preskoči na sadržaj

Osnovna škola Domovinske zahvalnosti

Mali keramičari predstavili svoje radove

Autor: Biljana Macura, Danijel Forjan, Zdravka Mihaljević, 14. 2. 2018. 14:19

Dana 13.2.2018. u 18 sati u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku upriličeno je svečano otvaranje izložbe dječjih keramičkih radova izvannastavne skupine „Mali keramičari“. Izložbu je otvorila Zdenka Bilušić, ravnateljica Centra za vizualnu kulturu djece i mladih. U ime OŠ Domovinske zahvalnosti obratila se učiteljica Biljana Macura i zahvalila se na suradnji i prilici da se kreativni dječji radovi učenika naše škole prezentiraju i izvan našeg grada.

Na samom kraju, učitelj Fabijan Lovrić je sve prisutne nasmijao recitiranjem jedne od svojih pjesama.

Izložba je za sve zainteresirane otvorena u prizemlju knjižnice do 26. veljače 2018.g.

[više]

Otvorenje izložbe keramičarskih radova

Autor: Danijel Forjan, 13. 2. 2018. 09:29

U organizaciji OŠ Domovinske zahvalnosti, u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" u Šibeniku će se održati izložba dječjih keramičarskih radova.

Otvorenje izložbe je u utorak 13.2.2018. u 18:00h.

​Pozivamo sve koji su u mogućnosti da posjete izložbu naših učenika i učitelja koji marljivo izrađuju prelijepe radove u sklopu grupe keramičara.

[više]

Karneval 2018

Autor: Danijel Forjan, 9. 2. 2018. 15:29

I ove godine je naša škola već tradicionalno sudjelovala u kanevalskoj povorci koja je započela ispred naše škole, a nastavila se kroz grad pa sve do trga na kojemu se odvijalo predstavljanje maski svih kninskih obrazovnih ustanova.

Bilo je kao i svake godine puno lijepih, otkačenih i zanimljivih maski. Prvu nagradu za najbolju masku u kategoriji 1.-4. razreda su osvojili učenici 2.a razreda sa maskama meduze, a u kategoriji 5.-8. razreda 6.b sa maskom trolova.

[više]

Provedba projekta „Škola, inkubator tolerancije“

Autor: Ivana Vidović, Nataša Mudronja, 8. 2. 2018. 14:24

5. i 6. veljače 2018. naša škola je ugostila voditeljicu projekta Dariju Jeger i Merimu Čolić iz Hrvatskog debatnog društva. Projekt „Škola, inkubator tolerancije“ je financiran od strane Ministarstva i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Zajedno s učenicima 7. i 8. razreda (članovi Debatnog kluba) radili su na projektu i planovima za njegovu realizaciju.

Veselimo se realizaciji projekta i prezentaciji rezultata.

[više]

Školske aktivnosti: Veljača - Mjesec sigurnijeg interneta

Autor: Danijel Forjan, 1. 2. 2018. 12:27

Kroz mjesec veljaču već tradicionalno provodimo aktivnosti na temu sigurnijeg interneta. Od danas su sa obilježavanjem Mjeseca sigurnijeg interneta započeli učenici petih razreda.

Kroz kratak razgovor o pogledanim filmovima na temu dijeljenja fotografija i osobnih podataka te cyberbullyinga učenici su upoznati sa pravilima ponašanja na internetu. Odigralo se nekoliko Kahoot kvizova na temu sigurnijeg interneta, a potom su učenicima podijeljeni HAKOM priručnici kako se zaštititi u online svijetu. Za kraj današnjeg dana izrađivali su se interaktivne prezentacije i plakati koristeći aplikaciju Sway iz Office365.

[više]

Ekološka skupina - hranilice za ptice

Autor: Nataša Mudronja, 26. 1. 2018. 15:10

Učenici ekološke skupine su na izvannastavnim aktivnostima radili hranilice za ptice.

Za hranilice su korištene šišarke zavezane vunom. Razne sjemenke koje ptice jedu smo povezali s malo goveđeg loja i punili šišarke. Objesili smo ih oko škole, a kad ptice sve pojedu pokupit ćemo ih i ponovno reciklirati.

 

[više]

Časopis "Whisper" - prvi engleski časopis OŠ Domovinske zahvalnosti Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Forjan, 21. 12. 2017. 09:34

S ponosom vam predstavljamo naš prvi broj zimskog izdanja školskog časopisa na engleskom jeziku pod imenom "Whisper" na kojemu su marljivo radili učenici naše škole pod vodstvom učiteljica engleskog jezika, Marine Brajković i Slavice Šimić Čolić.

[više]

Sedmaši i osmaši na Božićnoj bajci u Splitu

Autor: Danijel Forjan, Ivona Bogetić, 20. 12. 2017. 15:11

Ponovno smo se zaputili u Hrvatsko narodno kazalište u Splitu. Sedmaši i osmaši Osnovne škole Domovinske zahvalnosti su gledali  jednu od najljepših isplesanih bajki svih vremena: balet "Orašar" ,ili u originalu "Ščelkunčik", Petra Iljića Čajkovskog. Balet ima dva čina koja su potpuno različita po sadržaju. To zahtijeva potpuno drugačiju scenografiju, a mnoštvom različitih prizora i jako bogatu kostimografiju. Baletni ansambl je za ovu izvedbu proširen sa puno gostujućih plesača; to su uglavnom djeca od kojih su mnogi predškolci. Tu je i stalna postava baletnih solista, vrhunskih balerina i baletana. Od početka do kraja baleta, pozornicu ukrasi više od 130 plesača.
[više]

British Club - Christmas

Autor: Nataša Mudronja, Snježana Marković-Komarica, Dubravka Kafadar, 13. 12. 2017. 08:33

Članice skupine British club, uz asistenciju učiteljica Snježane Marković-Komarice i Dubravke Kafadar, izradile su pano na temu Christmas.

Christmas is a Christian holiday to remember the birth of Christ. It is celebrated all over the world. On Christmas Eve, most families decorate a Christmas tree and children hang up their Christmas stockings hoping that Santa Claus or Father Christmas (in the UK) will fill them with presents.

[više]

Obilježili smo Sat kodiranja

Autor: Danijel Forjan, 10. 12. 2017. 11:00

I ove godine je u našoj školi obilježen Sat kodiranja - Hour of Code. Sat kodiranja globalni je pokret kojeg čine deseci milijuna učenika u preko 180 zemalja. U Hrvatskoj je ove godine prijavljeno preko 300 događanja.

[više]

Osnovnoškolski turnir u debati

Autor: Nataša Mudronja, Marijana Blažević, Ivana Vidović, 8. 12. 2017. 10:21

Dana 2. prosinca 2017. u OŠ Spinut u Splitu održan je osnovnoškolski turnir u debati. Ukupno su sudjelovale 24 ekipe. Našu županiju predstavljao je Debatni klub OŠ Domovinske zahvalnosti s dvije ekipe. Ekipu Knin 1 čine Nino Ljubas, Anđela Bobanović i Barbara Gojević, ekipu Knin 2 Ante Raić-Perutina, Marta Baturina i Barbara Vujević. Turnir je priprema za međužupanijsko natjecanje koje se održava u veljači. Debatanti su uvježbali svoje govorničke sposobnosti, stekli nova prijateljstva i uspješno prezentirali našu školu.

Voditeljice kluba: Ivana Vidović i Marijana Blažević

[više]

Večer matematike

Autor: Mira Radović, Danijel Forjan, 7. 12. 2017. 20:49

Večeras je po peti put u prostorijama naše škole održana Večer matematike. I ove godine organizator je bilo Hrvatsko matematičko društvo. Odaziv učenika i roditelja bio je, sad već tradicionalno, odličan. Svi smo se dobro zabavili, proveli ugodno veče i družili se u neformalnom okruženju. Pokazali smo tako da matematika nije problem kad se zadaci rješavaj na zabavan način.

[više]

Humanitarna akcija Knin za Vukovar

Autor: Danijel Forjan, 6. 12. 2017. 12:58

U holu škole se odvija humanitarna akcija Knin za Vukovar. Učenici na svome štandu nude sapune, vrećice s lavandom i kreme. Svaka kuna je dobrodošla :)

[više]

Izrada sapuna

Autor: Danijel Forjan, 1. 12. 2017. 11:22

Učiteljice Zdenka Bilić, Marina Lekić i Simona Lucić sa svojim učenicima na izvannastavnoj aktivnosti izrađuju sapune i vrećice sa lavandom. Ove godine će u božićno vrijeme sve eko proizvode u prigodnim vrećicama izložiti na božićnom sajmu, a sva prikupljena sredstva namjenjena su za pomoć gradu Vukovaru i njihovoj osnovnoj školi.

[više]

Micro:bitovi za učenike šestih razreda Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Forjan, 30. 11. 2017. 10:07

U sklopu projekta ProMikro učenicima šestih razreda naše škole podijeljeni su micro:bitovi, tj. mikroračunala koja se mogu koristiti za programiranje i primjenu u svim nastavnim predmetima.

U nastavku članka klikom na fotografiju možete pronaći kratke upute sa poveznicama na materijale koje možete iskoristiti za učenje i igru sa micro:bitom. Kreirajte nešto zanimljivo, pokažite drugima što ste naučili.

Dokument sa uputama.

[više]

Večer matematike

Autor: Danijel Forjan, 28. 11. 2017. 19:08

I ove godine želimo pozvati naše učenike i njihove roditelje na Večer matematike u našu školu. Kao i svake godine, u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva održava se istovremeno u mnogim školama diljem Hrvatske, u našoj školi već peti put.

[više]

Održano natjecanje iz računalnog razmišljanja - Dabar 2017

Autor: Danijel Forjan, 27. 11. 2017. 11:17

Učenici naše škole su u razdoblju od 13. do 17.11.2017. sudjelovali na natjecanju Dabar (natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja).

Iskrene čestitke svim učenicima koji su sudjelovali. U 10 posto najboljih rezultata našlo se i nekoliko naših učenika koji su sudjelovali u kategoriji KiloDabar i MegaDabar: Josip Androšević, Jakov Medvidović, Ante Džapo, Dorotea Hodžić, Petar Konforta, Magdalena Medvidović, Elena Vujanić i Patricija Jandrić.

Iskrene čestitke učenicima. Veselimo se i Dabru 2018 :)

[više]

British club - Thanksgiving day

Autor: Snježana Marković-Komarica, Nataša Mudronja, 22. 11. 2017. 15:29

Učenici 6.d razreda i članovi kluba "British club" izradili su pano na temu Thanksgiving day.

Blagdan dana zahvalnosti se slavi 4. četvrtka, mjeseca studenog, u Americi. To je najveći obiteljski blagdan, koji se slavi u znak zahvalnosti za prvu uspješnu žetvu, kad su prvi doseljenici iz Engleske došli u Ameriku i preživjeli svoju prvu zimu. Obično se za ručak jede pečena purica i pita od bundeve.

[više]

Obilježen Međunarodni dan dječjih prava

Autor: Nataša Mudronja, 21. 11. 2017. 14:39

Danas je u našoj školi obilježen Međunarodni dan dječjih prava. U veselom i poučnom okruženju družili su se učenici 3.d, 3.e razreda, učenici naših posebnih odjeljenja i djeca koja pohađaju programe u udruzi Sv. Bartolomej, od kojih su neki također naši učenici a neki će tek postati.

[više]

Dani tolerancije

Autor: Nataša Mudronja, Ivana Vidović, Marijana Blažević, 17. 11. 2017. 09:28

Povodom Međunarodnog dana tolerancije (16.11.) i Sveopćeg dječjeg dana (20.11.) u našoj školi su se odvijale različite aktivnosti. Pedagoginja Ivana Vidović i knjižničarka Marijana Blažević održale su radionice za učenike 3.a i 3.d razreda na temu Prava i odgovornosti kao i za učenike 7.a i 7.b razreda na temu Tolerancijom protiv nasilja. Cilj radionica je bio osvještavanje prava i odgovornosti i važnosti tolerancije. Nastojali smo pomoći učenicima u važnosti prepoznanja i uvažavanja tuđih potreba bez predrasuda i naučiti jasno i argumentirano izraziti svoje mišljenje.

[više]

Posjeta vatrogasnoj postaji

Autor: Mira Radović, Danijel Forjan, 13. 11. 2017. 08:57

Učenici 2.a i 2.b razreda u petak 10.11. posjetili su vatrogasnu postaju. Tamo su ih dočekali članovi vatrogasne postrojbe, s njima razgovarali o nastanku i zaštiti od požara, uputili ih u postupke u slučaju požara i odgovorili na sva pitanja. Učenici su pokazali da su na nastavi pažljivo slušali i znali su sve što je važno o prevenciji i postupanju u slučaju požara.

[više]

Posjet učenika pekari

Autor: Nataša Mudronja, 16. 10. 2017. 15:25

Prigodom obilježavanja Dana kruha učenici 1.a, 2.a i 2.b  razreda naše škole  posjetili su u četvrtak,  12. listopada,  pekaru Ljubić. Cilj posjeta bio je vidjeti i upoznati proces proizvodnje kruha i ostalih pekarskih proizvoda.

[više]

Dani kruha 2017

Autor: Biljana Macura, Danijel Forjan, 16. 10. 2017. 10:36

Dana 13.10.2017. (petak) smo obilježili Dane kruha prigodnom izložbom kruha, peciva i jesenskih plodova. Učenici su sa svojim učiteljicama priredili, kao i svake godine, lijepu i hvale vrijednu te bogatu izložbu.

[više]

Dječji tjedan

Autor: Danijel Forjan, 6. 10. 2017. 10:52

Dječji tjedan obilježen je i u našoj školi. U školskoj knjižnici su učenici 2.a razreda razgovarali o Konvenciji o dječjim pravima. Na kraju sata koji je pripremila knjižničarka Marijana Blažević, učenici su imali igru "Čovječe, ispravi se!" s pitanjima o dječjim pravima koju su uspješno završili i pokazali zavidno znanje o svojim pravima.

[više]

Posjet učenika meteorološkoj postaji

Autor: Nataša Mudronja, 2. 10. 2017. 21:15

U sklopu prirode i društva kod obrade nastavne jedinice Motrenje i predviđanje vremena, učenici 4.b razreda su s učiteljicom Marijom Stojanović posjetili Meteorološku postaju u Kninu. Kako su se proveli možete pogledati u galeriji fotografija...

[više]

Akcija „Poštujte naše znakove!“

Autor: Nataša Mudronja, 22. 9. 2017. 14:26

Cilj akcije je doprinijeti zaštiti djece u prometu i sprječavanju ugrožavanja njihovih života, osobito u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu. 

Na početku svake školske godine policijski službenici razgovaraju s roditeljima i učenicima prvih razreda o prometu, ponašanju sudionika u prometu i sigurnosti.

[više]

Prvi dan škole

Autor: Danijel Forjan, 4. 9. 2017. 11:37

Došao je i taj dan, prvi dan nove školske godine. Za učenike prvašiće je održan prigodan program dobrodošlice. Svim prisutnim učenicima i roditeljima se obratio ravnatelj Ivan Uzun te šibensko-kninski župan, Goran Pauk. Oni su učenicima poželjeli dobrodošlicu u školu koja će narednih osam godina biti njihov drugi dom te su im zaželjeli sretnu i uspješnu školsku godinu.

Prvašići su se potom sa svojim učiteljicama zaputile u svoje učionice.

Učenicima posebnih odjela su također predstavnici grada, na čelu sa kninskim gradonačelnikom, Markom Jelićem, uručili nove udžbenike.

[više]

Izložba dječjih radova „Pjesma je lijepa slika“

Autor: Stanka Nikolac Kalinger, Ivana Vidović, Marijana Blažević, Nataša Mudronja, 7. 6. 2017. 16:55

6.6.2017. u Narodnoj knjižnici Knin otvorena je izložba dječjih radova „Pjesma je lijepa slika“. Radovi su nastali na radionicama održanim u sklopu kampanje „I ja želim čitati“ koja za cilj ima upoznavanje javnosti s problemima osoba s teškoćama čitanja i disleksijom. Radionice su bile organizirane za djecu iz DV „Cvrčak“, 3.a razred OŠ dr. Franje Tuđmana i 3.d razred OŠ Domovinske zahvalnosti.

[više]

Likovni radovi učenika 4.a

Autor: Ivančica Jazvić, Nataša Mudronja, 5. 6. 2017. 14:48

[više]

HRVATSKE RAZGLEDNICE

Autor: Ivančica Jazvić, Nataša Mudronja, 5. 6. 2017. 11:19

Učenici 4.a razreda sudjelovali su u projektu "HRVATSKE RAZGLEDNICE" u koji su se uključili nakon što su dobili prvu razglednicu. U sklopu tog projekta poslali su 20 razglednica diljem naše domovine. Svaki učenik je izabrao "svoj" grad. Tako su razglednice putovale Lijepom našom, a oni su uživali "šetnjom" Hrvatskom na malo drukčiji način.

[više]

Druženje učenika s književnicom u Narodnoj knjižnici

Autor: Nataša Mudronja, 31. 5. 2017. 18:50

Danas su učenici razredne nastave u pratnji svojih učiteljica i učitelja posjetili Narodnu knjižnicu gdje su se susreli s književnicom Željkom Horvat-Vukelja. Sudjelovali su u stvaranju priča, igrokaza, brojalica i pjesama za djecu. Djeci je na jednostavan način približila pričanje i stvaranje priča.

Interaktivnim aktivnostima su obogatili druženje s Ž. H. Vukelja.

[više]

Bioolimpijada u NP Krka

Autor: Nataša Mudronja, 29. 5. 2017. 12:43

Na Skradinskom buku u petak, 26. svibnja 2017. održana je Bioolimpijada u povodu Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj. 33 učenika 6.a i 6.b razreda naše škole sudjelovalo je na Bioolimpijadi u NP Krka. Natjecanja u povlačenju konopa, skakanje u vrećama, odbojka, križić-kružić, samo su neke od igara koje su osmišljene u cilju vraćanja dječje igre u prirodu povodom dana Biološke raznolikosti i očuvanja prirode.

[više]

2.b razred posjeto kninsku Narodnu knjižnicu

Autor: Danijel Forjan, 27. 5. 2017. 08:43

Učenici 2.b razreda su sa svojom učiteljicom Ines Čolak posjetili Narodnu knjižnicu te su izveli igrokaz i sudjelovali u kvizu.

Tema je bila priča Sunčane Škrinjarić "Plesna haljina žutog maslačka".

[više]

Koncert učenika Osnovne glazbene škole "Krsto Odak"

Autor: Nataša Mudronja, 17. 5. 2017. 18:22

12.5.2017. učenici Osnovne glazbene škole "Krsto Odak" održali su kratak koncert u našoj školi. Koncertu su nazočili učenici od 1. do 3. razreda sa svojim učiteljima.

[više]

Izlet 3. razreda 2017.

Autor: Nataša Mudronja, 17. 5. 2017. 17:44

Jučer je 68 učenika 3. razreda u pratnji svojih učiteljica bilo na jednodnevnom izletu Zemunik - Zadar - Vransko jezero. Izlet je bio bogat sadržajem i edukativan. Zorno su ponovili naučeno gradivo iz prometa, voda u zavičaju, kulturnih spomenika i muzeja. Po prvi put smo svi bili u Muzeju iluzija što se učenike najviše dojmilo. A kako smo se proveli pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.

[više]

Županijsko natjecanje: Sigurno u prometu 2017

Autor: Nataša Mudronja, 7. 5. 2017. 20:31

U četvrtak, 4. svibnja 2017. Dorotea Hodžić, Luka Krajpl, Magdalena Medvidović i Rafael Tomić bili su na županijskom natjecanju – Sigurno u prometu. Natjecanje se održalo u OŠ Jurja Dalmatinca u Šibeniku. Nakon natjecanja išli su na izlet u NP Krka. Izlet je organizirao HAK. Magdalena Medvidović ići će na državno natjecanje od 23. 5. do 26. 5. u Zadar.

Čestitke učenicima!

[više]

Budući prvaši u posjetu školi

Autor: Mira Radović, Danijel Forjan, 5. 5. 2017. 08:30

Dana 4.5.2017.g. su našu školu posjetili maleni predškolci, budući učenici. Gosti su nam bili djevojčice i dječaci iz Dječjeg vrtića Cvrčak, područni odjel Visibaba, sa svojom tetom Vesnom Šimić. Domaćica prvog od tri susreta predškolaca i škole bila je učiteljica Mira Radović i 1. a razred. Ovog puta prvašići su im prepustili svoju učionicu, učiteljicu i torbe kako bi vidjeli kako je biti u klupama i rješavati postavljene zadatke.

[više]

Obilježen Dan planeta Zemlje

Autor: Danijel Forjan, Marija Stojanović, 24. 4. 2017. 15:27

U školi smo obilježili i Dan planeta Zemlje. Zahvaljujemo se učiteljici Mariji Stojanović na poslanim radovima, kao i njenim učenicima koji se uvijek potrude i naše panoe ukrase zanimljivim uradcima.

[više]

Primjena tehnologije u nastavi biologije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Forjan, Zdenka Bilić, 19. 4. 2017. 10:47

Koristeći tehnologiju na satima biologije, učenici osmih razreda su kroz PowerPoint prezentacije koje su sami izradili te igru u Kahoot-u, obradili probavni sustav. Učenici su na ovaj način postavljeni u centar nastavnog procesa te da nisu samo pasivni promatrači. Na ovaj način je učenicima nastava zanimljivija, a nastavni sadržaj se lakše usvaja jer koriste tehnologiju koja je njima bliska i koju ionako svakodnevno koriste.

U nastavku članka pogledajte nekoliko prezentacija učenika sa održanog sata biologije.

[više]

Mini projekt - Klijanje sjemenke graha

Autor: Danijel Forjan, Zdenka Bilić, 14. 4. 2017. 16:39

Učenici 5. razreda dobili su mini projektni zadatak: Klijanje sjemenke graha. Trebali su promatrati klijanje.

Rast i razvoj mlade biljke iz sjemenke naziva se klijanje. Klijanje je završeno kada se na stabljici pojave prvi listovi.

Umjesto klasičnog načina, zapisivanja zapažanja u bilježnicu, trebali su koristiti IKT tehnologiju.

[više]

Radionica „Pjesma je lijepa slika“

Autor: Nataša Mudronja, 3. 4. 2017. 12:36

U sklopu kampanje „I ja želim čitati!“ 31.3.2017. u Narodnoj knjižnici Knin održana je radionica s djecom predškolske dobi iz Dječjeg vrtića Cvrčak.

Djeca su tehnikom kolaža odnosno izdvajanjem slika i detalja izrazila svoj doživljaj pjesme Brojamica autorice Mihaele Velina.

Djeca su aktivno sudjelovala u razgovoru nakon pročitane pjesmice i u likovnoj radionici.

[više]

Dan otvorenih vrata u vojarni "Kralj Zvonimir"

Autor: Nataša Mudronja, 31. 3. 2017. 22:24

Povodom Dana Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, u vojarni " Kralj Zvonimir" danas je organiziran Dan otvorenih vrata. Tim povodom brojni naši učenici sa svojim učiteljima posjetili su danas vojarnu. Tamo su mogli vidjeti naoružanje, opremu i borbena oklopna vozila koja se nalaze u sastavu Brigade. Naši ljubazni domaćini djeci su sve pokazali, objasnili i strpljivo ih podizali u i na vozila.
 

[više]

Sat dentalne higijene

Autor: Fabijan Lovrić, Danijel Forjan, 27. 3. 2017. 13:51

U ponedjeljak 27. 03. 2017. godine učenici iz OS „Domovinske zahvalnosti“ u Kninu (2.c razred) posjetili su zubnu ordinaciju Karmele Radulović, koja je zdušno i stručno pojasnila važnost higijene usne šupljine. Vrijeme od jednog sata brzo je proteklo, tako da je nedostajalo praktično pregledanje svakog učenika, ali je stvoreno ozračje spoznaje o važnosti dentalne higijene, što su djeca usvojila. Odlazak u zubnu ambulantu dogovorila je učiteljica Lidija Perić, uz odobrenje ravnatelja OS „Domovinske zahvalnosti“ Ivana Uzuna.

[više]

CAP program u našoj školi

Autor: Nataša Mudronja, 24. 3. 2017. 20:49

CAP (čit. kap; akronim od Child Assault Prevention) program je program primarne prevencije zlostavljanja koji osnažuje djecu u sprječavanju napada od strane vršnjaka, napada nepoznate osobe (otmica) i napada od strane poznate odrasle osobe.

[više]

Posjet vrtičke skupine ekološkoj radionici

Autor: Danijel Forjan, Ines Čolak, Marija Stojanović, 24. 3. 2017. 09:23

U četvrtak, 23.3.2017.g, skupina "Ribice" iz dječjeg vrtića "Cvrčak" su posjetili našu ekološku skupinu koju vode učiteljice Marija Stojanović i Ines Čolak. Djeca su naučila kako od starog papira nastaje novi, reciklirani papir.

[više]

Dan očeva u 3.b

Autor: Marija Stojanović, Nataša Mudronja, 17. 3. 2017. 21:13

Učenici 3.b održali su prigodnu priredbu za Dan očeva.

Na kraju priredbe uručili su svojim očevima portret koji su im izradili.

Priredba je bila vesela. Kroz pjesmu, ples, recitacije i igrokaz nasmijali su i razveselili svoje roditelje, a prvenstveno očeve.

Kako je to sve izgledalo pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.

 

[više]

Kamo nakon osnovne škole?

Autor: Nataša Mudronja, 16. 3. 2017. 14:45

9. i 14.3.2017. psihologinje Jelena Milaković i Zdravka Uroda (stručni tim CISOK-a) održali su predavanje za učenike osmih razreda, njihove roditelje i razrednike. Učenici su dobili informaciju o srednjoškolskim programima u Šibensko-kninskoj županiji, načinu upisa u srednju školu, načinu bodovanja uspjeha za upis u srednju školu, potrebnom broju bodova, potrebnim potvrdama za upis u pojedini srednjoškolski obrazovni program te gdje i kome se mogu obratiti za pomoć pri odabiru srednjoškolskog programa.

Predavanje je jedno u nizu događanja profesionalnog usmjeravanja učenika osmih razreda u cilju olakšavanja izbora srednje škole.

[više]

Predstava – Ribar Palunko i njegova žena

Autor: Nataša Mudronja, 7. 3. 2017. 18:20

Učenici naše škole od 1. do 6. razreda su dana 7.3. imali priliku pogledati predstavu Ribar Palunko i njegova žena kazališne družine „Ivana Brlić Mažuranić“.

Režija: Mario Kovač
Glume: Darija Vlajnić, Matej Safundžić, Bruno Briznej, Valentina Srnojević
Kazališna družina „Ivana Brlić-Mažuranić“

[više]

Kviz iz lektire "Vlak u snijegu"

Autor: Danijel Forjan, 4. 3. 2017. 08:54

Vlak u snijegu iskrcao putnike trećeg razreda OŠ Domovinske zahvalnosti na kviz u Narodnu knjižnicu Knin

Učenici trećeg razreda OŠ Domovinske zahvalnosti sa svojom učiteljicom Marijom Stojanović prisustvovali su nagradnom kvizu iz popularne lektire Vlak u snijegu. Svrha današnjeg druženja je poticanje i popularizacija knjige i čitanja te razvijanje ljubavi prema čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena. Najbolji su i nagrađeni; 1. Ive Grizelj, 2. Duje Kegalj, 3. Petra Kegalj. Čestitke nagrađenima!

[više]

Karnevalska povorka

Autor: Danijel Forjan, 28. 2. 2017. 13:20

Karnevalska povorka ulicama našeg grada. I ove godine dali smo veliki doprinos održavanju povorke. Hvala roditeljima, učenicama i učenicima i najviše našim učiteljima. Rezultati se i ovaj put vide u nastavku.

A kakve su sve maske prošetale gradom pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.

[više]

100. dan škole

Autor: Danijel Forjan, 15. 2. 2017. 08:51

14.2. obilježili smo 100.dan škole, odnosno nastave. Obilježava se tradicionalno u veljači u brojnim europskim zemljama, a cilj ovog projekta je okupiti učenike i učitelje osnovnih škola koji su spremni na nacionalnoj i lokalnoj razini kroz odabrane sadržaje obilježiti ovaj dan u školi.

[više]

Obilježili smo Dan sigurnijeg interneta 2017

Autor: Danijel Forjan, 8. 2. 2017. 09:18

Naša škola se 7.2.2016. pridružila obilježavanju Dana sigurnijeg interneta prigodnim aktivnostima. Tema i ove godine je bilo kako zaštititi sebe u digitalnom svijetu bilo da je to na društvenim mrežama, nepažljivim korištenjem uređaja za snimanje (kamere)...

Učenici sedmih razreda su sudjelovali na videokonferenciji koja se prenosila iz Centra za sigurniji interent sa sjedištem u Osijeku te su riješili kviz kojemu su se pridružile tri države, Hrvatska, Bosna i Hercegovina te Srbija. Odgledali su i edukativni video o društvenim mrežama te kako se na njima zaštititi.

[više]

Božićna priredba

Autor: Danijel Forjan, 27. 12. 2016. 09:17

Kao i svake godine prije Božića i zasluženog zimskog odmora, učenici i učitelji naše škole su pripremili još jednu priredbu za pamćenje koja se održala 23.12.2016.g. Za ovo su se učenici dugo pripremali te su sve prisutne oduševili glazbom i plesom, glumom. Svim nazočnim učenicima, roditeljima i predstavnicima grada se obratio ravnatelj Ivan Uzun te gradonačelnik grada Knina, Nikola Blažević.

[više]

Učenici posebnih odjela posjetili Eko knjižnicu igračaka

Autor: Danijel Forjan, 22. 12. 2016. 19:06

Dana 21.12.2016, učenici Posebnih odjela naše škole posjetili su Eko knjižnicu igračaka.  Oduševili su se ponudom knjižnice i odmah su krenuli u istraživanje i igru. Svaki učenik dobio je na poklon igračku po želji. Učlanili su se u knjižnicu i dogovorili da će je sigurno posjetiti opet.

[više]

Izvannastavne aktivnosti: Mladi prirodnjaci Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Forjan, 13. 12. 2016. 07:34

Mladi prirodnjaci su sa svojim učiteljicama Zdenkom Bilić, Marinom Lekić i Ivanom Radoš izrađivali vrećice s lavandom. Klikom na sliku pogledajte postupak izrade ovih mirisnih ukrasa.

[više]

Učenici osmih razreda OŠ Domovinske zahvalnosti na Danima otvorenih vrata srednje škole Lovre Montija

Autor: Danijel Forjan, 8. 12. 2016. 09:35

U utorak, 6.12.2016., učenici osmih razreda posjetili su srednju školu Lovre Montija na Danima otvorenih vrata. Učenike je dočekala ugodna i vesela atmosfera. Sve prisutne pozdravio je ravnatelj Mirko Antunović i dao riječ učenicima koji su se sa svojim nastavnicima posebno potrudili predstaviti svoje smjerove (ekonomist, poljoprivredni tehničar opći, prodavač i pomoćni cvjećar) i zainteresirati učenike osmih razreda za upis istih.

[više]

Večer matematike 2016

Autor: Mira Radović, Danijel Forjan, 2. 12. 2016. 08:19

Večeras je u našoj školi održana četvrta po redu Večer matematike koja se održava u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva.  

U opuštenoj atmosferi, učenici i njihovi roditelji ispunili su učionice i proveli ugodnih sat u zabavnom rješavanju matematičkih problema.

[više]

Posjet učenika Gradskoj upravi grada Knina

Autor: Danijel Forjan, 28. 11. 2016. 08:50

U petak 25. studenog 2016. godine, učenici 3.a i 3.b, posjetili su Gradsku upravu Grada Knina.

Učenici su susret s gradonačelnikom planirali u sklopu nastavne jedinice iz prirode i društva moja županija . Ujedno  su u korelaciji s građanskim odgojem, čija je svrha da učenik postane aktivan član razreda, škole i lokalne zajednice, koji poznaje i poštuje vrijednosti osobnog i zavičajnog identiteta te prihvaća različitosti.

[više]

Pripreme za Hour of Code (sat kodiranja)

Autor: Danijel Forjan, 24. 11. 2016. 14:21

Od 21.11. do 25.11.2016. učenici B smjene koji pohađaju izborni predmet informatika, sudjelovali su u probnim radionicama za sat kodiranja, tj. Hour of Code, koji će se obilježiti u tjednu obilježavanja informacijske znanosti, 5.12.-11.12.2016. Radionice je vodio i pripremio učitelj informatike, Danijel Forjan. Učenici će se u spomenutom terminu pridružiti globalnom događanju te će odvojiti sat vremena za kodiranje.

Učenici su uz planetarno popularne likove iz igrice Minecraft usvojili osnovne koncepte kodiranja te je cijeli program osmišljen kako bi svakog sudionika potaknuo da se počne učiti vještinama rješavanja problema i kritičkog razmišljanja koje su potrebne u današnjem, sve više tehnološkom svijetu.

[više]

Obilježavanje Međunarodnog dana snošljivosti (tolerancije) i Svjetskog dana sprečavanja zlostavljanja djece

Autor: Danijel Forjan, 17. 11. 2016. 18:05

17.11.2016. (četvrtak) u holu škole radionicama smo obilježili Međunarodni dan snošljivosti (tolerancije) i Svjetski dan sprečavanja zlostavljanja djece.

[više]

Učenici 1.b razreda obilježili su Svjetski dan štednje

Autor: Danijel Forjan, 3. 11. 2016. 08:31

Učenici 1.b razreda obilježili su 28.10. Svjetski dan štednje jer 31.10. nije bilo nastave. Oni su bili gosti Erste banke. Upoznali su djelatnike . Oni su im objasnili mnogo toga o radu banke. Sva objašnjenja su bila primjerena njihovom uzrastu. Osobito im se svidio stroj za brojanje novca koji su isprobali. Najviše veselja i smijeha izmamio je Medo Štedo. Na kraju su im ljubazni djelatnici podijelili poklone. Sve su to zabilježili fotografijama.

Zahvaljujemo se djelatnicima Erste banke na lijepim poklonima i velikom trudu!   

[više]

Meteorološka postaja

Autor: Danijel Forjan, 28. 10. 2016. 16:50

Dana 28.10.2016., učenici 4.a i 4.b razreda su sa svojim učiteljicama Karolinom Lovrić i Ivančicom Jazvić posjetili meteorološku postaju. Posjet je uz idealnu vremensku prognozu popratilo i niz zanimljivosti vezanih za praćenje vremenskih promjena koje su učenici mogli osim u udžbeniku vidjeti i uživo.

[više]

Svečano obilježeni Dani kruha

Autor: Danijel Forjan, 14. 10. 2016. 09:14

Povodom Dana kruha učenici i učitelji naše škole su svečano obilježili ovaj dan blaogoslovom svih peciva, kruha, kolača koje su sa svojim roditeljima pripremili i donijeli u školu. Svečani blagoslov predvodio je fra Ivan Šimunac.

[više]

Učenici posjetili pekarnicu povodom Dana kruha

Autor: Mira Radović, Danijel Forjan, 14. 10. 2016. 09:07

Učenici i učitelji naše škole ovaj tjedan posvetili su obilježavanju Dana zahvalnosti za plodove zemlje. Svi prvaši tako su posjetili pekaru "Gega" gdje su ih ljubazne djelatnice uputile u proces nastanka pekarskih proizvoda.

[više]

Zubomobil posjetio i naše učenike

Autor: Danijel Forjan, 28. 9. 2016. 18:16

Naše je učenike 28.9.2016. posjetio Zubomobil. Tako su učenici iz matične škole i područne škole iz Golubića imali prilike iz prve ruke saznati kako se brinuti o higijeni svojih zubi. U suradnji sa našim kninskim stomatologom Lukom Lubinom, dr.med.dent. i Orbitom provodit će se pregledi učenika. Cilj aktivnosti nije samo provođenje pregleda već i suzbijanje eventualnog straha od doktora dentalne medicine kod djece u opuštenoj i veseloj atmosferi Zubomobila.  FOTOGALERIJA

[više]

Sigurnost u prometu

Autor: Mira Radović, Danijel Forjan, 15. 9. 2016. 22:00

Danas je našu školu posjetio službenik Policijske uprave kako bi učenicima prvih razreda održao predavanje o sigurnosti u prometu. Prvi su na redu bili učenici 1.a i 1.b razreda. Već sutra su na redu i ostali prvaši.Učenici su pažljivo slušali i odgovarali na pitanja, a neki su pokazali i zavidno poznavanje prometnih propisa. Akcija  se provodi početkom svake školske godine s ciljem povećanja sigurnosti najmanjih sudionika u prometu.

[više]

Doček prvašića generacija 2016./2017.

Autor: Danijel Forjan, 6. 9. 2016. 12:07

Još jedna generacija prvašića nam je stigla te je za njih održan doček i prigodan program. Sve prisutne roditelje i učenike pozdravili su naš ravnatelj Ivan Uzun. Svoje prvašiće preuzeli su učitelji: Zdravka Mihaljević, Mira Radović, Jadranka Duilović-Marušić i Domagoj Ćaćić-Arapović.

Učenici su se sa svojim učiteljima zaputili u svoje učionice gdje su se dodatno upoznavali. DOBRO NAM DOŠLI!

[više]

Predstavnici grada uručili udžbenike za učenike posebnih odjela

Autor: Danijel Forjan, 6. 9. 2016. 12:03

Predstavnici grada, na čelu sa gradonačelnikom Nikolom Blaževićem, posjetili su naše učenike posebnih odjela te su im uručili besplatne udžbenike. Zahvaljujemo se svima koji misle na učenike s posebnim potrebama.

[više]

Sve akivnosti u šk.god. 2015./2016.

Autor: Administrator , 2. 7. 2016. 12:08

U školskoj godini 2015./2016. provodile su se brojne aktivnosti te se radilo na puno projekata, neki su završili, a ne se i dalje nastavljaju provoditi. Sve to zahvaljujući vrijednim učiteljima, učenicima i roditeljima. Zahvaljujemo se svima te se veselimo i svim budućim aktivnostima i projektima.

[više]

Dan škole - održana priredba

Autor: Danijel Forjan, 10. 6. 2016. 17:49

10.6.2016. je povodom Dana škole održana priredba učenika i njihovih učitelja za sve zainteresirane. Bilo je tu plesa, pjesme, glume... Za najbolje učenike na natjecanjima dodijeljena su priznanja i nagrade koje je uručio naš ravnatelj, Ivan Uzun.

Naši keramičari su u suradnji sa Eko udrugom Krka organizirali sajam keramičarskih radova i recikliranih proizvoda. Sav prihod je išao za Atletski klub "Sveti Ante" iz Knina.

Zbog kiše odgođeno je natjecanje u šaljivim igrama.

[više]

Malim koracima do održivog razvoja

Autor: Danijel Forjan, 10. 6. 2016. 06:51

Ovih danas su se u našoj školi održavale Eko radionice u suradnji sa Eko udrugom Krka iz Knina, a učenici su izrađivali reciklirane proizvode koje će prodavati na Sajmu recikliranih proizvoda povodom Dana škole.

FOTOGALERIJA

[više]

Osmaši u Vukovaru

Autor: Danijel Forjan, 4. 6. 2016. 14:06

Učenici osmih razreda su 2.6.2016. otputovali u Vukovar - grad heroj gdje su u dva dana obišli sve znamenitosti posvećene Domovinskom ratu.

Sve slike pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.

[više]

Škola u prirodi – Hrvatsko zagorje

Autor: Danijel Forjan, 30. 5. 2016. 19:40

Učenici četvrtog razreda (razredni odjeli : 4.a, 4.b, 4.c i 4.d) bili su u školi u prirodi od 17. svibnja do 20. svibnja. Posjetili su Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu. Nakon razgleda krenuli su prema Hrvatskom zagorju. Smješteni su bili u pansionu Zagi u Oroslavju.

[više]

Ekskurzija osmaša

Autor: Danijel Forjan, 28. 5. 2016. 21:50

Učenici osmih razreda su realizirali terensku nastavu na Kvarner i Gorski kotar. Posjetili su Senj, kulu Nehaj i Centar za zaštitu ptica grabljivica, otok Krk, Rijeka, svetište Trsat, Vrbnik na Krku, Ogulin, Ivanina kuća bajki i Nemorijalni centar Nikola Tesla.

[više]

Izlet drugih razreda

Autor: Biljana Macura, Danijel Forjan, 27. 5. 2016. 13:06

Dana 24.5. učenici drugih razreda naše škole i učenici područne škole Kijevo realizirali su svoj jednodnevni izlet.

[više]

Održana priredba učenika (video)

Autor: Danijel Forjan, 24. 5. 2016. 20:26

Dana 24.5.2016. učenici naše škole su izveli svoje šaljive scenske igrokaze za koje su se marljivo i dugo pripremali na izvannastavnoj aktivnosti koje vode učiteljice engleskog jezika, Marina Brajković i Lana Meter.

Kako izgleda ljubav Romea i Julije u moderno doba, što traži baka kod pedagoga i što to znači otploviti ovim brodom, pogledajte u nastavku jer vam donosimo snimke igrokaza: "Romeo i Julija", "Baba kod pegagoga" i "Otplovite ovim brodom".

[više]

Smijeh djece na otoku tišine

Autor: Danijel Forjan, 20. 5. 2016. 14:08

Ispraćeni od svojih roditelja, učenici OŠ „Domovinske zahvalnosti“, sa svojim učiteljicama i učiteljem, došli su 19. svibnja na otok Krapanj. Mnogima je taj otok poznat kao najniži naseljeni otok u plavetnilu Jadrana, kao otok spužvi i spužvara, ali slabo tko zna da jedna i jedina učenica, Lucija, pohađa Osnovnu školu na Krapnju s kojom pregalački i sestrinski, sudbinski,  radi učiteljica Gordana Mirnjek. Voljeli bi imati više prijatelja za igru i učenje, ali…

[više]

Izlet trećih razreda

Autor: Danijel Forjan, 11. 5. 2016. 08:17

Učenici trećih razreda su bili na izletu Skradin - Sokolarski centar - Šibenik.

Kroz nekoliko fotografija pogledajte kako im je bilo lijepo.

[više]

Prometna skupina

Autor: Danijel Forjan, 10. 5. 2016. 08:41

Prometna skupina koja djeluje u našoj školi je bila jako aktivna u mjesecu travnju. Pripremali su se za praktično i teorijsko natjecanje iz poznavanja prometnih pravila.

[više]

Održano 1. kolo Croatian Makers lige

Autor: Danijel Forjan, 5. 5. 2016. 10:00

Dana 4.5.2016. u regionalnom centru Zadar održalo se 1. kolo Croatian Makers lige. Naš domaćin je bila OŠ Šime Budinića.

Našu školu su predstavljale dvije ekipe:

  • mlađa skupina: Jakov Medvidović (5.b), Špiro Uvodić (5.b), Domagoj Mišković (5.d), Ivan Galić (5.d)
  • starija skupina: Damjan Gašpar (6.b), Ivan Ćapin (7.a), Luka Balošić (7.b), Ana Buha (7.e)
[više]

Majčin dan - igrokaz 2.b

Autor: Danijel Forjan, Marija Stojanović, 4. 5. 2016. 07:22

Povodom Majčinog dana, 2.b razred je održao prigodan igrokaz za sve prisutne roditelje. Kako je to izgledalo, pogledajte kroz nekoliko fotografija :)

[više]

Učenici posebnih odjela u posjeti Narodnoj knjižnici

Autor: Danijel Forjan, Izabela Migić, 27. 4. 2016. 19:23

Povodom Dana planete Zemlje i Noći knjige, učenici posebnih odjela zajedno s prijateljima iz Udruge osoba s invaliditetom Sveti Bartolomej posjetili su Narodnu knjižnicu Knin.

Djeca su najprije slušala priču Sretno stablo, a zatim su crtala i bojala svoja vesela i šarena stabla. Na kraju druženja napravili smo zajednički plakat sa svim njihovim crtežima te odlučili kako ćemo svi zajedno čuvati i paziti našu planetu Zemlju.

[više]

22.4. Dan planete Zemlje - radovi učenika

Autor: Danijel Forjan, 19. 4. 2016. 11:25

[više]

Županijsko natjecanje Sigurno u prometu

Autor: Danijel Forjan, 18. 4. 2016. 18:01

Županijsko natjecanje Sigurno u prometu održano je 18. travnja 2016. godine u Šibeniku i Skradinu. Učenici naše škole Antonio Lelas i Gabrijela Franjkić odlaze na državno natjecanje u Puli. Čestitke učenicima i mentoricama Đurđici Friganović i Vesni Matić!

[više]

Poludnevni izlet prvašića

Autor: Danijel Forjan, 15. 4. 2016. 10:58

Knin, bogat poviješću, okolina ljepotom prirodnih fenomena: vodama, slapovima na rijeci Krki, oduvijek su mjesto pogodno za stanovanje. Baš zato, mnogi osvajači su željeli gospodariti tim prelijepim krajobrazom. Kako je odrastati u takvom kraju najbolje svjedoče djeca. Zato im se omogući, u organizaciji OŠ da upoznaju svoj zavičaj.

[više]

Suradnja škole i vrtića

Autor: Danijel Forjan, Katica Kraljić, 15. 4. 2016. 08:33

Predškolcima iz dječjeg vrtića „Maslačak i „Tratinčica“ jako se svidjelo vježbati u maloj dvorani naše škole, pa su nas odlučili opet posjetiti.

Ovaj put su došla sva djeca od najmlađih do predškolaca, te su se družili i vježbali s nama u velikoj dvorani naše škole.

[više]

ŽSV Knjižničara: Prednosti učenja u školskoj knjižnici upotrebom informacijsko-komunikacijskih tehnologija

Autor: Danijel Forjan, 13. 4. 2016. 18:18

Dana 13.4.2016. u našoj školi se održalo županijsko stručno vijeće knjižničara Šibensko-kninske županije na kojem je sudjelovao i ENABLE ambasador, Danijel Forjan, te je između ostalog predstavio projekt ENABLE - sprečavanje vršnjačkog nasilja koji se od nedavno provodi u našoj školi te u još nekoliko izabranih škola u zemlji.

[više]

Razredna nastava u svijetu robotike

Autor: Danijel Forjan, 8. 4. 2016. 20:31

Učenici četvrtih razreda su zajedno sa učiteljem informatike zakoračili u svijet robota i programiranja. Programirati već znamo, ali smo u novome programu za programiranje robota naučili kako kreirati program pomoću kojega će robot izvoditi neke osnovne radnje poput treperenja led dioda, interaktivnost i sl. Učenici će u narednim tjednima nastaviti sa pripremama za prvo natjecanje u Ligi koje će se održati početkom svibnja. Cilj Lige je educiranje i zabava i razvijenje interesa djece za robotiku.

[više]

Naši robotičari sastavljali robote

Autor: Danijel Forjan, 7. 4. 2016. 16:21

Mali robotičari su imali prvu radionicu na kojoj su se upoznali sa svim mogućnostima mBot-a te je svaka skupina sastavljala svog robota, a potom su ga pokrenuli i malo se poigrali s njime. Svi su se lijepo zabavili i potaknuti novim spoznajama pripremamo se za sljedeća druženja. Zahvaljujemo se Croatian Makers-u na robotima. Više o robotskoj ligi i mBot-ovima možete pronaći na njihovoj službenoj stranici.

[više]

Suradnja kninskih vrtića i naše škole

Autor: Danijel Forjan, 7. 4. 2016. 09:46

Nastavlja se uspješna suradnja dječjeg vrtića „Maslačak“ i „Tratinčica“ i do kraja školske godine u sklopu njihovog projekta. Dječica su oduševljena aktivnostima koje su im pripremile naše vrijedne učiteljice.

[više]

Akcija prikupljanja čepova

Autor: Danijel Forjan, 22. 3. 2016. 20:08

Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma je pristigao veliki broj paketa sa čepovima u čijem je prikupljanju sudjelovala i naša škola, tj. učenici, roditelji i učitelji.

U ime Udruge i naše škole zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u ovoj akciji.

[više]

Sigurniji internet za djecu - Petzanet - Veljača

Autor: Danijel Forjan, 24. 2. 2016. 19:32

Mjesec veljača je obilježen kao mjesec Sigurnijeg interneta, a 9.2.2016. smo obilježili i Dan sigurnijeg interneta.

Učenicima razredne nastave iz A smjene su održane radionice iz projekta Petzanet, a provodio ih je učitelj informatike, Danijel Forjan.

[više]

Učenici osvojili nagradu na karnevalu

Autor: Danijel Forjan, Zdenka Ganić, 18. 2. 2016. 18:17

Osvojena prva nagrada na Gradskom Karnevalu održanom 8.veljače 2016. za masku Hula plesači i plesačice, 1.a razred s učiteljicom Zdenkom Ganić. Sponzor nagrade je Konoba Šime i Joso. Zahvaljujemo se TZ grada Knina. Uživali smo u odličnoj pizzi. Posebna zahvala svim roditeljima za trud oko maski i pratnju u povorci.

[više]

Maskenbal 1.e

Autor: Danijel Forjan, Katica Kraljić, 15. 2. 2016. 11:12

Povodom karnevala i ove školske godine uz suglasnost roditelja našli smo se zajedno na roditeljskom sastanku i dogovorili velikom većinom da želimo sudjelovati.

Predložili smo par ideja, a poveli smo se onim što nam je jednostavno i jeftino.

[više]

Projekt recikliranja vune - tkanje

Autor: Danijel Forjan, Mira Radović, Izabela Migić, 14. 2. 2016. 08:18

Marljivi članovi likovne grupe učenika 2. do 4. razreda tijekom siječnja i veljače radili su na novom zanimljivom projektu: recikliranju ostataka vune i tkanine. Cilj nam je bio učenike naučiti korisnim načinima recikliranja materijala koji se često bacaju i upoznati ih s  jednim od starih zaboravljenih zanata. Učenici su vidjeli tkalački stan, tehniku rada i gotove proizvode od vune i platna te njihovu primjenu.

[više]

Sudjelovali smo na konferenciji povodom Dana sigurnijeg interneta

Autor: Danijel Forjan, 9. 2. 2016. 15:20

Dana 9.2.2016.g., naša se škola pridružila videokonferenciji povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta.  To je ujedno bila idealna prilika da po prvi put koristimo pametnu ploču za spajanje preko Skype-a.

Tema predavanja su bile "Društvene mreže". Učenicima su predstavljene najpopularnije društvene mreže, njihove prednosti i nedostaci, kako ih koristiti, što se događa kada dijelimo svoje privatne podatke i fotografije te kako se pravilno zaštititi. Učenicima je i savjetovano kome se obratiti ukoliko dožive neku neugodnost na nekoj mreži.

[više]

Maškare u Kninu

Autor: Fabijan Lovrić, Danijel Forjan, 9. 2. 2016. 14:55

U povorci kroz grad Knin, sudjelovanjem su bili nazočni i učenici OŠ Domovinske zahvalnosti. Bilo je šareno, veselo i razigrano. Povorka je krenula kroz grad ispred OŠ Domovinske zahvalnosti, a Policijska postaja, sa svojim djelatnicima, učinila je promet kroz grad sigurnim za sve sudionike.

[više]

Maskenbalska povorka

Autor: Danijel Forjan, 8. 2. 2016. 15:11

Učenici naše škole sudjelovali su u maskenbalskoj povorci koja je iz naše škole krenula prema centralnom kninskom trgu gdje su pokazali svim slučajnim prolaznicima svoje odlične maske. Učenici i učiteljice su se i ove godine jako potrudili te je tu bilo svakojakih zanimljivih maski.

[više]

Projekt recikliranja papira

Autor: Danijel Forjan, Mira Radović, 2. 2. 2016. 12:14

Članovi likovne grupe učenika od 2. do 4. razreda sa svojim voditeljicama Izabelom Migić i Mirom Radović osmislili su i realizirali projekt recikliranja papira. U projektu je sudjelovalo 20 učenika, trajao je tijekom studenog i prosinca, a rezultat projekta su lijepe unikatne božićne čestitke. Pogledajte kako je izgledao put od starog papira do čestitki.

Napomena: Klikom na sliku pokrećete prezentaciju.
 

[više]

Božićna priredba 2015

Autor: Danijel Forjan, 24. 12. 2015. 05:28

U našoj je matičnoj školi i područnoj školi u Golubiću održana božićna priredba na kojoj su učenici prigodnom predstavom, pjesmom i plesom dočarali božićni ugođaj.

Okupljenim posjetiteljima se obratio naš ravnatelj Ivan Uzun, a u ime grada prigodne blagdanske želje uručio je gradonačelnik Nikola Blažević.

Pogledajte fotogaleriju kojom Vam prenosimo dio božićne atmosfere i blagdanske čarolije.

[više]

British club i prigodne božićne aktivnosti

Autor: Danijel Forjan, Snježana Marković-Komarica, 24. 12. 2015. 05:06

U sklopu izvannastavnih aktvnosti, British club, nastavnice i učenici su izrađivali plakat povodom božićnih blagdana. Ukrašavala se učionica i slušale su se božićne pjesme (Christmas carols - Silent night, We wish you a merry Christmas, Jingle bells).

[više]

Mali keramičari na božićnom sajmu

Autor: Danijel Forjan, Biljana Macura, 22. 12. 2015. 12:29

Dana 18. i 19. prosinca 2015. na novoj tržnici u Kninu, održan je Božićni sajam na kojem su sudjelovali i "Mali keramičari".

Posjetitelji božićnog sajma imali su priliku razgledati izloške uporabne i dekorativne keramike koje su izradile vješte ruke malih umjetnika, te saznati nešto više o radu s glinom i tehnikama oblikovanja gline.

[više]

Lampioni iznad Knina

Autor: Danijel Forjan, Biljana Macura, 18. 12. 2015. 14:06

Dana 17.12.2015. nebo iznad naše škole prekrili su lebdeći lampioni.

Učenici i učitelji razredne nastave i stručna služba pustili su put neba lampione sa svojim željama vjerujući da će se one i ostvariti.

Djelić te čarobne, predblagdanske atmosfere možete pogledati na fotografijama.

[više]

Izvannastavna aktivnost "Mladi prirodnjaci"

Autor: Administrator , Marina Lekić, Zdenka Bilić, 17. 12. 2015. 16:48

Učenici koji pohađaju izvannastavnu aktivnost MLADI PRIRODNJACI, na svojim su radionicama sa učiteljicama I. Radoš, Z. Bilić i M. lekić izrađivali vrećice koje su poslije punili lavandom.

Na drugoj radionici izrađivali su sapune, kao i kutije od kartona. Kako je to izgledalo na radionicama pogledajte na fotografijama.

[više]

Na početku prosinca

Autor: Administrator , Fabijan Lovrić, 4. 12. 2015. 11:19

Isprositi ljepotu, tradiciju i umjetnički dojam u vrijeme kada blagdansko raspoloženje uzima sve više i više maha, oduvijek su učitelji znali udahnuti u duše svojih učenika. Tako su im postajali zamjenski roditelji, odgajatelji koji ostavljaju vječiti trag u njihovim dušama. A to je samo jedan od segmenata odgoja i obrazovanja.

[više]

Radionica božićnih ukrasa

Autor: Administrator , Danira Marić, 23. 11. 2015. 18:35

Učenici 7.d. razreda su sa svojom razrednicom vjeroučiteljicom Danirom Marić ugostili učenike iz posebnog odjela. Bio je to sat vesele i šarene radionice u kojoj su djeca pokazala koliko su kreativna. Hvala svima na današnjoj radionici i toplom druženju, učenicima, učiteljicama Izabeli i Nikolini i asistenticama.

[više]

Učenici razredne nastave na predstavi "Ivica i Marica"

Autor: Administrator , 20. 11. 2015. 17:00

Učenici razredne nastave naše škole, 17.11.2015.,  u kino dvorani Doma HV-a imali su priliku pogledati predstavu Ivica i Marica redatelja Serđa Dlačića u izvedbi Kazališne družine „Ivana Brlić-Mažuranić“ iz Slavonskog Broda. Izvrsna glumačka ekipa, kreativna scenografija, dramatična igra sjena i originalna glazba oživjeli su čarobni svijet poznate bajke na pozornici; još jednom podsjećajući na važnost zadržavanja djeteta u sebi.

[više]

Izlet u NP Plitvička jezera

Autor: Administrator , 20. 11. 2015. 16:51

Učenici O.Š. Domovinske zahvalnosti, koji su korisnici Udruge invalida Sv. Bartolomej, u petak 13.11.2015., posjetili su NP Plitvička jezera. Na izletu je bio odobren besplatan ulaz, vožnja brodom, vožnja vlakom te vodič. Obišli smo Plitvička jezera od gornjih do donjih jezera, vozili smo se brodom po jezeru Kozjak te smo vlakom još jednom obišli Plitvice. Djeca su uživala u svakom dijelu izleta što su nam najbolje pokazala njihova nasmiješena i sretna lica. Ovim putem se zahvaljujemo NP Plitvička jezera i Udruzi invalida Sv. Bartolomej na organiziranom izletu.

[više]

16.11. Međunarodni dan snošljivosti (tolerancije)

Autor: Administrator , 16. 11. 2015. 21:56

Povodom Međunarodnog dana tolerancije pedagoginja Ivana Vidović je održala radionicu za učenike 7.a na temu Tolerancijom protiv nasilja. Radionica je planirana Školskim preventivnim programom za sve učenike sedmih razreda.

[više]

Slobodne aktivnosti iz hrvatskog jezika

Autor: Administrator , 5. 11. 2015. 22:04

U sklopu hrvatskog jezika provode se slobodne aktivnosti koje izvode učiteljice hrvatskog jezika Ana Fatović-Gligora i Branka Parać sa učenicima. Danas su ukrasile pano za Mjesec hrvatske knjige.

[više]

Boje jeseni

Autor: Administrator , Fabijan Lovrić, 4. 11. 2015. 08:26

Reklo bi se, običan sat Likovne kulture, ali, sve se da pojednostaviti ili, umrežiti kroz druge predmete kako bi se zadovoljila cjelina glede predmeta, glede učenika i učitelja. Poznato je zajedništvo i prijateljstvo učenika i učitelja i kada završe OŠ, a radi se o OŠ Domovinske zahvalnosti Knin. Učenicima, koliko mogu, pomažu njihovi učitelji sve do upisa na fakultet. I to je čar poziva i humanog odnosa. Tako su učenice 5. C razreda: Anamarija Kabić, Milica Radulović i Sanja Vučković, ponudile svoju pomoć oko izrade Boja jeseni, što je određeno temom Likovnog odgoja i obrazovanja.

 

[više]

Izvannastavna aktivnost British Club

Autor: Administrator , Snježana Marković-Komarica, 30. 10. 2015. 19:32

Učenici su u sklopu izvannastavne aktivnosti British Club proučavali Halloween.

Izrezivali su slike, čitali o tom blagdanu što simbolizira, kad se slavi i kako. It is an ancient Celtic festival. It is a holiday for children. It happens every 31 October. It means "holy evening".

Izvannastavnu aktivnost British Club su pokrenule Snježana Marković-Komarica i Slavica Šimić-Čolić.

[više]

Pristojno ponašanje - Petzanet radionica

Autor: Administrator , 21. 10. 2015. 21:52

Učenicima 3.d razreda je održano predavanje i radionica na temu "Pristojno ponašanje" u online svijetu. Uz razgovor, igru asocijacije i kratku radionicu, učenici su zajedno sa učiteljem informatike, Danijelom Forjanom, upoznali pravila ponašanja koja se trebaju poštivati ne samo u stvarnom svijetu, nego i u virtualnom svijetu. Učenici su nakon analize kratkih situacija uočili kako se smije, a kako ne, ponašati u online svijetu te su za svoj razred izradili plakat sa pravilima ponašanja kojih se treba pridržavati kada komuniciraju putem interneta.

[više]

Započeli smo sa projektom Petzanet - Sigurnost djece na internetu

Autor: Administrator , 20. 10. 2015. 16:11

U svoj školski kurikulum škola je uvrstila i projekt "Petzanet - Sigurnost djece na internetu" koji ima za cilj učenike osvjestiti na sve pozitivne, ali i negativne strane korištenja interneta te savjete kako sigurno pretraživati koristiti sadržaje koji se mogu pronaći na najvećoj svjetskoj mreži.

Učitelj informatike, Danijel Forjan, je održao prigodno predavanje učenicima 4.a i 4.b razreda, na temu "Pametno odluči, zabavi se i nauči" koji je za cilj imao da učenici nauče i vide koje su online igre primjerene za njihov uzrast, kako se označavaju igre koje su primjerene za određenu dob i prihvatiti pozitivne poruke online igara.
 

[više]

Dani Zahvalnosti za plodove zemlje 2015.

Autor: Administrator , 16. 10. 2015. 11:36

Dani Zahvalnosti za plodova zemlje obilježeni su u OŠ Domovinske zahvalnosti Knin mnogobrojnim izložbama plodova zemlje i zadivljujućim kreacijama mirisnih oblika kruha. Ipak, centralna izložba upriličena je u holu škole kada je fra Ivan Šimunac blagoslovio plodove zemlje i u nazočnosti učenika izgovorio molitvu.

[više]

Međunarodni tjedan djeteta u Kninu

Autor: Administrator , Katica Kraljić, Daliborka Anić-Bare, 16. 10. 2015. 11:07

Povodom Međunarodnog tjedna djeteta u Kninu na Trgu A.Starčevića 09. listopada ove godine organizirane su radionice uz pomoć Udruge za djecu i mlade ČAROBNI SVIJET, KUD Kralj Zvonimir, Crveni križ, Udruga NP Krka i na kraju Udruga sv.Bartolomej iz Knina  tom prilikom organizirano je druženje djece našeg grada u kojem su sudjelovali i prvašići OŠ Domovinske zahvalnosti.

[više]

Dani kruha i plodova zemlje

Autor: Administrator , Fabijan Lovrić, 12. 10. 2015. 10:15

Učenici i roditelji 1.c razreda su obilježili Dane kruha izložbom uradaka od tijesta i plodovima zemlje. Počelo je pričom o jeseni i plodovima jeseni, a onda je spontano krenulo prikupljanju plodova jeseni i kreacija kruha kako se ne bi zaboravilo tradicijsko obilježje hrvatskog naroda.

Kako je izgledalo na kraju, svjedoče fotografije.

[više]

Učenici posjetili izložbu "Kninu s ljubavlju"

Autor: Administrator , Fabijan Lovrić, 2. 10. 2015. 12:00

Izložbu likovnih radova (77 izložaka) "Kninu s ljubavlju", u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Knin i Likovne udruge Knin, posjetili su i učenici 1.c razreda OŠ Domovinske zahvalnosti Knin sa svojim učiteljem Fabijanom Lovrićem.

Izložba je organizirana u sklopu obilježavanja "Cjeloživotnog učenja", a program provodi Pučko otvoreno učilište Knin.

[više]

Preventivni program „Sigurno u prometu“

Autor: Administrator , 18. 9. 2015. 10:19

15. i 16. rujna 2015. u našoj školi provodio se preventivni program „Poštujte naše znakove“. Cilj ovog programa je zaštita djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života, osobito najmlađih koji su prvi put sudionici u prometu cestama.

U okviru akcije pojačano su se pokrivale prilazne ceste, ulice i raskrižja u blizini škola, čime se omogućava nesmetan i što sigurniji dolazak i odlazak djece iz škole.

[više]

Svjetski dan Crvenog križa

Autor: Administrator , 17. 9. 2015. 07:03

Izvannastavna aktivnost Crveni križ nastavlja se i ove godine. Aktivnosti su započele obilježavanjem svjetskog dana Crvenog križa u našoj školi. Volonteri Crvenog križa i prošlogodišnji sudionici na gradskom i regionalnom natjecanju iz naše škole predstavili su načine vještine i znanja potrebne pri pružanju prve pomoći. Nadamo se da je svima bilo zabavno i poučno.

[više]

Učenici posjetili Ekološku udrugu Krka

Autor: Mira Radović, Danijel Forjan, 3. 6. 2015. 18:30

Dana 3.6.2015.g. su učenici 4.b i 3.a razreda u pratnji svojih učiteljica Ines Čolak i Mire Radović posjetili prostorije Ekološke udruge Krka u Tvrtkovoj ulici. Učenici su dugo prikupljali plastične čepove sa svih vrsta boca i danas su ih odnijeli u prostorije ekološke udruge. Svrha akcije nije samo ekološke prirode već ima još jedan plemeniti cilj: sredstva prikupljena prodajom čepova namijenjena su za pomoć Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma za nabavku lijekova.
 

[više]

Izlet drugih razreda - Zadar

Autor: Danijel Forjan, 1. 6. 2015. 21:53

Dana 27.5.2015., učenici drugih razreda su bili na jednodnevnom izletu. Posjetili su Vransko jezero, zračnu luku Zemunik te su obišli znamenitosti grada Zadra. Učenicima je bilo jako zanimljivo i poučno jer su time upoznali sve ljepote i kulturne znamenitosti naše okolice.

Slike sa izleta pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.

[više]

Izlet prvih razreda - NP Krka/Šibenik/Sokolarski centar

Autor: Danijel Forjan, 29. 5. 2015. 14:33

Učenici prvih razreda matične škole i PŠ Kijeva su 28.5.2015. išli na jednodnevni izlet.
 U sklopu njega su posjetili NP Krka, Skradinski buk te su razgledavali etno selo, mlinice, tkalački stan... Nakon toga su posjetili i Sokolarski centar gdje su učenici imali edukaciju o sokolovima i sovama. Zadnja destinacije je bila obilazak grada Šibenika.

[više]

Četvrti razred na radionici Eko udruge Knin

Autor: Danijel Forjan, 29. 5. 2015. 09:21

Dana 25.5.2015., učenici 4.d i 4.e su posjetili Ekološku udrugu Knin, gdje su uz stručno vodstvo organizirani „zeleni izleti“ i dvije radionice:

1. Recikliranje papira
2. Ljekovito bilje i aromatično bilje (lavanda, smilje, kadulja…)

[više]

Cjelodnevni izlet šestih razreda - Zadar

Autor: Danijel Forjan, 29. 5. 2015. 08:56

Dana 29.5.2015.g. (četvrtak), učenici šestih razreda su išli na izlet u Zadar. Na putu prema Zadru, posjetili su zračnu luku Zemunik, potom sukrenuli na razgledavanje grada Zadra, u kojem su vidjeli razne ljepote. Posjetili su prekrasne Morske orgulje i Pozdrav Suncu te su obišli crkvu sv. Donata, crkvu sv. Marije, crkvu sv. Stošije i Trg s pet bunara. Poslije ručka, otišli su u uzbudljivi i zabavni adventure park, Kožino.

[više]

Poludnevni izlet petih razreda - NP Krka

Autor: Danijel Forjan, 29. 5. 2015. 08:20

Učenici 5.a, 5.b, 5.c i 5.d su, 28.5.2015.g., sa svojim razrednicama Tatjanom Jadrić, Suzanom Bukaricom, Dubravkom Kafadar i Zlatom Čupković posjetili NP Krka u sklopu poludnevnog izleta. Kao fotoreporter im se pridružio i učitelj Danijel Forjan. Polazak je bio u 8:00h.

[više]

Cjelodnevni izlet učenika trećih razreda

Autor: Danijel Forjan, Zdravka Mihaljević, 26. 5. 2015. 10:48

Puni očekivanja krenuli smo u jutarnjim satima u upoznavanje prirodnih i kulturnih osobitosti naše županije.

Prvo odredište bio je gradić Skradin. Prošetali smo ulicama tog slikovitog gradića.

[više]

Predškolci u posjeti našoj školi

Autor: Danijel Forjan, 22. 5. 2015. 14:16

Našu školu posjetili su predškolci iz  male škole u petak 15.5.2015. u pratnji odgojiteljica Mare Barić i Snježane Sirić, a u četvrtak 21.5.2015. predškolci iz Područnih vrtića Maslačak i Tratinčica u pratnji odgojiteljice Hermine Gvozden Mandarić. Učenici prvog razreda izveli su oba puta prigodni program sa recitacijama, igrokazom i puno pjesmica.

[više]

Vjeronaučni olimpijci na Krku

Autor: Danijel Forjan, 17. 5. 2015. 16:16

Rano je ujutro, a na njihovim se licima nalazio jedan od najljepših kršćanskih simbola – osmijeh. Uzbuđenje, radost, ushićenost bili su prisutni od samog polaska iz Šibenika. Učenici osnovnih i srednjih škola Šibensko-kninske županije, koji su bili među najboljima u natjecanju iz vjeronauka, zajedno su se sa svojim mentorima, članovima Povjerenstva te s predstojnicom Katehetskog ureda uputili prema najvećem hrvatskom otoku, prema Krku. Iako smo se vozili kilometarski dugom autocestom, put je zapravo i brzo prošao jer je autobus bio ispunjen veselim razgovorima naših olimpijaca, raznim društvenim igrama i velikom količinom smijeha.

[više]

Predavanje "Fizička aktivnost djece školske dobi"

Autor: Danijel Forjan, Gabrijela Šimić, 16. 5. 2015. 15:11

Nastavnica  Gabrijela Šimić integrira različite sadržaje kako bi djeca mogla uvidjeti povezanost odgojno-obrazovnih sadržaja i aktivnosti sa svakodnevnim iskustvima i kako bi ih mogla primjeniti u realnim situacijama.
Dana 14.5.2015. (četvrtak), organizirala je predavanje Fizička aktivnost djece školske dobi, poremećaji držanja koje je vodio Ivo Dujilo, bacc.physioth kako bi djeci pokazala da su znanja koje stječu kroz nastavu tjlesne i zdravstvene kulture primjenjiva u stvarnom životu.

[više]

3.a obilježio Međunarodni dan obitelji

Autor: Danijel Forjan, Mira Radović, 15. 5. 2015. 12:26

Dana 14.5.2015. (četvrtak) je učionica 3.a bila tijesna za sve goste. Povodom Međunarodnog dana obitelji, učenici su sa svojom učiteljicom marljivo vježbali i pripremili prigodni program. Pokazali su što su tijekom ove školske godine naučili i izrazili ljubav prema svojim najmilijima. Kako i priliči, bili su pozvani svi članovi obitelji, mame tate, braća, sestre, a posebno nas je obradovala jedna baka.

[više]

Izvješće o realizaciji škole u prirodi

Autor: Danijel Forjan, Katica Kraljić, 14. 5. 2015. 08:45

Učenici 4.a, 4.b, 4.c, 4.d i 4.e su bili sudionici škole u prirodi u Hrvatskom zagorju.

Slike možete pronaći u našoj FOTOGALERIJI.

[više]

Škola u prirodi

Autor: Danijel Forjan, 11. 5. 2015. 08:14

Program Nastave u prirodi višeslojna je organizacijska izvedba aktivnosti u drugim i drukčijim sredinama diljem unaprijed planiranih i dogovorenih aktivnosti.

Ostale slike pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.

[više]

Izlet trećih razreda Drniš-Otavice

Autor: Danijel Forjan, Zdravka Mihaljević, 30. 4. 2015. 10:51

Dana 29. travnja 2015.g., učenici 3.a, 3.b, 3.c i 3.d su sa svojim učiteljima M. Radović, J. Dujilović Marušić, D. Ćaćić-Arapović i Z. Mihaljević posjetili Gradski muzej Drniš i crkvu Presvetog Otkupitelja u Otavicama.

Napomena: Sve slike pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.

[više]

U Kninu obilježen Svjetski dan knjige i autorskih prava, Dan hrvatske knjige, Noć knjige

Autor: Fabijan Lovrić, Danijel Forjan, 24. 4. 2015. 09:16

Svjetski dan knjige i autorskih prava održava se od 23. travnja 1995. godine, proglašen na Glavnoj skupštini UNESCO-a, kao simbolični datum u svjetskoj književnosti jer su toga dana 1616. umrli Miguel de Cervantes, William Shakespeare i Inca Garcilaso de la Vega. Istog su datuma tijekom godina rođeni ili umrli ugledni autori kao što su Maurice Druon, K. Laxness, Vladimir Nabokov, Josep Pla i Manuel Mejía Vallejo.

[više]

Akcija "Zelena čistka 2015" i u našoj školi

Autor: Danijel Forjan, 17. 4. 2015. 22:47

U akciji "Zelena čistka 2015" koja se održava u cijeloj RH, dana 17.4.2015. odazvali su se i učenici naše škole zajedno sa svojim učiteljima. Akcija je uključivala uređivanje okoliša škole. Učenici su dali sve od sebe kako bi odradili posao najbolje što mogu i rezultat je ljepši i čišći školski okoliš. Najveći dio posla su odradili učenici 8.a i 8.b razreda te učenici 7.b, 6.a, 5.b kao i učenici i učitelji iz razredne nastave: 1.a, 3.a i 4.a. Svaka čast dragi naši učenici i učitelji!! Zahvaljujemo se svima na odazivu :)

A kako je to sve izgledalo pogledajte na fotografijama u našoj fotogaleriji.

[više]

Lajkajte naše oslikane Alfine didaktičke ormariće

Autor: Mira Radović, Danijel Forjan, 17. 4. 2015. 22:35

Učenici 3.a razreda su sa svojom učiteljicom Mirom Radović sudjelovali u akciji izdavačke kuće Alfa te su oslikavali njihovu poklon kutiju sa motivom koji su sami izabrali. Slike smo poslali Alfinoj Facebook grupi koja objavljuje sve radove učenika iz svih hvrvatskih škola. Uskoro ćemo objaviti i Facebook poveznicu na koju ćete moći svojim lajkovima pomoći da se naša Alfina kutija nađe među onim nagrađenima.

Na slijedećoj poveznici možete lajkati slike naših učenika i njihovog ormarića.

Ormarić likovne skupine za knjižnicu.

[više]

Dan cvijeća u našoj školi - proljeće je u zraku

Autor: Danijel Forjan, 27. 3. 2015. 12:50

Kao što je bilo i planirano, petak 27.3.2015., bio je u znaku proljeća i cvijeća. Glavni modni dodatak bio je cvijet ili odjeća sa cvjetnim uzorkom.

Napomena: Ostale slike pogledajte u našoj fotogaleriji.

[više]

Likovna radionica 1.b razreda

Autor: Danijel Forjan, Marija Stojanović, 21. 3. 2015. 13:49

Likovna radionica u 1.b  održana je u sklopu roditeljskog sastanka. Radili smo svijećnjak u obliku  gnjezdašca i rascvjetano stablo. Učenici i roditelji  oduševljeno su sudjelovali u zajedničkom procesu.

Ostale fotografije možete pronaći u našoj FOTOGALERIJI.

[više]

Ekološka skupina u posjeti Šumariji

Autor: Danijel Forjan, Marija Stojanović, 18. 3. 2015. 08:46

Ekološka skupina je posjetila Šumariju Knin gdje nas je ljubazno ugostila  dipl.ing. Manuela Periša Učenicima je pojasnila kojim se poslovima bavi šumar. Što je šuma i šumarija?

[više]

Natjecanje mladih Crvenog križa

Autor: Danijel Forjan, Mira Radović, 14. 3. 2015. 21:00

Danas je u prostorijama naše škole bilo veoma živo iako je subota. Naša je škola i ove godine bila domaćin gradskog natjecanja mladih Hrvatskog crvenog križa. Natjecanje je organizirano u dvije kategorije: mladež-učenici osnovnih škola, i podmladak-učenici srednjih škola.Natjecanje je organizirano u dva dijela: teoretski dio-poznavanje pokreta Međunarodnog crvenog križa i praktični dio-pružanje prve pomoći unesrećenima.
 

[više]

Predstavljen projekt "Živim život bez nasilja"

Autor: Danijel Forjan, 4. 3. 2015. 15:10

"Živim život bez nasilja" naziv je nacionalnog projekta koji je danas u Kninu, u obliku radionica i posebnog glazbeno-edukativnog programa, predstavljen djeci sedmih i osmih razreda osnovnih škola. Cilj ovog projekta, koji provodi MUP i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, sprječavanje je svih oblika nasilja, a posebno onoga čije su žrtve djeca.

U našoj je školi za učenike sedmih i osmih razreda održana interaktivna radionica na temu nenasilja i tolerancije, a potom su u kinodvorani Doma Hrvatske vojske pogledali predstavu “Nasilje, za nasilje nema opravdanja” u režiji Zijaha Sokolovića i izvedbi Petre Kurtele i Vedrana Komeričkog. Nakon predstave zasvirao je pijanist Matija Dedić i grupa Apokalipso.

Više slika pronađite u našoj fotogaleriji.

[više]

Ekološka skupina: Projekt drvo prijatelj 2015 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Forjan, 25. 2. 2015. 18:18

Ekološka skupina je ove godine započela s projektom Drvo prijatelj i redovito ćemo vas izvještavati o realizaciji istog, a posebno o zanimljivostima. Na početku vas upoznajemo s našim planovima.

Njihovo izvješće se nalazi među priloženim dokumentima na kraju ovoga članka.

[više]

Debatni klub OŠ Domovinske zahvalnosti, Knin

Autor: Danijel Forjan, 20. 2. 2015. 16:33

Predstavljamo vam Debatni klub i njegove članove , učenike 8.a, 8.b i 8.c: Ema Franić, Noa Grgić, Petra Čatipović, Anamarija Grabić, Ana Damjanović, Mario Butko, Ivan Kasalo i Luka Kolak. Voditeljice debatnog kluba su Marijana Blažević, knjižničarka i Ivana Vidović, pedagoginja.

[više]

Učenici i sigurnost u prometu

Autor: Danijel Forjan, 13. 2. 2015. 17:09

Prvašići u posjeti auto školi. Učenicima su održana predavanja o prometnim pravilima i sigurnosti u prometu.

Klikom na poveznicu pogledajte fotografije.

[više]

Edmodo - društvena mreža za učenike

Autor: Danijel Forjan, 12. 2. 2015. 10:34

Edmodo je društvena  mreža nastala sa ciljem povezivanja i suradnje učenika i učitelja, a postoji od 2008. godine. Od tada do danas dogodile su se brojne promjene u funkcioniranju ovog servisa. U početku to je bila platforma za mikrobloging, da bi sada to bila cjelovita društvena mreža s brojnim aplikacijama korisnim za učenike i učitelje. Edmodo ima preko milijun članova iz cijelog svijeta.
 

[više]

Obilježen Dan sigurnijeg interneta Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Forjan, 11. 2. 2015. 11:09

Učenici su na satima informatike prigodnim aktivnostima obilježili Dan sigurnijeg interneta koji se obilježava svake godine u veljači, a ove godine je to bilo 10.veljače. Budući da učitelji informatike svakodnevno svoje učenike upozoravaju na prednosti i nedostatke interneta kao i društvenih mreža, tijekom cijele školske godine se na satima informatike obrađuju nastavne jedinice iz područja Interneta pa tako i pravila ponašanja koja se odnose na korištenje najveće računalne mreže.

[više]

Božićna priredba

Autor: Danijel Forjan, 24. 12. 2014. 19:55

Prigodnim programom obilježen je kraj prvog polugodišta i početak božićnih i novogodišnjih blagdana. Učenici su nam plesom, pjesmom i glumom zaželjeli sretan Božić.

Svim učenicima, roditeljima i svim djelatnicima škole želimo ugodne praznike i puno mira, ljubavi i blagostanja.

Sve slike pogledajte u našoj fotogaleriji.

[više]

Završila je humanitarna akcija za pomoć beskućnicima

Autor: Danijel Forjan, 19. 12. 2014. 21:35

Danas je u 3.a vladalo veliko uzbuđenje. Humanitarna akcija koju su pokrenuli učenici danas je imala veliki finale. Naši gosti bili su djelatnici udruge Most koja se skrbi za beskućnike.

[više]

Posjeta udruzi invalida sv. Bartolomej u predbožićno vrijeme

Autor: Danijel Forjan, Katica Kraljić, 16. 12. 2014. 16:18

Dana 16.12.2014. (utorak), učenici 4. razreda organizirano su posjetili ustanovu i to:

4.c s učiteljem F. Lovrićem

4.d s učiteljicom D. Anić-Bare

4.e s učiteljicom K. Kraljić

Godišnjim planom i programom planirana je izvanučionična nastava udruzi invalida Sv. Bartolomej – 3 sata u sklopu građanskog odgoja.

[više]

Učenici 3.a sudjelovali na božićnom sajmu

Autor: Mira Radović, Danijel Forjan, 13. 12. 2014. 17:17

Dana, 13.12.2014., je na Novoj tržnici održan božićni sajam na kojem su sudjelovali i učenici 3.a razreda sa učiteljicom i velikim brojem roditelja. Podsjetimo, učenici su na sajmu prodavali čestitke koje su izrađivali u školi i kod kuće, radove naših članova keramičke radionice i čestitke koje su izradili učenici iz Golubića. Namjera nam je da sav prikupljeni novac utrošimo u nabavku hrane i higijenskih potrepština koje će biti darovane splitskoj udruzi Most koja skrbi o beskućnicima.

[više]

Rezultati sa održane večeri matematike

Autor: Danijel Forjan, 10. 12. 2014. 13:07

Donosimo rezultate večeri matematike koja je održana 4.12.u našoj školi koji se održao u sklopu projekta Hrvatskog matematičkog društva koji su ujedno i organizatori projekta.

Ukupan broj sudionika bio je 371, od toga 187 učenika, 161 roditelj, 19 učitelja razredne nastave i 4 učitelja matematike.
Izuzetno smo zadovoljni odazivom za koji smo sigurni da bi bio daleko veći da je vrijeme bilo bolje. Dojmovi učenika, roditelja i učitelja su jako dobri. Sa sigurnošću možemo reći da su svi bili zadovoljni, da su se lijepo zabavili i da će sigurno doći i sljedeće godine.

[više]

Božićni sajam 13.12.2014.

Autor: Danijel Forjan, Mira Radović, 5. 12. 2014. 17:18

Projekt učenika 3.a približava se kraju. Doznali smo datum održavanja božićnog sajma. To će biti 13.12. od 10 h na Novoj tržnici. Učenici i roditelji vrijedno izrađuju čestitke, pridružit će nam se i mali keramičari sa svojim radovima. Sve to moći ćete vidjeti i dobiti u zamjenu za higijenske potrepštine i hranu u konzervama na sajmu.

[više]

Stigao nam je u posjetu Sveti Nikola

Autor: Danijel Forjan, Mira Radović, 5. 12. 2014. 14:39

Sveti Nikola i ove godine je posjetio našu školu. Dobio je vijest da je u školi puno dobre djece,došao ih je obići  i darovati slatkišima. Obišao ih je u učionicama i pozvao na prigodni program u holu škole. Za sve učenike od 1. do 4. razreda u obje smjene program su izveli učenici članovi malog zbora i dramskih skupina. Pratio ga je njegov vjerni pratitelj Krampus koji je bio otjeran jer za njega ovdje nema posla, ni jedna šiba nije podijeljena.
Važna obavijest: Ne zaboravite očistiti čizmice i staviti ih na prozore, večeras je sveti Nikola opet u akciji!

Ostale slike pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.

[više]

Održana večer matematike

Autor: Danijel Forjan, 5. 12. 2014. 14:33

Dana 4.12.2014. u 18:00 održana je večer matematike u organizaciji naših učitelja matematike i učitelja razredne nastave. Da matematika može biti zabavna uvjerili su se učenici, a i njihovi roditelji koji su kroz igru rješavali zabavne matematičke zadatke. Učenike je na početku pozdravio ravnatelj Ivan Uzun, a potom su se učenici sa svojim roditeljima zaputili u učionice u kojima su ih dočekale zabavne matematičke igre.

Kako je to sve izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji.

[više]

Dođite danas na večer matematike

Autor: Mira Radović, Danijel Forjan, 1. 12. 2014. 09:42

I ove godine Hrvatsko matematičko društvo organizira Večer matematike. Naša škola jedna je od škola sudionica već drugu godinu za redom. Za one koji ne znaju, Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava prema matematici i otkriva nam zabavnu stranu matematike.

Pozivamo vas da nam se pridružite 4.12. sa početkom u 18 h.

[više]

Projekt: Mala djeca - veliki ljudi

Autor: Danijel Forjan, Mira Radović, 1. 12. 2014. 09:38

Učenici 3.a pozivaju vas da im se pridružite u njihovom projektu. Idejni začetnik ovog projekta bio je Mihej Milić Kutlača koji je gledajući TV prilog o beskućnicima došao na ideju da bi i on i njihovi vršnjaci mogli pomoći tim ljudima.

[više]

Učenicima održano predavanje o nasilju nad ženama

Autor: Danijel Forjan, 25. 11. 2014. 13:51

U sklopu izvođenja Građanskog odgoja i obrazovanja u suradnji s PP Knin predavanjem za učenike sedmih razreda obilježen  je Međunarodni dana borbe protiv nasilja nad ženama. Predavanje su održali djelatnici PP Knin, Anita Antić i Marijana Bajan održali su predavanje.

[više]

Malo o "Malim keramičarima"

Autor: Danijel Forjan, 21. 11. 2014. 09:12

U OŠ Domovinske zahvalnosti u Kninu djeluju mnoge sekcije po programu Izvannastavnih i Izvanškolskih aktivnosti. Međutim, posebno je zamijećen rad Keramičarske grupe koju vode učiteljice: Zdravka Mihaljević, Daliborka Anić Bare i Biljana Macura. Radovi ove sekcije zagospodarili su zidovima i interijerima prostorija  škole, a škola nije mala; nešto manje od tisuću učenika koji rade u dvije smjene. Posla mnogo, ljubavi ne manjka, snova i kreativnosti napretek. Svojoj sekciji dali su ime „Mali keramičari“, a ostvaruju velika, zanimljiva umjetnička djela.

[više]

Učenici trećih razreda posjetili meteorološku postaju

Autor: Danijel Forjan, Mira Radović, 17. 11. 2014. 21:23

Učenici 3.a i 3.b danas su u sklopu izvanučioničke nastave posjetili meteorološku postaju Knin.
 

[više]

Učenici 7.b u posjeti veleučilišnom laboratoriju

Autor: Danijel Forjan, 12. 11. 2014. 12:50

Dana 30.10.2014. učenici 7.b razreda u pratnji nastavnice iz kemije Zdenke Bilić išli su u laboratorij Veleučilišta Marka Marulića. U laboratoriju su ih dočekale Marija Vrdoljak i Milijana Bradaš koje su ih upoznale s različitim laboratorijskim priborom i kemikalijama.

[više]

Učenici u Narodnoj knjižnici u Kninu povodom Mjeseca hrvatske knjige

Autor: Danijel Forjan, 6. 11. 2014. 06:21

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, učenici 3.c i 3.d razreda, zajedno sa školskom knjižničarkom posjetili su Narodnu knjižnicu u Kninu.

Saznali smo na koji način se postaje članom knjižnice, koje su dužnosti i obveze korisnika, kako pronaći tražene naslove.

[više]

Informatika: Crteži u Word-u

Autor: Danijel Forjan, 5. 11. 2014. 17:45

Prošle godine smo naučili kako pisati i uređivati novinske članke u MS Wordu, a  ove godine smo šesti razred i istraživali smo kako je to crtati u MS Wordu te vam donosimo naše crteže.

Na slijedećoj poveznici pogledajte učeničke radove. Kliknite na ime mape MILKA IVANLIĆ te izaberite mapu CRTANJE U WORD-u. Za pregled dokumenata vam je potreban program Microsoft Word 2007/2010.

Milka Ivanlić,  učiteljica informatike

[više]

Učenici obilježili Svjetski dan štednje

Autor: Mira Radović, Danijel Forjan, 3. 11. 2014. 15:28

U petak 31.10 učenici 3.a obilježili su Svjetski dan štednje. Pravo mjesto za to je, naravno, banka. Bili smo gosti djelatnika Erste banke koji su nas lijepo dočekali, otvorili nam sva vrata i sve objasnili. Najviše pažnje izazvala je unutrašnjost bankomata. Osim toga, vidjeli smo kako se otkriva krivotvoreni novac, stroj za brojenje novca, trezor, sigurnost u banci, djelatnike koji rade u banci i još puno toga. Najvažnije od svega je da su učenici saznali kako i oni mogu postati štediše.
Na kraju našeg druženja svi su dobili prigodne poklone koji su nam dodatno uljepšali današnji dan.
Zahvaljujemo djelatnicima Erste banke na trudu i poklonima!

[više]

U našoj školi obilježen Dan kravate

Autor: Danijel Forjan, 31. 10. 2014. 21:51

Dana 31.10.2014. na poticaj naših organizatorica Gabrijele Šimiće, učiteljice tjelesne i zdravstvene kulture, i Lane Meter, učiteljice engleskog jezika obilježen je i ovaj veseli dan. Svaki mjesec, zadnji radni dan biti će obilježen nekom veselom aktivnošću koje će nam smisliti ovaj uvijek veseli učiteljski duo.

[više]

Mjesec hrvatske knjige - Digitalno izdanje CVITKA predstavljeno učenicima OŠ Domovinske zahvalnosti Knin

Autor: Danijel Forjan, 31. 10. 2014. 09:32

U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, u matičnoj Osnovnoj školi Domovinske zahvalnosti i područnoj školi Golubić, čiji je ravnatelj OŠ Ivan Uzun, 30. listopada 2014. održan je književni sat. Najnovije pjesme za djecu govorili su književnici: Stipan Grcić i Fabijan Lovrić. Tom prigodom, putem video projekcije, prezentiran je i dječji list Cvitak, što su djeca prihvatila s oduševljenjem.

[više]

Šesti razred pekao muffine

Autor: Danijel Forjan, 26. 10. 2014. 10:43

U petak 24.10.2014. su se učenici šestog razreda na izvannastavnoj aktivnosti uhvatili kuhače, točnije, preselili se na jedan sat u kuhinju i napravili muffine, pod vodstvo (ali samo vodstvom) svoje nastavnice Ane Banjan. Napravili su (nadamo se) ukusne čokoladne muffine i pritom odlično se zabavili što možete i vidjeti na slikama! Sljedeći put na redu je tradicionalna engleska čajanka! Jedva čekamo!

[više]

Tjelesna i zdravstvena kultura

Autor: Danijel Forjan, 24. 10. 2014. 15:31

Naša škola primjenjuje raznovrsne strategije poučavanja kojima djecu aktivno uključuje u usvajanje znanja, vještina i dispozicija definiranih nacionalnim kurikulumom i time stvara podlogu za cjeloživotno učenje... Pogledajte na OVOJ POVEZNICI što je učiteljica Gabrijela (učiteljica TZK-a) radila sa svojim učenicima.

[više]

3.a obilježio Dane kruha

Autor: Mira Radović, Danijel Forjan, 10. 10. 2014. 15:35

Danas je u našoj školi bilo posebno svečano: obilježeni su Dani zahvalnosti za plodove zemlje. Svi su učenici dali svoj doprinos. Evo što su radili učenici 3.a.

[više]

Obilježeni Dani kruha

Autor: Danijel Forjan, 10. 10. 2014. 14:34

U našoj su se školi prigodno obilježili Dani kruha (klikni za fotogaleriju) posvetom kruha, peciva i jesenskih plodova te je održana i molitva u holu škole. Učenici su obilježili ovaj dan izradom prigodnih plakata te uređivanjem razrednih panoa, a neki su i sami zamijesili i ispekli svoja peciva (3.a razred).

http://os-domovinske-zahvalnosti-kn.skole.hr/upload/os-domovinske-zahvalnosti-kn/album/130/large_img_125958.jpg

[više]

Održana prva sjednica Vijeća učenika u šk.god. 2014/2015

Autor: Danijel Forjan, 6. 10. 2014. 16:23

Klikom na sliku pogledajte u rubrici VIJEĆE UČENIKA tko će vas predstavljati na Vijeću učenika u novoj školskoj godini te izvješće sa prve sjednice Vijeća.

[više]

Sveti Franjo Asiški - zaštitnik božjih stvorenja

Autor: Danijel Forjan, 2. 10. 2014. 15:21

Povodom rođenja svetog Franje Asiškog (3.10.) i povodom Dana zaštite životinja koji se obilježava 4.10. vjeroučiteljica Danira Marić je izradila prigodan pano. U nastavku pročitajte neke od zanimljivosti vezanih za ovog sveca.

[više]

Učenici trećih razreda u izvanučioničnoj nastavi

Autor: Danijel Forjan, Zdravka Mihaljević, Jadranka Dujilović-Marušić, Domagoj Ćaćić-Arapović, 2. 10. 2014. 14:56

Učenici 3.b, 3.c i 3.d su 30.9.2014. imali izvanučioničku nastavu. Nastava je održana na tvrđavi. Ponovili su snalaženje u prostoru uz pomoć Sunca, znakova u prirodi i kompasa.

Rješavali su križaljku, zanimljive zadatke iz matematike i prirode i društva. Ostatak vremena proveli su u veselom druženju i igri.

[više]

Obilježen Europski dan jezika

Autor: Danijel Forjan, 26. 9. 2014. 20:11

Učenici su sa svojim učiteljima engleskog jezika obilježili Europski dan jezika. Podijeljeni u grupe, izabrali su jedan europski jezik (francuski, talijanski njemački...) te su prikazali različitost jezika i njihovo bogatstvo. Odabrali su pet riječi (dobar dan, super, hvala, oprosti i kako si) te ''podijelili" školu na države. Također Europski dan jezika obilježili su i u učionici engleskog jezika sa prikladnim plakatima.

[više]

Doček prvašića u novoj 2014/2015 šk.god.

Autor: Danijel Forjan, 8. 9. 2014. 12:37

Danas je u školi s početkom u 10:00 upriličen svečani doček naših novih učenika, prvaša. U ovoj školskoj godini dobili smo 79 novih učenika prvaša. Dobrodošlicu učenicima i njihovim roditeljima je zaželio ravnatelj Ivan Uzun, te im zaželio uspješan početak školske godine. Učenike su zatim u njihove učionice povele njihove učiteljice: Đurđica Friganović (1.a), Stojanović Marija (1.b), Macura Biljana (1.c) i Kero Marija (1.d).

Svim učenicima još jednom želimo sretnu i uspješnu nastavnu godinu.

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Sada je točno...

 
Logo škole

 
e-Škole

 

 
KNJIŽNICA

DIGITALNI KATALOG

 
Microsoft Showcase

Microsoft Showcase School

za 2016./2017.g.

 
Office 365

 
MI SMO ENABLE ŠKOLA

 
DABAR

 
RASPORED ZVONJENJA

Click here for more graphics and gifs!

PRIJEPODNE

1. 8:00-8:45

2. 8:50-9:35

3. 9:40-10:25

4. 10:45-11:30

5. 11:35-12:20

6. 12:25-13:10

POSLIJEPODNE

1. 14:00-14:45

2. 14:50-15:35

3. 15:40-16:25

4. 16:45-17:30

5. 17:35-18:20

6. 18:25-19:10

 
DOKUMENTI

200

RASPORED INFORMACIJA:

KRITERIJ VLADANJA

VAŽNI DATUMI

 

VRIJEME U KNINU (Klikni na sliku za detalje)

HTML weather
 
 

 
Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
Korisno - Učitelji

 > Google
 > Yahoo 
Posjetite

Hrv. pravopis

Upisi.hr - Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole

Alt Image

ncvvo

http://www.ITdesk.info/hr/

 
OBRAZOVANJE

 
E-ŠKOLE

E-škola - Biologija

 

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 10. 2011.

Ukupno: 1777204
Ovaj mjesec: 4263
 
Anketa (mala)
Jeste li za vraćanje ocjenjivanja na polugodištu? 
Društvene mreže

 

 
Web godišnjak

 
EU kutak

 
STRUČNI SKUPOVI

 
E-MAIL

Yahoo mail

Windows Live Hotmail

 
Rječnici
Lista linkova je prazna
 
ČASOPISI

 
Portali i e-novine

net.hr

24sata.hr

Sportske novosti

Dnevnik.hr

Jutarnji list.hr

tportal.hr

moje dijete logo

 
Red Button MUP

Redbutton

 
SIGURNIJI INTERNET

 
 > Nastava  > Skolske aktivnosti
CMS za škole logo
Osnovna škola Domovinske zahvalnosti / Josipa Jovića 2, HR-22300 Knin / os-domovinske-zahvalnosti-kn.skole.hr / ured@os-domovinske-zahvalnosti-kn.skole.hr
preskoči na navigaciju