razgovora o motivu/poticaju vizualnog istraživanja, učenik treba naslikati, nacrtati ili oblikovati u materijalu koncept svoje ideje tako da (nešto ili sve od ovoga):

promijeni lokalne boje predmeta promjeni smjer i ritam u odnosu boja, crta, likova, tekstura, volumena stvori dojam prostornosti istakne crtu ili boju ili volumen ili prostor kao dominantu kompozicije.

Likovno - tehnička sredstva

tuš i metalno pero tuš i kist lavirani tuš tempera akvarel uljni pastel kombinirana tehnika.

Radovi mogu biti pojedinačni ili grupni.

Likovni i literarni radovi moraju biti poslani najkasnije do 6. svibnja 2012. Literarni radovi moraju biti poslani na CD-u radi tiskanja zbornika. Dodjela nagrada će biti u četvrtak, 17. svibnja. Pozvani će biti učenici i mentori nagrađenih radova. Poslane učeničke radove izabrat će i vrjednovati stručno povjerenstvo. Vrijednosni sud povjerenstva temelji se na osjetilnim, spoznajnim i likovno izražajnim i stvaralačkim mogućnostima učenika određene dobi, a prosudba radova na postignutoj razini izvornosti, izražajnosti i likovno tehničke izvedbe.

Na poleđini radova mora pisati:

„Povist mista moga - Iz stare škrinje" Ime i prezime učenika/ice Razred, škola Ime i prezime učitelja/ice Adresa škole, telefon Grad, županija  

Kontakt osoba: Paola Glavurtić, učiteljica likovne kulture, +385 98 328 527.

Vijest je prenesena s internetskih stranica Osnovne škole Rogoznica.


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin