2012-06-14 10:23:39

Učenici prvih razreda na jahanju

Učenici prvih razreda naše škole posjetili su 11.lipnja 2012. sa svojim učiteljima, Katicom Kraljić, Ivom Parović i Fabijanom Lovrićem, Udrugu za terapijsko i rekreacijskom jahanje Grabarije - Knin.

Udruga je osnovana 24. listopada 2005. godine u Kninu, sa sjedištem u Kninu, Držislavova 1.

Djelatnosti Udruge su : terapijsko i rekreacijsko jahanje kao primarna metoda rehabilitacije i rekreacije kod osoba sa ili bez tjelesnog invaliditeta, poduka o sigurnosti u jahanju i upravljanju konjem za članove, poduka volontera o pomaganju u terapijskom jahanju, pružanje stručne pomoći osobama sa neprilagođenim ponašanjem putem uključivanja u sportsko-rekreativne aktivnosti u smislu kvalitetnog strukturiranja slobodnog vremena, te mogućnosti socijalizacije u radu sa drugima, uvježbavanje konja za uključivanje u program terapijskog jahanja i drugo.

Udruga od svog osnutka bavi se ponajviše sa mladim osobama sa posebnim potrebama i mladim osobama iz lokalne zajednice kojima je u aktivnosti u udruzi pomogla u uključivanje u rad. Tijekom svih ovih godina Udruga uspješno surađuje sa Centrom za socijalnu skrb u Kninu, srednjim školama u Kninu, Veleučilište Marko Marulić u Kninu i u Osnovnim školama u Kninu. Udruga Grabarije ima 50 volontera - osnovci, srednjoškolci i studenti te 10 stalnih korisnika za terapijsko jahanje.

Svi zainteresirani mogu se javiti kontakt osobi Udruge.

Za građane - SUBOTA I NEDJELJA od 17h

Kontakt osoba: Vedrana Požar

Mobitel: 091-7637482

Ostale slike pogledajte u FOTOGALERIJI.


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin