2012-12-16 10:38:50

Akcija "Mir i dobro" 2012

Ministarstvo unutarnjih poslova i ove godine provodi akciju "Mir i dobro", pa će i šibenska-kninska policija tijekom predstojećih blagdana posebno voditi računa o tome koristi li se pirotehnika na našim ulicama po zakonu, a sve s ciljem održavanja javnog reda i mira kako netko ponovno, baš kao što se to događa svake godine, ne bi stradao.

Akcija se provodi od 14. prosinca do 8. siječnja iduće godine, pa uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, pa stoga iz policije i naše škole apeliramo na roditelje, nastavnike i odgajatelje na opasnost od čestih zlouporaba oružja, eksplozivnih naprava i rasprskavajućih sredstava, koji su, nažalost, neizostavan folklor pred praznike. Apeliraju na starije da utječu na djecu sprječavajući ih, a ne da ih potiču na upotrebu raznih pirotehničkih sredstava za zabavu. Posebno da vode računa da se ne prave improvizirana pirotehnička sredstava kućne izrade.

Ekipe Policijske uprave Šibensko – kninske od ovog tjedna budno će paziti tko prodaje pirotehniku i je li sve po zakonu, bit će na ulicama i pratiti koristi li se ta pirotehnika u skladu sa zakonom i ukoliko utvrde nepravilnosti, oduzimati će petarde i ostalo te sankcionirati one koji posjeduju, prodaju ili koriste nelegalna sredstva ili na bilo koji način krše ova pravila.

Stoga dragi učenici, pazite i izbjegavajte korištenje petardi u okolici škole i unutar nje gdje su velike skupine ljudi jer ne želite da se dogodi ono najgore, tj. da netko strada jer će se sve nedozovljene radnje kažnjavati.

 


Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin