2012-05-14 12:28:51

Eurosong 2012

Pjesma Eurovizije (eng. Eurovision Song Contest, Eurosong;), prvi put održana 1956., je godišnji festival zabavne glazbe natjecateljskog karaktera s velikim brojem država obuhvaćenim televizijskim prijenosom, u kojem sudjeluju izvođači iz zemalja čiji su nacionalne televizijske kuće aktivni članovi Europske radiodifuzne unije.

Eurosong 2012.


Ove godine se natjecanje održava u Azarbejdžanu, zemlji pobjednici 2011. godine 56. Eurosonga. Održava se u Bakuu u Kristalnoj areni s početkom 22. svibnja i završetkom 26. svibnja. Automatske zemlje finalistice su Azerbejdžan (kao zemlja domaćin),Njemačka,Ujedinjeno Kraljevstvo i Španjolska.

Republiku Hrvatsku predstavlja dugogodišnja pjevačica Nina Badrić. Predstavlja Hrvatsku pjesmom Nebo.
Nina Badrić je hrvatska pop pjevačica koja se već četiri puta natjecala na Dori,teleizijskom natjecanju za Euroviziju. Ove godine nije bilo glasanja,već su izravno poslali Ninu u Baku.
 

Naše susjedne zemlje će predstavljati: Bosnu i Hercegovinu predstavlja Maya Sar s pjesmom “Korake ti znam“, Srbiju predstavlja Željko Joksimović s pjesmom „Nije ljubav stvar“ ,koji je već bio na Eurosongu sa pjesmom Lane moje,2004. gdje je dobio 2. mjesto,Sloveniju predstavlja Eva Boto s pjesmom „Verjamem“ u prijevodu Vjerujem i Crna Gora, Rambo Amadeus sa pjesmom „Euro Neuro“.

Želimo svim predstavnicima,pogotovo našim susjedima, sreću i mnogo zabave!

Autor: Mejdi Miljković,8.c


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin