2012-09-06 08:14:54

Besplatna aplikacija namijenena učiteljima i roditeljima - "Moj razred"

Početkom prošle školske godine pokrenuta je besplatna aplikacija "MojRazred.info", još jedan kanal komunikacije na Internetu koji ima za cilj virtualnim komuniciranjem povezati učitelje i roditelje. Korištenjem ovakva vrste komunikacije može se povećati uloga nastavnika kao važne osobe (za roditelje i djecu), te na taj način ostvariti bolji uspjeh učenika.

Osim toga, cilj ove aplikacije je prevencija problema (sprečavanje nasilja), smanjivanje problema u ponašanju učenika te vrednovanje obrazovanja kao sastavnog dijela života te veze obitelji i škole. Namijenjena je još boljem, detaljnijem, točnijem međusobnom informiranju, koja učiteljima predstavlja i veliku vremensku uštedu te svojevrsni dnevnik njihovih nastojanja oko odgoja djece i suradnje s roditeljima. Aplikacija  nema za cilj zamijeniti „face to face“ komunikaciju između učitelja i roditelja već je samo dopuniti.

Ideja je da predstavnici roditelja, kao administratori uređuju minisite pripadajućeg razreda i na jednostavan način komuniciraju sa roditeljima te učiteljima/učiteljicama (profesorima, razrednicima).

Sadržaj:

Novosti i obavijesti za roditelje - najave, važne informacije, zapisnici sa roditeljskih sastanaka... Korisne informacije - općenite informacije vezane uz razred npr. tko je razrednik, predsjednik razreda, opći kontakti i ostalo... Rasporedi - raspored sati, raspored školskih i izvanškolskih aktivnosti Kalendar događanja - događanja u školi, školske priredbe, izleti, praznici,... Forum - rasprava o raznim temama, pritužbe, nasilje u školi,... Upitnici - glasanje svih roditelja za određene odluke Adresar - katalog sa informacijama roditelja i učenika Moji podaci - svaki roditelj definira svoje podatke, označava da li želi primati obavijesti na mail i slično.

Zašto sve to?

Zbližava roditelje učenika istog razreda Zamjenjuje oglasnu ploču Jednostavna organizacija rasporeda dužnosti u razredu Centralizira sve važne informacije na jednom mjestu i omogućava brz pristup istima Jednostavna komunikacija i informiranje svih roditelja e-mailom Jednostavno dijeljenje informacija o iskustvima, događanjima i ostalom Svaki razred ima svoj MiniSite kojem imaju pristup samo roditelji učenika istog razreda.

Više o aplikaciji može se vidjeti na adresi http://www.mojrazred.info/ a upute se mogu vidjeti u videu koji se nalazi u nastavku.

 

Izvor: Portal za škole


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin