preskoči na sadržaj

Osnovna škola Domovinske zahvalnosti

Prezentacije

Tehnička kultura: Radovi učenika o Vukovaru Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Lekić, Nataša Mudronja, 1. 6. 2017. 11:05

Od prošle školske godine učenici osmih razreda osnovnih škola sudjeluju u pilot-projektu u organizaciji Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar pod nazivom „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“.

Učenici naše škole su na satu Tehničke kulture izrađivali prezentacije o svom izletu u Vukovar. Neke od radova možete pogledati u dolje priloženim dokumentima:

[više]

Godišnjak osmaša za 2016./2017.g.

Autor: Danijel Forjan, 25. 5. 2017. 17:38

Učenici osmih razreda su na satima informatike izradili web godišnjak svojih razreda. Generacija 2016./2017. tako sada ostavlja jedan digitalni trag da su i oni nekada pohađali našu školu. Mentori učenicima su bili učitelji informatike, Danijel Forjan i Nataša Mudronja.

POVEZNICA NA WEB GODIŠNJAK

[više]

Rezultati ankete

Autor: Danijel Forjan, 21. 5. 2017. 07:46

Klikom na sliku pokrećete detalje o rezultatima ankete.

[više]

Animacije na satu informatike

Autor: Danijel Forjan, 9. 5. 2017. 13:34

Učenici su na satima informatike od nekoliko ponuđenih alata za izradu animacija preko Teams-a izabrali jednu aplikaciju te su se samostalno morali registrirati i istražiti sve mogućnosti izabranog alata. Ovo je samo probni video, a ima ih još puno. Ponuđene aplikacije su bile: Moovly, Biteable, Animaker, Flipanim, Gifmaker... Kod ovih alata je prvenstveno odlično to što je registracija super jednostavna i nismo imali nikakvih problema sa prijavom. Sučelja su jednostavna i prilagođena svima. Učenike je najviše oduševio Biteable i Animaker.

[više]

Informatika: Office 365 i rad sa aplikacijom Sway

Autor: Danijel Forjan, 23. 5. 2016. 12:01

Učenici osmih razreda su se na satima informatike upoznali sa korištenjem Office 365 alata u obrazovanju. Svi učenici i učitelji imaju pravo na besplatne Microsoft alate iz ovog paketa. Sa programima se radi u oblaku i sve je online. Dovoljan je samo pristup internetu i skole.hr korisnički identitet. 

Učenici su pomoću aplikacije Sway izradili kratku prezentaciju o budućoj školi ili zanimanju koji bi htjeli upisati nakon završene osnovne škole.

[više]

Uskrsni radovi informatičara

Autor: Danijel Forjan, 18. 3. 2016. 09:28

Učenici petih razreda vam žele sretne proljetne i uskrsne praznike svojim radovima koje su nacrtali u programu Bojanje.

[više]

Radovi učenika iz informatike: Kvizovi u Powerpoint-u Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Forjan, 18. 1. 2016. 11:11

Učenici osmih razreda koji pohađaju izborni predmet informatike Vam predstavljaju svoje kvizove koje su tijekom mjeseca prosinca i siječnja radili u programu Microsoft PowerPoint.

Tijekom rada u programu za prezentacije, učenici su se upoznali sa izradom poveznica (linkova) unutar dokumenta te su primijenili i svo dosadašnje znanje o radu u spomenutom programu.

Radove koje možete pronaći među PRILOZIMA u članku, nalaze se kvizovi učenika 8.a i 8.b razreda.

[više]

Informatika: Autorska prava - projektni zadatak osmaša Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Forjan, 27. 5. 2015. 11:13

Autorsko pravo je pravo koje uživaju stvaratelji (autori) književnih, znanstvenih i umjetničkih djela (autorska djela), a koje im daje isključivo pravo korištenja ili odobravanja drugima korištenja svog djela, a uključuje i sustav zaštite tih prava. U objektivnom smislu, ono je sustav pravnih pravila i načela koje reguliraju prava koje zakon dodjeljuje autoru djela.

[više]

Informatika: Projektni zadatak 5. razreda - Slikopriča Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Forjan, 23. 5. 2015. 14:06

Što su to slikopriče? “Slikopriče” su skupina priča za djecu, a njihova svrha je da im pomažu naučiti slova i uključiti ih u čitanje. One su napisane kombinacijama slika i riječi, a tako se i oni najmanji mogu uključiti u čitanje priča jer mogu ubacivati tijekom čitanja riječi koje su nacrtane, ako ih ne znaju izgovarati.

[više]

Osnove informatike - projektni zadatak 6.r Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Forjan, 20. 5. 2015. 10:20

Učenici 6.a i 6.b razreda su u mjesecu svibnju sate informatike iskoristili za ponavljanje dosad naučenog gradiva. Ovaj tjedan smo odvojili blok sat za projektni zadatak na temu "Osnove informatike".

Trebalo je na internetu istražiti temu koju su učenici izvukli sa kartice, napisati članak u programu Microsoft Word gdje će navesti osnovne pojmove i informacije o temi koju su dobili te na kraju tekst urediti po želji. Vrlo je važno reći da je bilo zabranjeno kopiranje teksta sa interneta (slike je bilo dozvoljeno kopirati i umetnuti u dokument).

[više]

Internet bonton - projektni zadatak osmih razreda

Autor: Danijel Forjan, 19. 5. 2015. 08:40

Učenici 8.a, 8.b i 8.c koji pohađaju izborni predmet informatike su sa svojim učiteljem Danijelom Forjanom, radili na projektnom zadatku na temu "Internet bonton". Ovim zadatkom su učenici htjeli provjeriti među svojim vršnjacima koliko su oni upoznati sa pravilima ponašanja na internetu - Internet bontonom.

Više detalja o projektu i rezultatima ankete provjerite u nastavku ovoga članka.

[više]

Projektni zadatak iz informatike - Šetnja Kninom Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Forjan, 13. 5. 2015. 08:46

Učenici šestih razreda su se na satu informatike prisjetili rada u programu Microsoft Powerpoint te su za projektni zadatak morali izraditi prezentaciju na temu "Šetnja Kninom". Zadatak je bio istražiti znamenitosti, usluge i aktivnosti koje grad Knin nudi te ukratko izraditi ponudu što bi učenici predstavili ljudima koji posjećuju naš grad kao glavna mjesta za posjećivanje.  

Napomena: Dodali smo i radove B smjene koji se nalaze u nastavku članka.

[više]

Naše male novine - projektni zadatak učenika

Autor: Danijel Forjan, 7. 5. 2015. 19:29

Učenici petih razreda su se na satima informatike upoznali sa programskim alatom za obradu teksta, Microsoft Word-om, te su nakon završene nastavne cjeline sa svojim učiteljem informatike, Danijelom Forjanom, odlučili odraditi projektni zadatak na temu "Naše male novine".

[više]

Mali redatelji - filmovi u Movie Maker-u

Autor: Danijel Forjan, 25. 3. 2015. 18:58

Učenici 6.c, 6.d i 6.e razreda, su na satovima informatike, zajedno s učiteljicom Kristinom Budanko, izrađivali i režirali kratke filmove. Neke od njih smo odlučili podijeliti s Vama. Nadamo se da ćete uživati!

[više]

Filmovi u Movie Maker-u - 6. razred

Autor: Danijel Forjan, 24. 3. 2015. 16:56

Učenici šestih razreda su se sa učiteljem informatike, Danijelom Forjanom, tijekom mjeseca veljače i ožujka upoznavali sa programom za izradu videozapisa, Movie Maker, te su u njemu izrađivali vlastite filmove.

U nastavku članka vam donosimo neke od radova učenika. Nadamo se da će vam se svidjeti.

Napomena: Ukoliko vam ne želi učitati video probajte još jednom osvježiti stranicu.

[više]

Informatika: Kvizovi na temu "Dislajkam mržnju" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Forjan, MILKA IVANLIĆ, 13. 2. 2015. 17:03

Veljača je mjesec u kojem se obilježava Mjesec sigurnijeg interneta. Učenici 8.e i 8.f su tim povodom izrađivali kviz na temu  "Dislajkam mržnju – ne govoru mržnje na internetu". Riješite kvizove i provjerite što biste vi učinili u određenim situacijama.

Napomena: Kvizovi se nalaze na kraju ovoga članka. Za otvaranje kviza vam je potreban program Microsoft PowerPoint.

[više]

Kutak za učenike: Kvizovi znanja u PowerPointu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Forjan, 27. 1. 2015. 08:55

Učenici osmih razreda su i ove školske godine radili u programu Microsoft Office PowerPoint te su svoje dosadašnje znanje nadopunili novim opcijama unutar ovog programa koji je jedan od najčešće korištenih alata unutar Office paketa. Za vas su izradili zanimljive kvizove znanja. Testirajte i vi svoje znanje u kvizovima koji se nalaze među prilozima unutar ovog članka.

Učitelj informatike:

Danijel Forjan

[više]

Kutak za učenike: Izrada stripova u Powerpoint-u Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Forjan, 26. 1. 2015. 16:06

U šestom razredu upoznali smo se s radom u programu PowerPoint i to znanje nam je danas,  kao sedmašima pomoglo u izradi stripa. Pogledajte neke od stripova.

Milka Ivanlić, nastavnica informatike

Napomena: U priloženim dokumentima na kraju članka pokrenite stripove.

[više]

Kutak za učenike: Projektni zadaci iz informatike

Autor: Danijel Forjan, 4. 7. 2014. 09:21

Učenici su tijekom mjeseca svibnja i dijelom u mjesecu lipnju na satima informatike radili na projektnim zadacima. Svaki razred je imao posebno zadanu temu preko koje su se prisjetili i utvrdili znanje i rad u nekim programima na računalu. Svi su se tijekom rada jako zabavljali.

U nastavku članka nalaze se opisi pojedinih zadataka.

[više]

Animacije osmaša u Gif Animatoru

Autor: Danijel Forjan, MILKA IVANLIĆ, 14. 5. 2014. 08:40

Easy Gif Animator je jednostavni program za izradu animacija. Učenici osmih razreda su izradili nekoliko crteža u programu Bojanje (Paint) te su ih animirali koristeći Easy Gif Animator. Pogledajte neke od animacija.

[više]

Informatika: Mozgalice Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Forjan, 24. 3. 2014. 17:02

Igrom se najbolje uči pa nam je Vana Modrić (7.d) ponovo pripremila zanimljivu igru -  „Mozgalice“.

Uživajte u učenju i igri.

Milka Ivanlić

Napomena: U prilogu možete pronaći dokument "Mozgalice" te vam je potreban Microsoft PowerPoint.

[više]

Informatika: Video uradci šestaša u Movie Makeru

Autor: Danijel Forjan, 17. 3. 2014. 09:18

Učenici 6.a i 6.b razreda su se sa učiteljem informatike, Danijelom Forjanom, tijekom mjeseca veljače i ožujka upoznali sa programom Movie Maker koji služi za stvaranje i obradu video zapisa.

Učenici su se naučili služiti spomenutim programom te su za svoj konačni uradak morali sami napraviti video uradak koristeći Movie Maker. Mogli su se služiti ili samo fotografijama ili snimiti svoj film sa videokamerom te ga obraditi u programu.

U nastavku članka Vam donosimo neke od video uradaka. (Radovi su objavljeni uz dopuštenje učenika:)

[više]

Informatika: Rad u programu Bojanje - 5. razred

Autor: Danijel Forjan, 15. 3. 2014. 09:48

Učenici 5-ih razreda koji pohađaju izborni predmet informatike su kod učitelja Danijala Forjana radili u programu Bojanje koji dolazi sa operacijskim sustavom Windows 7.

Učenici su se tijekom mjeseca veljače i ožujka upoznali sa ovim nadasve jednostavnim, ali i vrlo moćnim alatom za crtanje i bojanje. Učenici su u programu bojanje pokazali svoju domišljatost u prikazivanju crteža na zadanu temu.

Radove pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.

[više]

Stripovi sedmih razreda Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Forjan, 18. 2. 2014. 08:26

Učenici 7.d i 7.e razreda su na satu informatike izrađivali stripove u PowerPointu. Pogledajte neke od njih.

Milka Ivanlić, učiteljica informatike

[više]

Kvizovi sedmih razreda Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Forjan, 10. 2. 2014. 14:48

Učenici Vana Modrić i Antonijo Hromić iz 7.d razreda su bili vrijedni na satu informatike te su po uzoru na popularne emisije  „Volim Hrvatsku „ i „Tog se nitko nije sjetio“ u PowerPointu osmislili kvizove. Uživajte u igranju jer smo se mi na satu informatike lijepo zabavili.

Napomena: U nastavku članka vam se među prilozima nalaze kvizovi. Za pokretanje kviza će vam biti potreban program Microsoft PowerPoint.

[više]

Kvizovi osmaša u PowerPointu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Forjan, 22. 1. 2014. 12:43

Učenici 8.a, 8.b i 8.c razreda su sa svojim učiteljem Danijelom Forjanom, tijekom mjeseca prosinca i siječnja radili u programu Microsoft PowerPoint. Tijekom nekoliko tjedana naučili su kako se na pravilan način izrađuju prezentacije poštivajući određena pravila. Naučili su i kako se prave kvizovi koristeći hiperveze, tj. poveznice unutar prezentacije i poveznice na neku web stranicu.

Među priloženim dokumentima u nastavku članka iskušajte svoje znanje pomoću kvizova koje su učenici napravili na temu "Glavni gradovi država". Sretno!

[više]

Radovi učenika/Prezentacije: Igra statistike Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Forjan, 12. 11. 2013. 09:21

Po uzoru na emisiju  „Volim Hrvatsku“ učenik Antonijo Hromić (7.d) je na satu informatike osmislio i u PowerPoint – u izradio  „Igru statistike“.

Igrati možete s prijateljima, roditeljima, rodbinom, …

Puno zabave želimo!

Igru preuzmite u prilogu ovoga članka.

 

[više]

Informatika: Kvizovi znanja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Forjan, 5. 6. 2013. 17:12

Učenici šestih razreda su za projektni zadatak u mjesecu svibnju morali napraviti kviz znanja na određenu temu, koristeći program Microsoft  PowerPoint. Radeći ove kvizove učenici su se prisjetili što smo sve naučili u spomenutom programu, a također su i nadogradili znanje novim, kao što je npr. dodavanje poveznica na slike i tekst kako bi ustvari kviz i funkcionirao kao takav.

Provjerite i vi svoje znanje:)

Napomena: Za pokretanje kviza će vam biti potreban program Microsot PowerPoint

[više]

Stripovi informatika

Autor: Danijel Forjan, 11. 2. 2013. 09:13

Pogledajte neke od učeničkih radova sa nastave informatike.

Zadatak je bio pomoću programa Power Point u nekoliko slajdova, napraviti strip koristeći gotove oblike.

[više]

 


Sada je točno...

 
Logo škole

 
e-Škole

 

 
KNJIŽNICA

DIGITALNI KATALOG

 
Microsoft Showcase

Microsoft Showcase School

za 2016./2017.g.

 
Office 365

 
MI SMO ENABLE ŠKOLA

 
DABAR

 
RASPORED ZVONJENJA

Click here for more graphics and gifs!

PRIJEPODNE

1. 8:00-8:45

2. 8:50-9:35

3. 9:40-10:25

4. 10:45-11:30

5. 11:35-12:20

6. 12:25-13:10

POSLIJEPODNE

1. 14:00-14:45

2. 14:50-15:35

3. 15:40-16:25

4. 16:45-17:30

5. 17:35-18:20

6. 18:25-19:10

 
DOKUMENTI

200

RASPORED INFORMACIJA:

KRITERIJ VLADANJA

VAŽNI DATUMI

 

VRIJEME U KNINU (Klikni na sliku za detalje)

HTML weather
 
 

 
Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
Korisno - Učitelji

 > Google
 > Yahoo 
Posjetite

Hrv. pravopis

Upisi.hr - Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole

Alt Image

ncvvo

http://www.ITdesk.info/hr/

 
OBRAZOVANJE

 
E-ŠKOLE

E-škola - Biologija

 

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 10. 2011.

Ukupno: 1777204
Ovaj mjesec: 4263
 
Anketa (mala)
Jeste li za vraćanje ocjenjivanja na polugodištu? 
Društvene mreže

 

 
Web godišnjak

 
EU kutak

 
STRUČNI SKUPOVI

 
E-MAIL

Yahoo mail

Windows Live Hotmail

 
Rječnici
Lista linkova je prazna
 
ČASOPISI

 
Portali i e-novine

net.hr

24sata.hr

Sportske novosti

Dnevnik.hr

Jutarnji list.hr

tportal.hr

moje dijete logo

 
Red Button MUP

Redbutton

 
SIGURNIJI INTERNET

 
 > Kutak za ucenik  > Radovi ucenika  > Informatika
CMS za škole logo
Osnovna škola Domovinske zahvalnosti / Josipa Jovića 2, HR-22300 Knin / os-domovinske-zahvalnosti-kn.skole.hr / ured@os-domovinske-zahvalnosti-kn.skole.hr
preskoči na navigaciju