2012-09-02 11:52:41

Oprez - prvašići u prometu!

U ponedjeljak počinje nova školska godina kada se nakon ljetnih praznika đaci vraćaju u školske klupe. Kao i prijašnjih godina u ovo vrijeme svim sudionicima u prometu, a posebno vozačima želimo pažnju skrenuti na djecu koja ove godine prvi put kreću u školu, kako bi im pomogli, olakšali i učinili što sigurnijim njihovo samostalno sudjelovanje u prometu.

Stoga, još jednom, sve sudionike u prometu pozivamo na poseban oprez u zonama škola i poštivanje prometnih propisa da svi zajedno doprinesemo sigurnosti naših najmlađih sudionika u prometu.

Ovo su neki od savjeta policije djeci, roditeljima i vozačima:

Draga djeco!

Škola je počela, na putu od kuće do škole uvijek s oprezom prelazite cestu. Nikada ne izlazite na cestu između parkiranih automobila jer ste niži i vozači vas ne vide. Ne pretrčavajte bezobzirno cestu i obavezno koristite pješački prijelaz!

Poštovani roditelji!

Isplanirajte najsigurniji put djetetu od kuće do škole. Pazite kako se ponašate u prometu jer djeca oponašaju vaše postupke!

Cijenjeni vozači!

Poštujte prometne znakove, propise i pridržavajte se sigurnosnih pravila! Kada se približavate pješačkom prijelazu, usporite i propustite pješake. Pazite na djecu koja hodaju uz cestu! U slučaju opasnosti upozorite zvučnim signalom (trubom) na svoju prisutnost! U blizini škola, vrtića i u zonama smirenog prometa usporite i vozite oprezno!


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin