2012-06-14 08:47:29

Bujica riječi - nove internetske stranice o hrvatskome standardnom jeziku

Tijekom svibnja na adresi www.bujicarijeci.com objavljena je internetska stranica Bujica riječi, namijenjena svima koji žele nešto naučiti o jeziku. Ideja projekta je da se na stranicama objavljuju jezični  članci o hrvatskome standardnom jeziku. Kada kažemo standardni jezik, valja naglasiti da je riječ o samo jednom aspektu hrvatskoga jezika, i to onom službenom i kodificiranom.

Osnovni cilj je unutar nekoliko godina stvoriti pouzdanu bazu podataka najčešćih jezičnih nedoumica, odnosno njihovih (raz)rješenja. Svi zainteresirani koji će čitati i posjećivati ove internetske stranice, pozvani su poslati svoje nedoumice a također mogu poslati i ispravke ako na stranicama pronađu greške.

Budući da je jezik osjetljiva tema, uredništvo će nastojati pisati neutralno i argumentirano, sa što manje nametanja a što više poticanja na razmišljanje. A isto to - tolerancija, razumijevanje i uvažavanje drugačijeg razmišljanja, očekuju od svojih korisnika.

Kako bi se olakšala komunikacija s korisnicima te omogućilo komentiranje isključivo u ranije spomenutom tonu, otvorena je stranica na društvenoj mreži Facebook, dostupna na adresi http://www.facebook.com/pages/Bujica-rije%C4%8Di/379865842049932.

Izvor: Portal za škole


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin